Kirjoittaja Aihe: Hiusten laminointi  (Luettu 70677 kertaa)

Poissa Luna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2271
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #30 : 06.09.13 - klo:11:55 »
Kokeilin into pinkeänä hiusten laminointia tuolla anannaksen postaamalla ohjeella, tämä ei nyt kyllä mennyt ihan kuin Strömssössä. Liivate ja vesi sekoittuivat hyvin, mutta tekeytyessään muuttuivat kökkäreiseksi liisteriksi. Ajattelin että tuo pieni määrä tehistä (O&H) korjaa asian, eikä mitä, tuli vaan astetta isompi satsi kökköliisteriä. Noh, laitoin sen parhaani mukaan hiuksiin, käärin muoviin ja pyyhkeeseen, tunnin sisällä neljästi lämmitin hiustenkuivaimella ja huuhtelin. Dadaa - pahin karkea takkupakko ikinä on syntynyt! Sain hiukset joten kuten selviteltyä ja ei tämä kuivana niin paha enää ole, mutta selkeästi tukka oli parempi ennen tätä kokeilua. Tekisi mieli saada tämä laminointi onnistumaan, onko ideoita missä meni vikaan?

Poissa kaarina

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 998
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #31 : 06.09.13 - klo:12:56 »
^ Hmm, voisiko kyseessä olla "yliannostus" rakennepaikkausta?
Tai pääsikö tukka kuivumaan siellä kelmun alla, jos se sitten kuivahtaneena suuttui lämmöstä?

Veikkaisin ensimmäistä, mitään tieteellistä faktaa ei kyllä löydy. Olen kuitenkin käsityksessä, että tämä käsittely sekä rakennepaikkaa että suojaa hiusta. :)

Nuo kökkäreet tuskin ovat syypäitä, tai ainakin omalla kohdallani tuossa jälkimmäisessä käsittelyssä massa oli sellaista ryynimäistä, ja tulos oli silti oikein hyvä.

Poissa Luna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2271
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #32 : 06.09.13 - klo:13:10 »
^ Mietin tuota itsekin, että josko olisi tullut yliannostus rakennepaikkausta. Jotenkin se tuntuu vain oudolta jos tämän käsittelyn pitäisi nimenomaan jäädä myös hiuksen pintaa silottamaan eikä olla ns. tavanomainen rekku.

Tein kaksinkertaisen annoksen, mutta ehkä mun pitää kokeilla tehdä vielä suurempi satsi niin menisi varmemmin koko hiuksistoon. Ehkä syynä voi tosiaan olla se, että hiukset jotenkin kuivuivat kelmun ja pyyhkeen alla jos sekoitus levittyi huonosti. Täytyy kokeilla uudestaan lähipäivinä, tuun raportoimaan sitten niin josko tästä mun epäonnisesta kokeilusta saataisiin "älä tee näin" -vinkit jakoon  ;D

ohtu123

 • Vieras
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #33 : 06.09.13 - klo:19:36 »
^ Mutta eihän hiusten laminointi ole sama asia kuin brasilialainen keratiinikäsittely, jossa hiuksista tehdään suorat erilaisten kemikaalien sekä keratiinin avulla, kun taas laminointi tehdään pelkästään hiusten kunnon parantamiseksi ja "kuorruttamiseksi" jollain suojaavalla aineella, eikä hiusten suoristamiseksi. Laminointia voisi varmaankin verrata kampaamoissa tehtävään rakennepaikkaavaan tehohoitoon, esimerkiksi L'Anzan Ultimate Treatment -käsittelyyn, joka sekin antaa kiiltoa ja kuohkeutta sekä paikkaa kuluneita hiuksia.

No tämä on hyvä kysymys. Toki siis hiusten laminointia ei tehdä hiusten suoristamiseksi, mutta mun ymmärräyksen mukaan "Brasilian Keratine Treament" on ihan samantyylinen käsittely kuin hiusten laminointi. Kummassakin siis käytetään nestämeistä keratiinia ja se "poltetaan" hiusten pintaan kiinni kuumuudella.

Mä kyllä itse väittäisin, että tuon hiusten laminointi on lähisukua Brasilian Keratine Treatmentille. Pitää toki lukea lisää netistä.
ainokainen

 • Vieras
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #34 : 07.09.13 - klo:14:07 »
Mun mielestä Santen kasvivärit sisältää jotain outoa vehnäproteiinia, joka saa hiukset tuntumaan uskomattoman liukkailta ja kuohkeilta pari viikkoa käsittelyn jälkeen. Siinä varmaan on sama perusidea, että ne hiukset tavallaan laiminoituu sen vehnäproteiinin vaikutuksesta.
Ja Santen värit siis käsketään sekoittamaan nimenomaan ihan kiehuvaan veteen, päinvastoin kuin hennat ja kasvivärit yleensä. Hennaamallakin saa laminoidun tuntuiset hiukset, mutta tuo Sante jäi erityisesti mieleen sellaisena tukan superkiillottajana.

Poissa Jewely

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 879
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #35 : 08.09.13 - klo:18:12 »
Noniin nyt minäkin kokeilin laminointia! 2rkl liivatejauhetta, 6rkl vettä ja ehkä 1rkl NutriGlossia, 45 min vaikutusaika ja sinä aikana lämmitin föönillä kolmesti. Mömmö oli ensin kuin löysää jogurttia mutta levitysvaiheessa tuntui enemmän liimalta :D Tukka oli suihkussa ihan järkyttävän karhean tuntuinen ja takussa vaikka aine huuhtoutuikin hyvin pois ja mietin että onko mun tukka sitten kuivanakin ihan karhea ja koppura. Ei sinne päinkään, tukka on nyt ihan sileä, takuton ja tuuhea  0_0  Tuntuu että tukkaa olisi enemmän ja tukka tuntuu sellaiselta jäntevämmältä, ei niin lötköltä mitä aiemmin. Ihme käsittely, teen kyllä tämän toistekin, sen verran helppo juttu oli ja eron huomaa.

Tätä voisi kutsua sellaiseksi My hair but better-käsittelyksi :D

Poissa leeinsane

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 444
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #36 : 08.09.13 - klo:22:12 »
Onko kukaan kiharapää kokeillut? Miten toimii? Kauanko toi kestää hiuksissa?

Poissa janniina

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 241
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #37 : 08.09.13 - klo:22:52 »
Onko kukaan kiharapää kokeillut? Miten toimii? Kauanko toi kestää hiuksissa?

Jep, mulla on aika laineikas tukka luonnostaan (tosin kaikkien yökampausten kanssa olen saanut epätasaista laineikkuutta vähän pois hetkellisesti) ja mulle ainakin autto ärsyttäviin laineisiin mukavasti laminoiniti. Aion vielä tehdä uudelleen tämän, jos saisi vielä suoremman tukan!
Hiukset: 1b M ponnari ympärys 9cm, Liian hyvään hoitoon totutetut lellikkihiukset jotka ottavat itseensä kaikesta mitä tekee ja jättää tekemättä (pl. hysteerinen hoito) http://imgur.com/wVKly98
<3: XZ, EHS, Alba Botanican jätettävä ja Lush R&B

Poissa kaarina

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 998
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #38 : 09.09.13 - klo:12:39 »
Onko kukaan kiharapää kokeillut? Miten toimii? Kauanko toi kestää hiuksissa?

Mulla on spiraalikiharaa vain märkänä ja rutisteltuna, muutoin söheröä lainetta. Tämä käsittely suoristi, ja ensimmäisten pesujen jälkeen myös lattanoitti, kun on niin silkoinen pinta.

Poissa Trillian

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 33
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #39 : 10.09.13 - klo:06:26 »
^ Eli kiharat palasivat takaisin jossain vaiheessa kuitenkin? :) Tämä kuulostaa tosi kiinnostavalta, kiitos kun jaatte kokemuksianne! Taidan keitellä miehelle sekoituksen lähipäivinä, sillä on superpaksu pitkä tukka, joka on kesän jäljiltä vähän kuivanpörheä. Lisärakenne ja kiilto houkuttelisi itseäkin, mutta kiharoiden menettäminen taas ei. Höh. :)

Poissa Luscious

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1465
 • Parantumaton saippuahullu
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #40 : 10.09.13 - klo:15:17 »
Mun hiusten taipuisuuteen ei vaikuttanut suoristavasti lainkaan. Menin kosteilla hiuksille nukkuun joten sekin vaikuttaa, mutta aamulla oli hyvinkin taipuisat.
Vuosikausien hiusten hennauksien ja kasvatuksen jälkeen takaisin omaa vaaleaa sävyä kasvattamassa...

Poissa Ophelia

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 393
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #41 : 10.09.13 - klo:16:29 »
Onko toi loppuvaiheen föönillä kuivaaminen oleellinen osa käsittelyä, vai voisko hiusten vaan antaa kuivua itsekseen? En ehkä millään jaksaisi föönata, varsinkin jos siinä saattaa mennä puoli tuntia, mutta jos koko homma on sitten yhtä tyhjän kanssa ilman föönausta niin sitten toki föönaan.

Poissa karenne

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 26
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #42 : 10.09.13 - klo:22:06 »
Tulipa nyt tätäkin kokeiltua  :D Laitoin seokseen 2rkl liivatejauhetta, 6rkl maitoa, 1tl hunajaa ja reilun satsin tehistä. Laitoin ensin sen lusikallisen tehistä, mutta sekoitin mössön turhan ajoissa ja se kerkesi tekeytymään saunan lämmetessä paksuksi puuroksi, niin sotkin sekaan reilusti lisää tehistä, että sain sen kaurapuuroksi menneen sössön päähäni. Istuin hailakassa saunassa 45min. Huuhtomaan mennessä pelkäsin viemärin menevän tukkoon tätä puurosta, mutta lämmössä kaikki ryynimäisyys oli hävinnyt ja seos oli tosi helppo huuhtoa pois. Hiuksista tuli mukavan ilmavat ja todella sileät ja kiiltävät. Hiuksia on silti todella helppo käsitellä, eivät ole ollenkaan niin liukkaat, kuin ennen hoitoa. Teen ehdottomasti toistekkin!

Marika_

 • Vieras
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #43 : 15.09.13 - klo:00:25 »
Osaisko kukaan sanoa mitä hiustenpidennys tykkäis tästä?

Poissa Mustakuu

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 950
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #44 : 18.09.13 - klo:22:36 »
^Mulla on muistikuva, ettei ainakaan normi-rekkuja suositella pidennyksille. En toki voi 100% oikein väittää muistavani, enkä tiedä voiko tästä nyt puhua rekkuna..

Mulla on mössö ollut nyt puolisen tuntia päässä pussin ja pipon alla. Koska mun täytyy tehdä aina kaikki omalla tavallani ja oon laiska tekemään hirveästi muhitteluja, yhdistin suoraväriä liivatteeseen tehiksen sijaan. Olen henkisesti varautunut korpputukkaan, jota täällä on jotkut kokeneet, mulla on omatekoisista rekkukokeiluista vain huonoja kokemuksia, jostain syystä mun hiukset ei tykkää suuresta määrästä rakennepaikkaavaa kerrallaan ("överit"?)

Värin luulisi kuitenkin paranevan ja perjantain punk-keikalle ei haittaa vaikka olisikin vähän sotkuisa pää  :D

Edit. Huuhtelin vajaan tunnin jälkeen sotkun pois, hius oli takkuisen karkea. Hieroin päästä latvoihin x-tran silikoonitonta hoitoainetta (tällä ylimääräiset hiusvärit pois päänahasta ja pieni silotus, käytin tahallani kuitenkin tätä vähätehoisempaa hoitista, että varsinaisen laminointituloksen näkee) ja annoin sen olla muun suihkun ajan. Huuhdellessa hoitoaineen alta paljastui taas karkeat hiukset, jollaiset ne olivat myös kuivuessaan. Kuivuttuaan ne ovat kuin silkkiä, takut tipahtivat itsestään auki, ja kiilto parani. En siis saanutkaan karkeaa kampaustenpohjaa aikaan  ;D Eivät nämä oikei ryhtiäkään saaneet, tosin mulla on ohut, lasimainen hius jo luonnostaan, joten...

Varmaan kokeilen toistekin :)
« Viimeksi muokattu: 19.09.13 - klo:07:27 kirjoittanut Mustakuu »