Kirjoittaja Aihe: Ihonhoitoapuketju  (Luettu 335668 kertaa)

Poissa millamagia

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 107
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #450 : 14.08.14 - klo:07:59 »
Kesällä tuli kasvoihin häiritseviä pigmenttiläiskiä, onko kukaan onnistunut vaalentamaan niitä onnistuneesti? jollain aineella tai sitten kosmetologilla/lääkärillä? Mitä kannattaa tehdä mahdollisimman parhaan tuloksen saamiseksi kasvoihin? Nyt ihan normaali puhdistus aamuin/illoin ja kosteusvoiteen alle arbutin seerumi.

Poissa chew

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 112
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #451 : 14.08.14 - klo:11:01 »
Mulla on kokemusta lähinnä "tulehduksenjälkeisestä hyperpigmentaatiosta" (post-inflammatory hyperpigmentation, eli jota virheellisesti joskus aknearviksi kutsutaan), mutta uskoisin, että muihinkin pigmenttihäiriöihin tepsii suurin piirtein samat niksit.

Kaikista tärkein pigmenttihäiriöitä ehkäisevä ja myös niiden hoitoon lukeutuva tekijä on auringolta suojautuminen vuoden ympäri. UVA-säteily tummentaa herkästi muuta ihoa heikompia kohtia, kuten juuri noita pigmenttiläiskiä. Monet muut hoitomuodot myös herkistävät ihoa auringolle, joten suojakertoimia tarvitaan tästäkin syystä.

Retinoidit eli A-vitamiinin johdannaiset vaalentavat pigmenttihäiriöitä. Tavallisimpiin retinoideihin lukeutuvat Adapalene (Differin), tretinoin (Avitcid) and tazarotene (Tazorac?), ja niihin tarvitaan resepti. Reseptin voi kirjoittaa ihotautilääkärin lisäksi myös yleislääkäri ja sen saaminen on omien kokemusteni mukaan suhteellisen helppoa. Sivuvaikutuksiin kuuluu ihon punoittaminen, kuivuus ja ihoärsytys, joten hoito on syytä aloittaa todella rauhallisesti. Näistä lisää esimerkiksi Avitcid (tretinoiini ihonhoidossa) -ketjussa.

AHA-hapot. 5-10% voi käyttää päivittäin vaalentamaan pigmenttihäiriöitä. AHA-hapot kuorivat ihon pintaa hellävaraisesti ja nopeuttavat ihon uudistumista, jolloin myös pigmenttiläiskien himmeneminen nopeutuu. Reseptiä ei tarvita. Esimerkiksi Paula's Choicen AHA-tuotteet ja Iherbissä myytävä Alpha Hydrox ovat suosittuja. Edit: AHA-happoja ovat esimerkiksi glykolihappo (glycolic acid), maitohappo (lactic acid) ja mantelihappo (mandelic acid).

Kemialliset kuorinnat ("peels") ovat vahvempia kuin päivittäinen kuorinta, ja niiden väkevyys voi olla jopa 40%. Tavallisimpia ovat maito-, glykoli- tai salisyylihappoa sisältävät kuorinnat. Kuorintoja tekevät yleensä kosmetologit, sairaanhoitajat ja ihotautilääkärit, mutta käsittääkseni välineitä voi ostaa myös kotiin. Tämäntyyppisten kuorintojen kanssa on syytä tietää mitä tekee ja ottaa rauhallisesti aloittamalla ensin hellävaraisimmalla vaihtoehdolla. Hoitoja myydään Suomessa käsittääkseni nimillä Medicalia Lacto-Peel, Medicalia LPS Peel ja Medicalia Youth Recovery Peel.

C-vitamiinin antioksidanttiset ominaisuudet hidastavat melaniinisynteesiä ja vähentävät tulehdusta. Hyvä lisä aurinkosuojan alle suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta päivisin, mutta toimii myös iltaisin käytettynä. UV-säteilystä lähtöisin oleva tyrosinaasi lisää tumman pigmentin muodostumista, ja C-vitamiini pystyy haittaamaan tyrosinaasin toimintaa. Hyvä C-vitamiiniseerumi tuoksuu hieman metalliselta (ei siis sitrukselta) ja se on pakattu tummaan pulloon, joka suojaa tuotetta valolta.

Atselaiinihappo (Skinoren) kehitettiin alun perin aknen hoitoon, mutta se voi auttaa myös hyperpigmentaation kanssa. Myös atselaiinihappo haittaa tyrosinaasin toimintaa. Vaatii reseptiä.

Niasiiniamidi (B3-vitamiini) toimii estämällä melanosomien liikkumisen melanosyyteistä keratinosyytteihin. Ei yleensä aiheuta ärsytystä iholla, joten sopii käytettäväksi muiden hoitomuotojen kanssa. Esimerkiksi Lumenen uudessa Clear it up anti-shine -kosteusvoiteessa vaikuttaisi olevan ihan lupaava määrä niasiiniamidia.

Lähteitä ja lisätietoa:
Teach-it Tuesday: Post-inflammatory hyperpigmentation
Wikipedia: Tyrosinaasi
Wikipedia: Melanosyytti
Keratinosyytit
« Viimeksi muokattu: 14.08.14 - klo:18:42 kirjoittanut chew »
Sources or didn't happen.

Poissa Georgina

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 195
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #452 : 15.08.14 - klo:22:59 »
Olen kärsinyt jo pidemmän aikaa meikkipohjaongelmista. Olen kokeillut ison joukon erilaisia kosteusvoide - ja meikkipohjayhdistelmiä, joista mikään ei ole toistaiseksi toiminut.

Ihoni on superrasvoittuva. Kasvot alkavat kiillellä usein jo alle tunnin kuluttua meikkaamisesta. Joudun painelemaan kiiltoa pois päivän mittaan niin usein, että meikkivoidetta ei käytännössä katsoen enää ole päivän päätteeksi. Tämä on ärsyttävää, koska samanaikaisesti minulla on kasvoissani finnejä ja punoitusta joita haluaisin peittää. Jos meikkaan esim. klo 8.30 aamulla, iho on karmean näköinen klo 16 iltapäivällä. :( Puuterin lisääminen ei tule kuuloonkaan, sillä lopputuloksesta tulee entistä paklatumpi ja epätasaisempi.

Näin kesällä haluaisin käyttää suojakertoimellista voidetta. Kuitenkin kaikki enemmän kuin 15 suojakertoimen voiteet ovat niin rasvaisia, että lopputulos on kasvoillani hyvin paklatun näköinen. Ja jos joudun lisäämään meikki/peitevoidetta kasvoilleni päivän mittaan, liukuu jäljellä oleva voide alta pois ja lopputulos on järkyttävä. Ja usein vaikka en edes lisäisi päivän mittaan meikkivoidetta, aamulla laitetut meikkivoiteet sulavat pois ja pakkautuvat ihohuokosiin.
Silmämeikin kanssa on sama ongelma: vaikka käsittelisin luomet primerilla ja puuterilla, ylärajaukset ja luomivärit ovat levinneet sotkuksi usein jo siinä vaiheessa kun pääsen työpaikalle. :(

Minut on kuitenkin vakaasti "kasvatettu" siihen, että meikkipohjan alle tulee aina laittaa kosteusvoide. Olen välillä "kapinoinut" tätä vastaan käyttämällä pelkkää primeria meikkivoiteen alla, jolloin pystyn viivästyttämään kiiltelyn ilmaantumista hiukan.

Miten rasvaisella iholla voisi yhdistää käsitteet luonnollinen meikkipohja, oikea ihonhoito, mattapinta, kestävyys ja aurinkosuoja?

Olen käyttänyt meikkipohjatuotteita hintahaarukalla 15-50 euroa. BB-voiteita, mineraalipohjia, stickejä ja perinteisiä meikkivoiteita, mutta lopputulos on aina sama. Kokeiltuna on mm. Vichyn Dermablend, Clarinsin Everlasting, Make Up Storen Matte Foundation ja Misshan, Lumenen, Garnierin ja Estee Lauderin BB:t. Iho on niin rasvainen, että viimeksi peitevoidetta ostaessani MAC-myyjä ihmetteli, miten kaksi eri peitevoidetta jää ikäänkuin "kellumaan" ihoni pinnan päälle eikä sulaudu siihen lainkaan. :(
Kosteusvoiteistakin olen kokeillut hyvin laajaa kirjoa, ja samoin useampaa primeria, niin voidemaista kuin jauhemaistakin.

Olen nyt alkanut syömään isoa sinkkiannosta, jonka toivon hillitsevän näppyjä edes vähän. Samoin hankin Clarisonicin.

Minulla on nyt useampia kysymyksiä:
Te, joilla on rasvainen iho, millä saatte meikin pysymään?
Onko "väärin" levittää iholle primer ilman kosteusvoidetta alle, ja onko "väärin" käyttää BB:tä ilman kosteusvoidetta?
Riittääkö meikkivoiteen/BB:n suojakerroin, vai tarvitaanko alle suojakertoimellinen kosteusvoide?
Ja ennen kaikkea: mitä tuotteita kannattaisi kokeilla? 

Poissa evergreen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1688
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #453 : 16.08.14 - klo:00:28 »
^ Nyt en kyllä edes yritä mutkitella: Paula's Choice. Hommaa kunnon perustuotteet sekä ennen kaikkea tehokas BHA-tuote, joka pitää näpyt kurissa ja tasoittaa isoa. Paula's Choicelta löytyy pahastikin rasvaiselle iholle sopivat tuotteet, mm. superkevyitä aurinkosuojia (spf 30+). Oikea ihonhoito hankalasti rasvaiselle/tukkeutuvalle iholle on tehokas mutta ärsyttämätön (ei alkoholia, hajusteita, ärsyttäviä kasviuutteita). Ärsyttämättömyys on tärkeää, jotta iho ei tulehdu pahemmin ja rasvoitu ja tukkeudu ja punoita siksi lisää. Tarvitset vähintään putsarin, BHA-kuorinnan, ja jonkinlaisen kosteutustuotteen, joka voi olla kasvovesi, seerumi tai kosteusgeeli/lotion (tai vaikka kaikki näistä). Aurinkosuoja voi tulla päivävoiteesta tai meikistä tai molemmista, mikä vain parhaiten sopii. Riittävä suojakerroin riippuu ihosta ja altistuksesta. Mineraalipohja on hyvä vaihtoehto meikkipohjaksi, mutta muukin voi toimia. Erillinen primer voi olla tarpeen, mutta ei välttämättä, jos kosteusgeeli tai seerumi ajaa koostumuksellaan saman asian.

Voisit harkita tuotteita esim. seuraavasta setistä:
- Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser (tai jos on ihan kunnon akne: Clear Pore Normalizing Cleanser)
- Skin Balancing Pore-Reducing Toner
- Skin Perfecting 2% BHA Liquid
- Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum
- Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel
- Clear Ultra-Light Daily Mattifying Fluid SPF 30+

Ideaali rutiini on tällainen:

Aamulla: puhdistus, (kasvovesi), BHA-kuorinta*, (seerumi), suojakertoimellinen kosteustuote, (meikki)
Illalla: puhdistus, (kasvovesi), BHA-kuorinta*, (seerumi), kosteutus
* kuorintaa voi käyttää aamulla ja/tai illalla tarpeen mukaisesti

Tuotteita (edit: ja näytteitä) löytyy siis täältä: http://www.paulaschoice-eu.com/, ja aiheesta on foorumilla oma ketjunsakin.

Ihon rasvaisuuden hormonaalisia syitä ei voi kosmetiikalla tietenkään muuttaa, mutta näppyjä voi ehkäistä, ihon pintaa voi tasoittaa, liian raskaita tuotteita voi välttää, ja ärsytystä voi ehkäistä, jolloin rasvaisuus ei ainakaan ole vääränlaisen kosmetiikan yllyttämää. En usko, että toimivaa meikkipohjaa voi tuossa tilanteessa löytyä, vaan homman täytyy lähteä ihonhoidosta. Yllä mainituista tuotteista saa aivan takuuvarmasti apua asiaan. Meikissä suosin itse mineraalipohjaa, koska se on kevyt eikä sisällä ylimääräisiä, tukkivia tai rasvoittavia ainesosia. Oma suosikkini on Lily Lolo, koska siinä ei juurikaan ole hohtavuutta, eikä myöskään vismuttia tai muuta ihoa ärsyttävää, ja lisäksi hinnat ovat melko edulliset. Vielä noista BB-voiteista: nehän ovat sävyttäviä päivävoiteita, joten niiden alle ei ole tarkoituskaan laittaa kosteusvoidetta. Primerin tai meikkipohjan alle "tarvittavat" tuotteet taas riippuvat ihan ihotyypistä, kaikille ei toimi sama. :)
« Viimeksi muokattu: 16.08.14 - klo:01:06 kirjoittanut evergreen »
1cFii, oma väri.

Poissa Georgina

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 195
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #454 : 16.08.14 - klo:12:20 »
^Kiitos vastauksesta!

Luin BHA-kuorinnasta Paula's Choice-ketjusta, ja se vaikuttaa oikein hyvältä! Ketjuun postatut ennen ja jälkeen-kuvat olivat suorastaan häkellyttäviä!  :o Mietin vain miten sen käyttö onnistuu Clarisonicin kanssa? Hankin juuri tuon kalliin laitteen pitkän harkinnan jälkeen. Toisaalta löysin googlaamalla kauneusblogeja joissa kirjoittajat kertoivat käyttävänsä Clarisonicia 2-3 kertaa viikossa ja sen lisäksi BHA-kuorintaa kerran päivässä.

Paula's Choice-tuotteet sopivat hyvin budjettiini, mutta voisin aloittaa hankkimalla putsarin, kuorinnan ja kosteusvoiteen. Laitoin hiljattain tilaukseen kaverin suositteleman Ginveran BB-voiteen jossa on sk 35, joten mietin riittäisikö se yksinään päiväsaikaan. Kaverin mukaan tuotetta tosin tarvitsee levittää hyvin ohuelti. Luin joskus jostain, että aurinkosuojaa tulisi levittää kasvoille teelusikallinen jotta se toimisi. Hmm...

Olen kokeillut Everyday Mineralsin ja Ocean Mistin mineraalipohjia, mutta nekin pakkautuivat ihohuokosiin ja katosivat läikkinä iholta. En tiedä oliko kyse sitten vääränlaisista päivävoiteista.

E-pillerit olisivat ratkaisu tähän rasvoittumiseen, mutta en voi käyttää niitä migreenini vuoksi. Joudun siis ratkomaan ongelmaa ulkoisesti. :(

Poissa chew

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 112
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #455 : 16.08.14 - klo:12:38 »
E-pillerit olisivat ratkaisu tähän rasvoittumiseen, mutta en voi käyttää niitä migreenini vuoksi. Joudun siis ratkomaan ongelmaa ulkoisesti. :(
Hormonaalisia iho-ongelmia voidaan lääkitä myös spironolaktonilla, e-pillerit ovat vain yleisempi ratkaisu. Reseptiä voi kysyä lääkäriltä, käsittääkseni sopii myös migreeneistä kärsiville.
Sources or didn't happen.

Poissa evergreen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1688
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #456 : 16.08.14 - klo:13:32 »
^^ Jos olet Suomessa tai lähettyvillä, niin luulisin kyllä talvikaudelle riittävän vähän ohuemmaltikin levitetyn spf35-voiteen. Riippuu tietysti ihan siitä, kuinka herkästi iho palaa ja kuinka paljon aikoo ulkoilla päiväsaikaan.

Clarisonicista ja BHA:sta en osaa sanoa muuta kuin sen, että varmaankin mekaaninen rasitus aina altistaa ihoa ärtymään vähän herkemmin kemiallisistakin kuorinnoista. Itse en oikein ole mekaanisen kuorinnan kannalla, mutta ihot ovat erilaisia ja jokainen toki etsii sen itselleen parhaan rutiinin.

Mineraalipohjissa on eroja, ja ehkä se sinulle sopivin on vielä kokeilematta, mutta eniten luulen vaikutusta olevan sillä pohjalla olevalla ihonhoidolla.

Minäkään en käytä sisäisiä hoitoja, vaan Paula's Choice -tuotteet, ärsytyksen välttäminen (ml. mekaaninen kuorinta) ja mineraalimeikki ovat ratkaisuni siihen, miten ne mainitsemasi asiat yhdistetään. :)

Jos kiinnostut PC:stä, niin toinen kosteusvoidevaihtoehto on muuten Resist Anti-Aging Clear Skin Hydrator. Se on jonkin verran kosteuttavampi ja "tuntuvampi" kuin Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel, mutta sekin jättää todella hyvän pinnan meikkiä varten ja sopii erityisesti aikuisen ihon näppyilyyn.
1cFii, oma väri.

Poissa Georgina

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 195
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #457 : 18.08.14 - klo:12:12 »
Spironolaktonista en ole kuullutkaan! Kun viimeksi pilleriasiasta keskustelin (tästä on jo n. 3 v. aikaa), niin lääkäri oli vain että e-pillerit ovat tämäntyyppiseen hormoniakneen ainoa parannuskeino.  Täytyykin tiedustella asiasta lääkäriltä niin pian kuin mahd. Googlettamalla tosin ilmeni, että niitä käytetään myös korkean verenpaineen hoitoon, joten sopivatkohan sellaiselle jolla verenpaine on luonnostaan normaalin alarajoilla? 

Olen luonnostani hyvin vaalea, ja palan suorassa auringonpaisteessa ilman suojaa jo 10-15 minuutissa (ihotyyppi jotain 1 ja 2 väliltä). Mutta nyt syksyllä BB:n suoja riittänee arkikäytössä. Ensi kesäksi voi sitten harkita sitä PC:n spf 30-voidetta. Ystäväni, joka ei tosin ole aivan niin kalpea kuin minä, on oleillut tuntikausia ulkona pelkän Ginveran BB:n suojin, eikä ole palanut.

Mikäli käytän BB:tä päivisin, mikä PC:n voiteista olisi sopiva yökäyttöön?

Poissa evergreen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1688
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #458 : 18.08.14 - klo:12:47 »
^ No mä tuossa tulinkin maininneeksi ne kosteustuotteet, jotka ovat sopivimpia, jos ihosi on rasvainen. Kevyin on siis Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel, seuraavana Resist Anti-Aging Clear Skin Hydrator. Myös Hydralight Moisture-Infusing Lotion on vaihtoehto. Jotkut taas pärjäävät pelkästään kosteuttavalla kasvovedellä. Valintaan vaikuttaa se, onko ihosi rasvaisuuden lisäksi myös kuiva, ja kuinka pahasti kuiva. BB:n alle aamuisin voi harkita Skin Balancing -seerumia, joka toimii koostumuksensa vuoksi myös primerina.
1cFii, oma väri.

tupuna

 • Vieras
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #459 : 22.08.14 - klo:02:46 »
Ihoni on aina ollut hyvä ja lähes finnitön, hieman pintakuiva varsinkin talvella. Näin viime huhtikuuhun asti. Silloin huomasin finnien selvästi lisääntyneen otsassa, mutta ajattelin sen johtuvan ylimääräisestä stressistä (yo-kirjoitukset), alllergialääkkeistä yms. En siis ollut huolissani. Nyt lähes puoli vuotta myöhemmin pelkään, että kyseessä on oikea akne. Näpyt ilmestyivät ensimmäiseksi siis otsaan, ja sieltä levisivät kasvojen ulkoreunaa pitkin leukalinjaan asti ja sitten poskipäihin nenän molemmille puolille. Nyt näpyt ovat huolestuttavasti valtaamassa lisää tilaa leuasta ja ensimmäiset ovat ilmaantuneet nenään.

Dr. Hauschkan tuotteilla olen saanut ihoni rauhoittumaan, näpyt eivät ole niin punaisia (=tulehtuneita), mutta silti niitä tulee lisää. Myös biotiini on rauhoittanut ihoa, mutta kuten hauschka, ei sekään vaikuta näppyjen määrään. Ero kuitenkin näkyy heti: jos en ole muistanut ottaa biotiinia edellisenä päivänä, iho punoittaa huomattavasti enemmän kuin silloin, kun olen ottanut biotiinia.

Lopetin e-pillereiden syömisen marraskuussa, mikä voi toki olla syynä aknen ilmestymiseen. Migreenin takia ne eivät kuitenkaan ole  vaihtoehto. Minulla on muita lääkkeitä sen verran, että lääkekuuria en haluaisi aloittaa, maksa ja vatsa ovat jo muutenkin kovilla.

Olo on jo epätoivoinen. Osaisiko joku auttaa? Paula's choicea olen harkinnut, mutta tuotesuositukset ovat tietysti enemmän kuin tervetulleita.


Poissa evergreen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1688
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #460 : 22.08.14 - klo:03:44 »
^ Aika monilla biotiini pahentaa näppytilannetta ainakin suurina annoksina, ehkä sun kannattaisi ainakin ottaa sen rinnalle sinkki, jos kuitenkin biotiinia haluat ottaa. Sinkistä on moni saanut jonkin verran apua. :)

Ihonhoidon osalta osaan suositella ainoastaan sitä Paula's Choicea, koska ne ovat ainoita tuotteita, jotka ovat monivammaisella ihollani oikeasti toimineet. Olisitko osannut kuvailla, millainen ihosi näppyjen ohella on - onko se pinnalta rasvainen, kiristävän kuiva tai jotain muuta? Oletusarvoisesti veikkaisin tuossa tilanteessa sopiviksi PC:n Clear-sarjan tuotteet. Sarjasta löytyisi putsari (CLEAR Pore Normalizing Cleanser) ja salisyylihappotuote (=BHA), joita on kaksi vaihtoehtoa: miedompi (CLEAR Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution with 2% Salicylic Acid) ja vahvempi (CLEAR Extra Strength Exfoliating Solution with 2% Salicylic Acid). Lisäksi sarjassa on aurinkosuoja päiväkäyttöön (CLEAR Ultra-Light Daily Mattifying Fluid SPF 30+). Sopivan kosteusvoiteen ilman aurinkosuojaa voi valita muista sarjoista, kevyin ja akneiholle turvallisin vaihtoehto on Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel.

Simppeli kokeilu ensihätään voisi siis olla esim. CLEAR-sarjan putsari ja vaikkapa miedompi Regular Strength -salisyylihapponeste sekä kosteutukseen Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel. Lisäksi apteekista voisi tarpeen vaatiessa hankkia jonkun bentsoyyliperoksidituotteen (apteekissa osataan kyllä neuvoa), sellainen kuuluu PC:n Clear-sarjaankin, mutta ei ole EU:ssa rajoitusten takia saatavilla. Kaikkiaan PC:ltä löytyy kyllä rasvaiselle ja tukkeutuvalle iholle sopivia tuotteita monestakin sarjasta, mutta tietämättä ihotyypistäsi enempää en osaa tarkemmin vinkata... Jos kiinnostut, niin pyörähdä vaikka Paula's Choice -ketjussa! :)
« Viimeksi muokattu: 22.08.14 - klo:03:46 kirjoittanut evergreen »
1cFii, oma väri.

Poissa Lalla

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1597
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #461 : 22.08.14 - klo:20:06 »
^^
E-pillereiden lopettaminen sekoittaa ihoa kyllä aika tehokkaasti. Itselläni meni ihon normalisoitumiseen ainakin vuosi ellei jopa enemmänkin  >:( Eli jos on tuo näppykierre alkanut selkeästi lopettamisen jälkeen ja siitä pahentunut niin ei siinä auta muu kuin odotella että kroppa tasaantuu. Tai itselläni ainakin oli näin vaikka kaikenlaisia juttuja kokeilin - lääkkeitä lukuunottamatta. Paras neuvo on hellävaraisten tuotteiden käyttö ja että ei ainakaan rupea ihoa kuivattamaan, sillä siitähän se vielä enemmän riemastuu  ;D

Bentsyyliperoksidivoidetta ei kannata käyttää varsinkin, jos sulla on punoitusta koska se on kauheen tujua kamaa. Ainakin siis Suomessa myytävät versiot. Bentsyyliperoksidi voi olla ihan hyvä idea pesunesteenä/geelinä (ei ehkä niin ärsyttävää iholla) ja voiteen käyttö vain yksittäisiin näppyihin kosteusvoiteen päällä. Apteekin tuotteita kalliimpi bentsyyliperoksidia sisältävä sarja on Proaktiv, jossa muistaakseni pitoisuudet ovat matalampia. Eli siis hellävaraisempi sarja.  Itse en ole Proactivia käyttänyt, mutta voi olla ihan toimiva.

Poissa Anita

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1137
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #462 : 23.08.14 - klo:11:49 »
Suolasaippua on auttanut tyttärelläni. Hän on testannut tekemiäni saippuoita ja kuulemma näppyä alkaa nousemaan, jos jättää päivänkin välistä.
iHerbin tilauksiin koodi ALA782 http://eu.iherb.com/?rcode=ala782

Poissa Marie Corelli

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2645
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #463 : 23.08.14 - klo:12:06 »
Minulla oli vielä viikko sitten pieniä finnejä otsassa ja isompia muualla kasvoissa. Iho tuntui hyvin rasvaiselta ja alkoi jo olla epätoivoinen olo. Rasvoittumisen takia en juuri käyttänyt kosteusvoidetta ja jos käytin, niin Xylidermiä ja aloe vera-geeliä. Sitten aloin pestä ihon Lactolinellä ja joskus Freemanin päärynäpuhdistusgeelillä ja kosteutukseen LV 24H kosteusvoidetta (marketista) ja iho alkoi parantua päivä päivältä. Nyt iho näyttää ja tuntuu paremmalta, mutta satunnaisia finnejä on edelleen.
Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak...

"Lead us not into Trent station and deliver us from derails." (Father Don and the Holy Ghost)

Poissa ZEN

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 491
 • kaappikemisti
Vs: Ihonhoitoapuketju
« Vastaus #464 : 23.08.14 - klo:12:39 »
Mullakin kesti yli vuoden, ennen kuin kroppa normalisoitui e-pillereiden jälkeen. Gyne kiisti väitteen, mutta itse en kyllä yrityksistä huolimatta nähnyt järkevämpää yhtälöä.

Jos näppyily ei ole kystistä tai pahasti tulehtunutta (tai kenties myös silloin, mutta en osaa ainakaan niiden puolesta kertoa omalla kokemuksella), niin itsekin suosittelisin ensin kokeilemaan Paulan tuotteita. Mä tein suht ohuen ja pinnallisesti näppyilevän ihoni kanssa niin, että aloitin Basironista, joka pahensi tilannetta (ei rauhoittunut edes vuoden käytön aikana). Vasta sitten tutustuin muihin kemiallisiin kuorintoihin ja sen kautta Paulan tuotteisiin, ja ne ovat kyllä kaikin puolin järkevin paikka aloittaa mielestäni. Ne ovat helliä ja kaikennäköisiin vaivoihin sopivia, helppokäyttöisiä ja tuloksien "mahdollista ilmaantumista" ei tarvitse odotella kuukausitolkulla.

Edit. Poistettu tyhjää päpätystä.
« Viimeksi muokattu: 23.08.14 - klo:12:53 kirjoittanut ZEN »
Cogito ergo doleo.