Kirjoittaja Aihe: Oma väri takaisin  (Luettu 741820 kertaa)

Poissa Kristiina

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1268
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #855 : 02.06.14 - klo:13:38 »
^Kyllähän ne hiukset siitä nopeasti kasvaa, vaikka lyhyeksi leikkaisitkin. Ja ainakin saisit heti oman väriset hiukset, ja kivempi kasvattaa siitä. Mutta sitoutumistahan oman väriseksi kasvattaminen vaatii, mä en ollut niin pitkäjänteinen projektissa  ;D. Itsellänihän meni niin, että leikkautin ihan lyhyeksi hiukset, ja päätin alkaa kasvattamaan omaa väriä. No en pysynyt väripurkista erossa, ja tavallaan kai meni hukkaan se leikkaaminen.

Poissa hnev

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 5
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #856 : 02.06.14 - klo:19:29 »
en kans oo kärsivällinen, siks aionki leikata lyhyeks. ite en väreihin enää koske, kun niistä ei oo muutaku harmia. ja tuolla vanhassa ketjussa ollaan puhuttu siitä kuinka luomuhiukset rasvottuu heti ja menee pitkin päätä, no sillonkaan en värjäis tai tekis hiuksille mitään, kun kuitenkin ne on pehmeät ja kiiltävät  :) ja eihän se edes ole paha juttu, ei kukaan niin täydellinen ole etteikö tukka voisi yhden päivää olla vähän rasvainen  ;D

Poissa anannas

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1040
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #857 : 02.06.14 - klo:20:05 »
^ Tuosta rasvoittumisen lisääntymisestä / vähenemisestä on erilaisia kokemuksia ihmisillä, ei kannata välttämättä ennakkoon pelätä pahinta. Jos kuitenkin rasvoittuminen pahenee (pysyvän oloisesti), siihen voi yrittää vaikuttaa vaikkapa pesutottumusten tarkistamisella. Jos mistään sellaisesta kevyemmästä ei aikanaan löydy apua, niin olemassa on muitakin kemiallisia käsittelyjä kuin värjäys, jos jokin käsittely tuntuu lopulta ainoalta ratkaisulta.  :)
Minulla kokonaan värjäämätön hius pysyy päiväkausia pidempään puhtaana ja hyvännäköisenä verrattuna värjättyyn, tai tähän juurikasvuvaiheeseen. Vasta nyt, pikkuhiljaa, tuntuu helpottavan rasvoittumisen kanssa, kun juurikasvua alkaa olla 10 kuukautta (otsatukka kokonaan omaa väriä). Odotan myös innolla aikaa, kun voin palata shampoopaloihin, joita en voi käyttää tämän vaalennetun hiuksen kanssa.

Poissa Aamu

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 12
 • luonnollinen vaaleus
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #858 : 02.06.14 - klo:21:48 »
Ihania omia värejä tullut taas  :-) waude!!
kyllä tämä oman värin takaisin saaminen projekti vaan niin kannattaa!

Ihan ylpeänä olen asiasta kertoillut että kasvatan oman värin takaisin. Enkä malttais odottaa että tämä kasvaisi. Lähtis nämä vaalennetut kuivat osiot jo.. oma hius tuntuu kyllä niin mahtavalle ja näyttää kiiltävälle. :-)

Luulen kans että tuon rasvoittumis asian saa just niillä pesutottumuksilla paremmaksi. Liian usein tapahtuvat pesut kiihdyttävät kuulemma vaan sitä rasvoittumista. Pitäis alkaa pidentää pesuvälejä.. ainakin niin on jotkut saaneet avun :-) mut kai se pidentämis ajankohta pitäis olla niin ettei tarvis liikkua sitten ihmisten ilmoilla  ;D itsellä on kans rasvoittuvaa sorttia. En ole kuitenkaan huomannut rasvoittumisen lisääntyneen vaikka on jo 6cm omaa väriä.. ihan samanlainen on ainakin vielä kuin värjätynkin kanssa.

Olen kyllä siinä huomannut eron entiseen ettei päänahka kutise enää tai tunnu kuivalle.. värjätyn kanssa se oli herkempi. Kai sitä itselläkin hieman pientä allergisoimista alkoi tulla näistä väreistä..

Tämä ryhmä kyllä auttaa paljon kun ollaan samassa tilanteessa :-)
Tavoitteena oma luonnollinen vaaleus joka todellisuudessa saattaakin olla jo paljon tummempi. Halu näyttää että luonnollinen oma hiusten väri on kaunista!  1/14 viimeisen kerran värjätty..

Poissa nukka

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 754
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #859 : 02.06.14 - klo:22:25 »
Itse ainakin olen huomannut että ihan pienikin hiusten leikkuu vaikuttaa kamalasti siihen, että miltä hiusten väri näyttää. Sillon ku mulla oli ylikasvanut otsis ja otsishiusten päässä vielä värjättyä hiusta, niin kun leikkasin kunnon otsiksen ja värjätty osuus lähti pois niin hiusten väri tuntui muuttuvan ihan kunnolla.

Huomenna olisi kampaaja-aika ja ajattelin vähän kerrostuttaa hiuksia niin lähtee suurin osa värjätystä hiuksesta pois. Pieni väriero mua ei ole haitannut, mutta se ero mikä värjätyn ja värjäämättömän hiuksen kunnossa on, niin on ihan valtava. Ihana saada hamppulatvoja pois :)

Osaatteko sanoa mitä väriä tämä mun tukka on? Suunnilleen korvien korkeudelle on ihan omaa väriä.

« Viimeksi muokattu: 02.06.14 - klo:22:28 kirjoittanut nukka »
blogi - hius- ja kauneusjuttuja, kasvispainotteista ruokaa, koiria ja luontoa.

Iherb alekoodi: VED234

Poissa Valfreyja

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 8
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #860 : 03.06.14 - klo:01:07 »
Ainakin itsellä tuntui oma väri rasvoittuvan tai ainakin näyttävän rasvaisemmalta nopeammin kuin värjätyissä hiuksissa. Tällä hetkellä lääkekuuri pitää hiustenkin rasvoittumista sen verran hyvin kurissa, joten en osaa arvioida, kuinka nopeasti pidemmälle ehtinyt oma värini rasvoittuu.

Ihana nähdä, että muillakin värin kasvattelu edistyy ja kuinka paljon kivoja omia värejä ihmisillä on! Itselläni on nyt vajaa 1,5 vuotta kasvattelua takana ja oman värin raja edessä on leuan kohdilla, takana kai alempana. Olen kyllä kriiseillyt oman värini kanssa jonkin aikaa. Jotenkin tämä väri tuntuu niin tylsältä kaverien ja tuttujen shokkiväreihin verrattuna. Tämä tummanruskea kun ei herätä kenessäkään minkäänlaista huomiota. Välillä onkin ollut kova ikävä punaista väriä kohtaan. Eniten tässä omassa värissä pännii se, että se on vain tummanruskea ja auringossa se näyttää tavallistakin vaaleammalta. Plaah, olisipa se väri edes vähän tummempi... Helmikuulta löytyy siis kuvakollaasi, kun tuli vuosi täyteen oman värin kasvattelua: http://aijaa.com/DXHOzi Nämä kuvat ovat kyllä otettu sisätiloissa vähän vaihtelevassa valossa.

Oman värikriisini olen ratkaissut värjäämällä latvoja shokkiväreillä. Latvat eivät siis 1,5 vuotta sitten peittyneet ensimmäisellä kestovärivärjäyksellä enkä ole sen jälkeen saanut aikaseksi värjätä niitä uudestaan. Tällä hetkellä latvani ovat violetinpunaiset. Ehkä vuoden päästä nuo värjätyt latvat pääsisi leikkaamaan, mutta sitä hetkeä odotellessa. :)
« Viimeksi muokattu: 03.06.14 - klo:01:09 kirjoittanut Valfreyja »

Poissa Unnu

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1387
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #861 : 03.06.14 - klo:08:25 »
Itse en usko, että hiukseni rasvoittuvat nopeammin, koska miksi värjäämättömyys siihen vaikuttaisi? Mulla ainakin kyse on ehkä pikemminkin siitä, että rasvoittuminen näkyy selvemmin hiuksessa, kun siinä on oman väristä juurikasvua. Etenkin koska juurikasvuni on vähän värjättyä tummempaa, ja koska oma väri muuttuu eri näköiseksi helpommin kuin värjätty. Lisäksi värjätty osuus on kuivempaa ja siten vähän ilmavampaa silloin, kun tyvi on rasvoittunut ja painuu päähän kiinni.
Voi vaan rakastaa ja toivoa parasta.

Poissa rhoda

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 680
 • rhubarb, rhubarb, scientific rhubarb
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #862 : 03.06.14 - klo:09:22 »
Mulla rasvoittuminen näkyy ihan parissa päivässä, tosin vain etuhiuksissa kun ovat niin hennot siinä. Käyn 3 x vko juoksulenkillä mutta hassusti hikisyys ei paista hiuksista muuten kuin otsalla. Jos päänahka ei tuntuisi niin inhottavalta, voisin olla pesemättä useampana päivänä mutta kaipaan sitä raikkautta.

Asiasta toiseen, latvoissa on viime aikoina esiintynyt jonkun verran kuivuutta. Tuntuu hassulta koska omanvärinen tukka on muuten tavattoman pehmeää. Lykkäsin eilen suihkun jälkeen pituuksiin omenahoitsikkaa ja se helpotti tilannetta hiukan, mutta vielä vähän esiintyy tikkuisuutta latvoissa. Plääh.

Poissa sv1

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 48
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #863 : 03.06.14 - klo:09:37 »
Päivitellääs omaakin tilannetta, kyllähän ne kasvaa vaikka ei siltä tunnukkaan :D ja on taas v-käyrät huipussaan kun yrittää näitä nätisti laittaa, leikkaus on ylikasvanut ja huono, väriraja ruvennut taas pomppimaan ikävästi silmään hiusten ollessa auki. Joutuu pitämään koko ajan kiinni ja alkaa hieman kyllästyttämään :-\ Kampaajalle pitäis päästä leikkauttaa, mutta budjetti ei anna myöden..joten no can do, nutturat ja huivit kovassa käytössä siis ;D Kyllästymistä omaan väriin ei onneksi ole, mutta tää välivaiheilu vaan rassaa.

Tilanne maaliskuussa: http://www.juurikasvu.org/smf/index.php?topic=5685.810 (sivun alin viesti)

Ja nyt, eka kuva kylppärin valossa, kaksi muuta luonnonvalossa: http://aijaa.com/eij9sC

Pitipä sanomani tuosta rasvoittumisesta kans, että nyt oman värin ollessa "jo" noinkin pitkällä, on rasvoittuminen hieman helpottanut. Aluksi oli tosi nopsaan lähmäinen.
« Viimeksi muokattu: 03.06.14 - klo:09:40 kirjoittanut sv1 »

Poissa Aamu

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 12
 • luonnollinen vaaleus
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #864 : 03.06.14 - klo:13:45 »
<a href="http://aijaa.com/SH3bLJ" target="_blank"><img src="http://i1.aijaa.com/t/00765/13310033.t.jpg"></a>http://

Minun silmään kaikkien omat värit näyttävät vaan niin hienoilta! Ne on vaan niin uniikkeja! :-) kiva nähdä taas valokuvia..

Aluksi ajattelin myös että onpa tylsää jos kasvatan oman "harmaan" mutta nyt on niin muuttunut ääni kellossa. Mitä enemmän omaa tulee esille niin enemmän vaan tykkään. Vaikkei se nähtävästi enää niin blondi olekaan kuin nuorempana. Eikä tämä näytä enää omaan silmään harmaalle :-) se alun pieni juurikasvu hämää..
 
Aika ajoin muakin rassaa värjätyn ja oman värin raja.. en haluais värjätä mut tekis mieli kyllä käydä kampaajalla kysymässä vinkkejä. Ei sais vaan yhtään koskea mun omaan värii..  ;D

 
Tavoitteena oma luonnollinen vaaleus joka todellisuudessa saattaakin olla jo paljon tummempi. Halu näyttää että luonnollinen oma hiusten väri on kaunista!  1/14 viimeisen kerran värjätty..

Poissa elämänkevät

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 105
 • to live doesn't mean you're alive
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #865 : 03.06.14 - klo:14:44 »
Täälä yks joka joskus vuosi sitten purnasi tyven rasvoittumista ja sortui vetämään vaalennuksen päällihiusten tyveen, jolloin meni vuoden kasvatus hukkaan..arvatkaa huvikseen kaduttaako  ;D  Nyt olisi jotakuinkin koko päässä oma väri jos en olisi mennyt moista tekemään..noh, live and learn  ::) eli rontti vuosi jälleen kasvateltu, alta hiukset ovat jo kokonaan oman väriset ja päällä 10cm tyvikasvu ja loput vaalennettua, kuivaa hamppua...kasvattelen vielä vuoden ennen kuin leikkaan kaiken vaalennetun pois.
Enää hiukset ei rasvoitu niin nopsaan, en keksi muita syitä kuin e-pillereiden lopettamisen, jonka jälkeen rasvoittuminen on siirtynyt naamaa sulostuttamaan   >:D
Oman värin ja pituuden kasvattelua. Hennot hiukset, herkkä päänahka ja hiusväriallergia rajoitteina.

Poissa Ginia

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 110
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #866 : 04.06.14 - klo:12:34 »
Ja takaisin palaan taas.

Eli totaali kyllästyminen :D viime syksynä piti siirtyä omaan väriin kasvattelemalla ja raidoittamalla värjättyä osuutta mutta hairahdin kasvisvärien maailmaan ja suht hyvin sai tummaksi.
mutta on vaan niin... työlästä työlästä, ja kasvivärit eivät juureen niin hyvin tartu.
Jokainen värjäyskerta on projekti sinäänsä tuntikausia päässä yms.
Suoraväriinkään en ihastunut vaan sotkuista ja liian rasittavaa.

Eipä siinä mitään,
päätin että en vaan tee enää mitään, tuota tummaa värjättyä en lähde raidoittamaan tai koittaamaan niin että saa jotenkin järkeväksi, Jaksa euroja ja aikaa pistää siihen säätämiseen kun ei siitä kuitenkaan tule sellaista kun haluaisi.

Ja kesto/kevytvärit olen jo hylännyt koska pää kutisee pahasti joten...

Pituuksia en lähde lyhentämään toistaiseksi, koitetaan haalistella ajan myötä.

Tältä näyttää juuri nyt, Toivotaan että nyt kestää hermo, kuitenkin olen ollut perfektionisti hiuksiini liittyen, pienikin juurikasvu ja päivä pilalla .
Eihän tämä edustava ole kun pitää julkisella paikalla liikkua ja töissäkin käydä. Latvoista onkin sitten jo lähes musta :D Mutta ainakin ranskalaisella letillä näyttäis saavan suht kivasti
sen kyllä huomaa että vaikka omaa väriä on vasta vähän niin silmät näyttävät paljon sinisemmiltä kun keinoväreillä reunustettuna
« Viimeksi muokattu: 04.06.14 - klo:12:37 kirjoittanut Ginia »

Poissa nukka

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 754
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #867 : 04.06.14 - klo:15:31 »
Voisi kai jo sanoa että tavoite saavutettu. Eilisen kampaamoreissun ja latvojen kerrostuksen kanssa lähti oikeastaan kaikki loputkin värjäykset :D Latvoissa on vielä ihan aavistus värjättyä, mutta niitä ei oikeastaan edes huomaa.

blogi - hius- ja kauneusjuttuja, kasvispainotteista ruokaa, koiria ja luontoa.

Iherb alekoodi: VED234

Poissa Aamu

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 12
 • luonnollinen vaaleus
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #868 : 05.06.14 - klo:00:07 »
Ginia, tervetuloa siis takaisin.  :) se että huomaa niitä positiivisia asioita omaan väriin liittyen. Esim.että silmät näyttää sinisimmiltä niin kummasti jaksaa projektia viedä eteenpäin. Ja alkaa malttamattomana odottaa miltä se oma väri näyttää pidempänä..  ;D
Ja toi sun oma väri on niin kauniin ruskea. Kyllä kannattaa!
Itse huomaan pitäväni aina vaan enemmän omasta väristä vaikkei sitä vielä 6cm enempää ole..

Nukka, kylläpä on upeat hiukset!! Wau!  :T kauan sulla meni aikaa hiusten kasvattamiseen että olet jo näin pitkällä!?
Ei malttais millään odottaa että oman väriset hiukset kasvaisi noin pitkiksi! Tälläiset saavutukset antaa niin lisätsempit mulle ainakin!!
Tavoitteena oma luonnollinen vaaleus joka todellisuudessa saattaakin olla jo paljon tummempi. Halu näyttää että luonnollinen oma hiusten väri on kaunista!  1/14 viimeisen kerran värjätty..

Poissa nuhainen

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 20
Vs: Oma väri takaisin
« Vastaus #869 : 05.06.14 - klo:13:51 »
Mukava seurata muiden projektin edistymistä! Nukka, sinulla on aivan mahtavat hiukset!  :l