Kirjoittaja Aihe: Colour B4  (Luettu 178006 kertaa)

Poissa irtohius

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 69
Vs: Colour B4
« Vastaus #255 : 07.03.13 - klo:19:43 »
Lainaus
onko pelkistävästä värinpoistosta mitään hyötyä, jos hiusta ei ole (koskaan) värjätty hapetteellisella värillä, eli poistaa pitäisi vain suoraväriä ja/tai kasvivärejä? Paketin merkinnöistä viis, kokemuksia kaipailisin.
Koko ketjun luin läpi, ja  joillakin on jopa henna vaalentunut, mutta kokemuksista ei välttämättä käynyt ilmi, että kukaan olisi pelkästään hennattua tukkaa onnistunut tällaisilla tuotteilla haalistamaan. Useimmilla on ollut tukassaan muitakin värikäsittelyjä ja uskoisin, että tällä voi olla merkitystä lopputuloksen kannalta.

Mitähän voi odottaa, jos tällaista tuotetta käyttää hiukseen, jossa on alla hennaa ja päällä vihreää suoraväriä, eli seiskatasoiseen kultakupariin? Alkuperäinen väri siellä alimmaisena on ilmeisesti kasi/ysi-asteinen neutraali. Kovin montaa kerrosta väriä ei pitäisi olla.


Mustatukkaisena värjäsin usein indigolla ja sitä ennen punatukkaisena hennasin hiuksiani. Täytyy sanoa, ettei pelkistävästä värinpoistajasta ole poistamaan, saati haalistamaan näitä hiuksista.. Hennaan tehoaa ainakin itselläni kohtalaisesti peroksidiblondaus mutta indigo tuntuu takertuvan tiukemmin, eikä sitä oikein saa edes haalistettua millään.

Hennan sisältämä punainen lawsonia-värimolekyyli sitoutuu tiukasti hiuksen proteiineihin eikä pelkistävä värinpoistaja pysty sitä toimintamekanisminsa vuoksi irrottamaan. Indigo taitaa olla samaa sarjaa eli tarttuu keratiiniin.
hiukset luonnostaan 2c - 4a M/C III,

Aunt Jackie's, Dark & Lovely, Queen Helene, African Pride

Poissa Jewely

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 879
Vs: Colour B4
« Vastaus #256 : 07.03.13 - klo:23:14 »
Eihän pitäisi tapahtua mitään arvaamatonta jos teen ensin B4-käsittelyn ja sen jälkeen (melkeinhetiperään) hennaan? Eikö se B4:n jälkeinen värin tummuminen johdu hapeteväreistä, eli hennan kanssa pitäisi olla turvallisilla vesillä? Ruotsin puolelta ajattelin B4 hommata. Onko muuten ideoita kumman B4 otan, tällä hetkellä tukka on neutraali seiska, paljon ei tarvisi "vaalentaa"  tai poistaa väriä siis, tavoitteena hennalla sellainen porkkanatukka. Aiemmin käytin sitä vahvempaa ja se kyllä poisti silloiset kuparit kestovärit hyvin.

Nadyosh

 • Vieras
Vs: Colour B4
« Vastaus #257 : 09.03.13 - klo:15:52 »
Pidin sitä vahvempaa versiota 40 minuuttia ja hiukset nyt ihanan väriset! Tällaiset vaalean oranssihtavat, sopii hyvin kasvojen väriin. Mahtava tuote, eikä edes haise miltään erityisen pahalta. Voisin jopa jäädä tähän väriin mutta mieli kaipaa niitä vaaleita raitoja joten tilaan ajan nyt kahden viikon päähän ja erityiskosteutan hiuksia niin hyvä pitäisi tulla =)

Poissa Tintu

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2804
Vs: Colour B4
« Vastaus #258 : 11.03.13 - klo:12:16 »
En ehdi nyt lukea ketjua, mutta mistä tuota b4 vielä saa?? :-\

Poissa Jewely

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 879
Vs: Colour B4
« Vastaus #259 : 11.03.13 - klo:22:26 »
^Oulun stockalla on ainakin, niin luulisi että muualtakin vielä saisi. Itse ostin omani Ruotsin puolelta.

Nyt on kokeiltu myös regular eikä toiminut läheskään yhtä hyvin kuin extra strength, mutta pohja olikin nyt erilainen. Tukka oli sellainen n. 7-asteinen neutraali ruskea, annoin vaikuttaa 30min ja huuhtelin ikuisuuden, niin nyt tukka on tällainen iiiiihan hitusen vaaleampi ja lämpimämpi toffeenruskea + oma tyvi on tietenkin ennallaan. Mutta huomenna laitan hennat päähän ja pidän peukkuja että saan porkkanapään!

Nadyosh

 • Vieras
Vs: Colour B4
« Vastaus #260 : 13.03.13 - klo:15:07 »
Tampereen Stcokalta ostin omani.

Siis, nyt on 5 päivää värjäyksestä ja hiukset tummuneet  >:D Ei nyt yhtä tummiksi kuin ennen käyttöä mutta selvästi tummemmiksi kuin B4 käyttöpäivänä.

Kannattaisikohan se käsittely toistaa ja pitää pidemmän aikaa? Entä ei siis ole mitään keinoja millä sitä seuraavien päivien tummumista voisi estää? Itse yritin järkeillä että pesin B4 jälkeisinä jokaisena päivänä hiukset vielä syväpuhdistavalla shampoolla jotta varmasti ne värimolekyylit lähtisi muttei näköjään auttanut.

Poissa kaarina

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 998
Vs: Colour B4
« Vastaus #261 : 10.04.13 - klo:21:39 »
Tyhmän (?) kysymyksen vuoro;
onko pelkistävästä värinpoistosta mitään hyötyä, jos hiusta ei ole (koskaan) värjätty hapetteellisella värillä, eli poistaa pitäisi vain suoraväriä ja/tai kasvivärejä?

Vastaan itse itselleni kokemusta rikkaampana, jos vaikka joku muukin pohtii joskus samaa asiaa.  :D

Kokeilin siis poistaa kerrostunutta hennaa ColourB4 Strongilla. Tunnin vaikutusaika, ohjeenmukaiset huuhtelut lopusta venytettyinä. Väriä lähti hyvällä tahdolla "ihan kivasti", vaan ei tarpeeksi. Toistin samankaltaisen käsittelyn seuraavana päivänä. Käytössä oli ulkomailta ostettu Pro:voke Regular. Tällä kertaa väriä irtosi niin paljon, että tukka oli oikeastaan ihan vaalea (9), mutta kuparinsävyinen. Väri oli eläväinen, kuin auringon raidoittama. Tosi luonnollinen ja kiva, vaikka omani ei siis yhtään punainen olekaan.
Valitettavasti loppuviikon aikana väri tummui. Reaktio oli sikäli hiukan ihmeellinen, että väri tosiaan tummui, mutta punaisuus ei lisääntynyt; lähtökohta ennen käsittelyjä oli kuitenkin ollut melko räikeä.  ???
Tukka kuivui aika paljon, mutta sen kamalampaa ei onneksi tapahtunut. Haju oli todellakin aivan kauhea, kuten monesti mainittu. Itsehän en ole hajuherkkä ja ajattelin, että tuskin tulen tästäkään olemaan moksiskaan, mutta niin vain se hiipi ympärille leijailemaan ja tyrmäsi tämänkin nenän omistajan.

Yhteenvetona: kannattaa kokeilla, jos hennaa lähtee poistamaan, mutta henkisesti tulee ehkä varautua siihen, että joutuu kuitenkin turvautumaan värinpoistoon.

Poissa Suvivilja

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 454
Vs: Colour B4
« Vastaus #262 : 12.04.13 - klo:10:37 »
Toistin samankaltaisen käsittelyn seuraavana päivänä. Käytössä oli ulkomailta ostettu Pro:voke Regular. Tällä kertaa väriä irtosi niin paljon, että tukka oli oikeastaan ihan vaalea (9), mutta kuparinsävyinen. Väri oli eläväinen, kuin auringon raidoittama. Tosi luonnollinen ja kiva, vaikka omani ei siis yhtään punainen olekaan.

Kiva kuulla, että tuo Pro:voke toimii noin hyvin, itselläni kun on kaapissa samoin ulkomailta ostettu Pro:voke extra strength
(maksoi Lontoossa huimat £2.99)! ;)
* 1b F ii *

Poissa kaarina

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 998
Vs: Colour B4
« Vastaus #263 : 13.04.13 - klo:22:12 »
^ Vaikea tosiaan arvioida, johtuiko tuo Pro:voken paremmuus CB4:een nähden siitä, että käsittelyjä tehtiin kaksi peräkkäin ja tämä oli se jälkimmäinen, vai oliko tuote oikeasti noin paljon toimivampi, vaikka nimien perusteella voimakkuusasteet olivat toisin päin. Niin tai näin, tällä kokemuksella suosisin Pro:vokea (eikä hintakaan haittaa!  ;) ). Muuten, sen tuoksu ei ollut täysin samanlainen kuin CB4:ssa, vaan jotenkin "kemikaalisempi", ja siksi paremmin siedettävä. CB4 haisi pahemmalta kuin neem-öljy ja mädät kananmunat, ja vaikka Pro:voken hajussa oli sama meininki muuten, se teollisen oloinen paha lisähaju hieman peitti noita "luonnollisen" pahoja löyhkiä.  :P

Poissa Hyx

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 411
 • Perfektionisti & alkemisti
Vs: Colour B4
« Vastaus #264 : 01.07.13 - klo:01:25 »
Saakos tätä vielä kaupoista?
Kiitos vyötärömittani ja neitsythius! <3 <3

iHerb FOD387

Remember the secret!

Jeanies

 • Vieras
Vs: Colour B4
« Vastaus #265 : 01.07.13 - klo:09:19 »
^ itse en löytänyt Jumbosta enkä Keravan kaupoista kun sitä etsin...

Poissa Hyx

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 411
 • Perfektionisti & alkemisti
Vs: Colour B4
« Vastaus #266 : 01.07.13 - klo:13:00 »
Onko kukaan lähikuukausina bongannut tätä mistään?

Jumboa minäkin mietin, sekä stokkan myymälöitä, tarjoustaloa, anttilaa, saiturin pörssiä..? No, onneksi lopulta voin ostaa netistä vastaavan tuotteen, mikäli ei kaupoista täältä löydy :)

Edit: teen siis tällaisen käsittelyn ruskeaan (tällä hetkellä kai jotain 7-9 asteisia vivahteita) tukkaani, jossa kasvatan omaa väriä ja latva on käsitelty muutamaan otteeseen. Luultavasti siis latvoistani tulee vaaleat, 9 asteiset ja tyvikasvu näkyy. Tätä haluankin koska haluan nähdä oman värini niin aitona kuin mahdollista. Latvat voi sävyttää tarvittaessa Elumenilla tuhkanvaaleaksi, samannäköiseksi kuin Sabina Särkällä, koska oma tukkani on saman värinen. Odotan aurinkoraitoja omanväriseen tukkaan! (Sori taisi mennä aiheen vierestä, osin..) :)
« Viimeksi muokattu: 01.07.13 - klo:13:03 kirjoittanut Hyx »
Kiitos vyötärömittani ja neitsythius! <3 <3

iHerb FOD387

Remember the secret!

Poissa marrriik

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 287
Vs: Colour B4
« Vastaus #267 : 04.07.13 - klo:02:16 »
Stockmannilla oli ainakin.

Poissa Hyx

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 411
 • Perfektionisti & alkemisti
Vs: Colour B4
« Vastaus #268 : 05.07.13 - klo:13:59 »
Noniin, Salermin Color reverse tilattu, kiitos vain vinkistä!  :ts Katsotaan mitä siitä sitten tulee!

Edit.

Noniin! Color reversellä yksi käsittely (120ml + 120ml). Tuota. Vanhaa kestoväriä lähti kyllä latvoista, mutta miten on mahdollista, että se muutti omaa tyvikasvun väriäni? Tätä ihmettelen. Kaikenkaikkiaan aika mieto kokemus, koska odotin dramaattisempaa tehoa. Tällä hetkellä puhutaan 2-4 asteen värierosta, vaaleammaksi. Muuten kyllä tukan väri on sopivan vaalea, ainoastaan vivahde on ihan kummallinen, hiukset näyttävät kultaisilta ja niissä on aivan liikaa lämpöä mitä tavoittelen.

Aprikoin tässä että tekisinkö uuden käsittelyn lopuilla.

Hyi hitto sitä hajua, mieskin pysyi kaukana sängyssä :D
« Viimeksi muokattu: 16.07.13 - klo:20:56 kirjoittanut Hyx »
Kiitos vyötärömittani ja neitsythius! <3 <3

iHerb FOD387

Remember the secret!

exco

 • Vieras
Vs: Colour B4
« Vastaus #269 : 18.08.13 - klo:16:28 »
Ostin tänään ton color b4 poistoaineen. Ei löytynyt vahvempaa versiota kaupassa, joten tällä mennään. Hiukset eivät kyllä ole kovin tummat, mutta tuo punaisuus arveluttaa. Myyjä kyllä oli sitä mieltä, että pitäisi toimia. Osaako kukaan neuvoa, eträ voinko laittaa tuon päähän tänään, vaikka eilen tuli tehtyä todella tulokseton värinpoisto? eli vaikuttaako se ton tehoon, vaikka pesen hiukset syväpuhdistavalla ennen käsittelyä jottei siitä jää mitään jäämiä?

Vielä toinen kysymys. Pakkauksessa lukee vaikutusajan olevan 20 mimuuttia, mutta jostain luin sen olevan tunti. Uskaltaako pitää tunnin päässä?

Tunnin nyt aion tuon tökötin päässä pitää. Joku oli aikasemmin kysellyt, onko tätä enää missään kaupassa, niin taitaa ainoastaan stockkalta löytyä. Sokoksella ei enää tuota ole.
Oli kyllä muuten ihan järkyttävä toi haju!  ;D Vihdoin oon tottunut siihen mutta silti ällöttää. Laitan myöhemmin kuvia minkälaisia tuloksia tuli 1,5 vuotta kestäneestä punaisesta tukasta, että miten tää niin uppoutuneeseen väriin vaikutti.  :P
Enää 15min, voisin taas mennä kurkkimaan peilistä edistystä...

Peräkkäiset viestit yhdistetty. - ellen
« Viimeksi muokattu: 18.08.13 - klo:21:47 kirjoittanut ellen »