Kirjoittaja Aihe: Permanentti ilman rullia  (Luettu 7122 kertaa)

malja

  • Vieras
Permanentti ilman rullia
« : 09.09.11 - klo:10:13 »
Mietin, voisiko permanentin tehdä ilman rullia, esimerkiksi lettiin/letteihin. Tahtoisin mieluiten pienet laineet, sellaiset kuin kreppaamalla saa, ja ajattelin jos letin permanenttaaminen toisi samankaltaisen tuloksen.

Kunis

  • Vieras
Vs: Permanentti ilman rullia
« Vastaus #1 : 09.09.11 - klo:11:00 »
Tein vuosia sitten usean kerran sellaisille kierityssykeröille. Otin siis sopivan kokoisen, n. pikkusormenpaksuisen hiustupsun, jota lähdin kiertämään satunnaiseen suuntaan. Tarpeeksi kiertyneenä taitoin sen keskeltä, ja jatkoin niin, että se kiertyi itsensä ympärille. Tupsun pää ja tyvi olivat siis samassa kohtaa, ja sidoin ne villalangalla, metallejahan ei saa käyttää. Kun pää oli täynnä tuollaisia, lisäsin permisaineen tavalliseen tapaan. Siitä tuli sellaiset hieman kreppimäiset laineet, mikä sopi hyvin, koska hieman volyymia tahdoin enkä mitään kikkuroita, joissa olisi tyvikasvu näkynyt selvästi.

Leteissä on se huono puoli, että pikkuletissä hiuksen taitos on niin pieni, ettei siihen välttämättä jää juurikaan muotoa, ja suuressa letissä jää vain lavea laine. Toisaalta permikset veltostuvat myös alussa hieman.