Kirjoittaja Aihe: Hiusten laminointi  (Luettu 70681 kertaa)

Poissa tragedia

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 785
 • recovered hair dye junkie
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #45 : 25.09.13 - klo:18:55 »
No pitihän tätäkin tietenkin kokeilla!  ;D

Minäkään en lähtenyt edes metsästämään liivatejauhetta vaan käytin liivatelehtiä kun niitä sattui kaapissa jo valmiiksi olemaan. Käytin seuraavaa seosta: 4 liivatelehteä, 6rkl maitoa, 1rkl Aubrey Organics Honeysuckle Rose -hoitsikkaa , mikä oli aika sopiva määrä keskipaksuun rintsikkapituiseen tukkaan.
Pesin hiukset Herbinan syväputsarilla ja laitoin Giovannin Smooth as Silk hoitsikkaa, jonka jälkeen pyyhekuivasin hiukset ja levitin liivatemössön.
Seos oli aika lirua, mutta yllättävän helppo levittää ja tuntui jäävän hyvin hiusten pintaan, tukka tuntui silleen hassusti jämäkältä ja joustavalta levityksen jälkeen. Laitoin suojaksi suihkumyssyn ja lämmittelin komeutta hetken aikaa hiustenkuivaajalla, jonka jälkeen vielä lisäsin päälle folioa - mikä tietenkin kirvoitti mieheltä liudan hassunhauskoja foliohattu-vitsejä - ja pipon. Annoin muhia noin 1,5h. Möhjö huuhtoutui pois yllättävän helpolla, märkänä tukka tuntui melko karhealta ja takkuiselta, mutta takkuisuus ja karheus hävisi tyystin föönatessa. Föönaaminen kuivaksi kesti todella pitkään ja vielä föönauksen loppuvaiheessa tuntui, että joihinkin kohtiin jäisi yhteenliimautuneitten hiusten kuivia klimppejä, mutta kaikki nuo hävisivät kun tukan sai kuivaksi, en tiedä miten olisi mennyt jos olisi antanut kuivua vapaasti. Tukasta tuli kyllä kiva, todella pehmeä, sileä ja ilmava - ehkä hiukan sellainen juuri kampaajalta tullut tuntuma tukassa. Mulla ainakin tukka myös suoristui selvästi mihin föönaaminen varmasti osaltaan vaikutti, mutta on myös pysynyt suorempana kun yleensä pelkän föönauksen jälkeen alkaa verää voimakkaasti laineille jo muutamassa tunnissa.
Olisin kuitenkin odottanut käsittelyltä enemmän jämäkkyyttä ja käsiteltävyyttä tukkaan ja sitä ei kyllä tullut. Tulen varmasti kokeilemaan uudestaankin ja varmaan toimii hyvin esim.juhlia edeltävänä iltana jos haluaa varmistaa hyvän tukkapäivän, säännölliseen käyttöön käsittely tuskin kuitenkaan jää sillä vaikka tulos olikin oikein kiva, niin ei silti mitään todella päräyttävää ja vastaavaan lopputulokseen pääsee toisinaan pienemmällä vaivalla onnistuneella, pesu+hoitsikka+muotoilutuote-föönauksella ja tuntuisi, että vaikutus tukkaan on enemmänkin meikkaava kuin hoitava, joten panostan muhitteluissa mieluummin kosteutukseen. Saattaa olla, että paljon rakennepaikkausta kaipaava tukka hyötyisi laminoinnista paljon enemmän, omani kun on nykyään melko hyvässä kunnossa ja kaipaa enemmän kosteutusta ja pärjää hyvin vähällä rakennepaikkauksella.
1cFii
Sikses iha nätti naine.

Poissa calypso

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2897
 • iHerb alekoodi: TUN470
  • Haista Ite!
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #46 : 09.10.13 - klo:00:31 »
Tämähän kuulostaa mielenkiintoiselta menetelmältä. Pitänee kokeilla joku kerta kun on vapaata, eikä haittaa jos lopputulos on haastava tai aivan karsea. :D Se vaara kuitenkin kun on olemassa.. Tuntuu että hiukset on muutenkin ollut rakennepaikkaavan tarpeessa pitkään, sillä minulla ei hetkeen ole ollut mitään kunnon paikkaavaa tehistä. Tai no yksi, mutta en ole sitä kunnolla muhitellut. Kuten en ole mitään muutakaan oikein jaksanut muhitella pitkään aikaan.

Poissa nima

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 73
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #47 : 23.10.13 - klo:18:33 »
Menee ilman muuta kokeiluun huomenna! :) Kuulostaa niin hyvältä etten voi jättää välistä :D

edit. Nyt on tukka laminoitu, tein sörsselin 6 liivatelehdestä, 6rkl vettä, ja 1rkl kerastasen aurinkosarjan tehistä. Pienempikin vesimäärä olisi riittänyt, oli aika juoksevaa kun levitin kuontalooni tuon mössön ja koko vessa oli liivatteessa. Päälle iskin kerroksen kelmua, foliota ja pipon, jota lämmittelin n.10min välein föönillä. Kokonaisvaikutusaika taisi olla 50min. Huuhdellessa irtosi tosi hyvin, mut kuivuminen kesti vähän kauemmin kuin normaalisti. En malttanut odotella luonnollista kuivumista, vaan huljautin föönillä kuivaksi. (ilman mitään lämpösuojia :O) Nyt on sen näköinen tukka kuin olisi raudalla siloteltu, vaikkei ole. Näyttää lähes hyväkuntoiselta :D Täysin kuolleille latvoille ei mahtanut tietenkään mitään, vaikka vähän niitä ehkä siloittelikin. Hiuksen pinnasta tuli hiukan jämäkämpi ja karheampi, kuin tavanomainen liukas hiukseni. Teen ilman muuta uudestaan!
« Viimeksi muokattu: 24.10.13 - klo:13:41 kirjoittanut nima »
1b M ii, punainen hurjasti ohentunut kuontalo, ikuisuuskasvattaja(ko).

Poissa Puf

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 482
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #48 : 17.12.13 - klo:09:21 »
Hiusten laminointi tehty! Laitoin vyötärömittaisiin hiuksiini sekoituksen jossa oli 2½ liivatelehteä, 6rkl vettä ja ruokalusikallinen O&H hoitoainetta. Sekoitus näytti vähältä, mutta riitti hiuksiin todella hyvin kun laitoin vain pituuksiin ja tyvestä noin 10cm eteenpäin.

Liivate huuhtoutui hiuksista todella helposti, vaikka vielä ennen pesua hiukset olivat jäykät ja limaiset. Luulin että hiukset olisivat todella takkuiset ja karheat pesuvaiheessa, mutta ne tuntuivat jo silloin aika sileiltä ja huomattavasti paksummilta kuin tavallisesti. Kuivuttuaan hiukset ovat nyt kiiltävät ja pehmeät, mutta tuuheutta tai rakennetta niissä ei ole tavallista enempää. Kosteuttavien hoitotuotteiden kanssa hiukseni ovat lähinnä sileät, mutta eivät pehmeät. Hiuksissa on myös selkeästi sellainen täällä kuvailtu kampaamonjälkeinen tunne :D Tätä pitää koittaa vielä uudestaan! Seuraavalla kerralla pesen hiukset tavallisella shampoolla varmistuakseni vielä siitä, johtuuko käsittelyn jälkeinen upea kiilto syväpuhdistavasta shampoosta vai gelatiinista.

Kuinka usein käsittely kannattaisi toistaa?

Poissa bubbs

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1510
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #49 : 07.01.14 - klo:03:39 »
Kokeilin tätä joulun aikaan. Tein seoksen n. 8 liivatelehdestä, vajaasta desistä eli noin 6 ruokalusikallisesta vettä ja sen tarkemmin mittaamattomasta nokareesta Joicon Moisture Recoveryä. Soosi jäi vähän laihaksi, olisi ehkä pitänyt hyydyttää enemmän, oli hieman vaikea saada pysymään päässä. Jaksoin niskaa pitkin valuvaa liivatelientä parikymmentä minuutia ja sitten oli pestävä pois, peseytyi helposti. Kuivumisaika oli normaali (eli hyvin hidas) ja lopputuloksena oli tosi kaunis, sileä, pehmeä, suora hius. Ihan suoristetun näköinen. Tulokset kestivät seuraavaan pesuun, jolloin vastassa oli taas tuttu karhea, pörröinen kihara. Kauanko teidän aikaansaamanne tulokset ovat kestäneet?

Kokeilen joskus uudelleen, mutta sitten teen jähmeämmän soosin.. Jos sitten vaikka pystyisi antaa vaikuttaakin vähän pidempään.

Poissa tragedia

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 785
 • recovered hair dye junkie
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #50 : 07.02.14 - klo:15:14 »
Kauanko teidän aikaansaamanne tulokset ovat kestäneet?


Selkein tulos häipyy ensimmäisessä pesussa, mutta ainakin mulla tuntuis jotain vaikutusta jäävän vielä toiseen tai jopa kolmanteen pesukertaan asti.
1cFii
Sikses iha nätti naine.

Poissa nukka

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 753
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #51 : 19.06.14 - klo:20:03 »
Pitkään olen aikonut kokeilla ja kun nyt oli hyvä tilaisuus niin täälä sitä istutaan liivatemössöt päässä ;D Laitoin 8 liivatelehteä, 6 rkl vettä ja reilun köntin tresemmen tehistä. Oli aika lirua aluksi, mutta äkkiäpä se sitten alkoi jähmettymään. Eikä ollut mitenkään älyttömän helppo levittää hiuksiin. Laitoin suojaksi elmukelmua, foliota ja pyyhkeen. Alkuun lämmitin vähän hiustenkuivaajalla ja nyt olisi tarkoitus vielä mennä saunaan istuskelemaan :)

edit, Lopputulos oli yllättävän hyvä. Hassua kuinka helposti tuo mössö irtoaa hiuksista vaikka esim. poslinikupista sai ihan kunnolla huuhtoa pois. Hiukset tuntuu tosi silkkisiltä. Mulla on tosi pörröinen hiuslaatu niin tuon käsittelyn jälkeen ovat kyllä vähän sileämmät ja suoremmat. Näyttävät myös paksummilta kun ovat niin ilmavat. Kokeilen varmaan vielä uudestaankin.
« Viimeksi muokattu: 20.06.14 - klo:14:19 kirjoittanut nukka »
blogi - hius- ja kauneusjuttuja, kasvispainotteista ruokaa, koiria ja luontoa.

Iherb alekoodi: VED234

Poissa Heiku

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 167
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #52 : 22.06.14 - klo:16:16 »
Mun on ehkä pakko myös testata tuota tänään, tai itseasiassa esivalmistelut on jo alotettu :D Mun tukka ei jostain syystä oikein tuosta rakennepaikkauksesta tykkää, vaikka on kyllä värjätty, vaalennettu, luonnonkihara ja vielä suoristelenkin päivittäin. Tukka on pesty syväputsarilla ja päässä on nyt muhimassa öljy-suoraväri-hoitisseos, jospa se vähän estäis niitä normaaleja rakennepaikkauksen jälkeisiä järkytysfiiliksiä. En oo kyllä tähän päähän kokeillut mitään rekkua ainakaan vuoteen, joten uteliaisuus vei nyt voiton. Lähikaupassa ei ollut kuin liivatelehtiä mutta malttamattomana en jaksanut oottaa huomiseen että oisin saanut ihan liivatejauhetta, lehdet saa nyt siis kelvata. Tuun raportoimaan tänne tilannetta kunhan saan mössön päähän :D


Edit1: tein seoksen neljästä liivatelehdestä, noin kuudesta ruokalusikallisesta vettä ja lusikallisesta hoitista. Seoksesta tuli tosi litkuista joten päädyin levittämään sen sudilla. Seos riitti nippanappa mun paksuun, olkapäitä pikkuhiljaa hipovaan tukkaan. Päähän muovipussi ja pipo ja infrapunasaunaan istuskeleen 40 minuutiksi :D Ja mies nauraa ja huutelee tuolla että onko nuin kylmä :D

Edit2: Huuhtelu oli tosiaan yllättävän helppoa ja nopeaa. En jaksanut alkaa föönäileen vaan annoin tukan kuivua itsekseen, kuivumiseen meni kolmisen tuntia joka on mulle ihan normaali aika. Tukka on tosi taipuisa ja latvat ihan siloiset ja pehmeät. Joko tästä vois päätellä että tää kombo oli toimiva tai että mun tukka on vihdoin oppinut hyväksyyn rakennepaikkauksen, ens kerralla kokeilen ilman etukäteismuhituksia. Lopputuloksesta tykkään kyllä tosi paljon, jää varmasti vakkarikäyttöön  :l
« Viimeksi muokattu: 22.06.14 - klo:20:58 kirjoittanut Heiku »

Poissa scoundrel

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 422
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #53 : 25.10.14 - klo:09:14 »
Prokrastinaation ihmeellinen voima ajoi mut kokeilemaan tätä eilen ;D Olin kokeillut tätä jo kerran aikaisemmin mutten lukenut ohjeita kunnolla niin lopputulos oli melko mitäänsanomaton. Nyt päätin tehdä oikein pitkän kaavan mukaan...

Sekoitin 3rkl kiehuvaa vettä ja 4 liivatelehteä. Menin suihkuun ja käytin shämpoota ja hoitoainetta, pyyhekuivasin hiukset ja lisäsin jäähtyneeseen liivateseokseen tehohoitoa ehkä 1-2 rkl. Levitin mössön päähäni, oli aika litkua eli roiskeita oli sitten ympäri kylppäriä. Sitten laitoin päähän muovipussin ja pipon ja lämmitin hetken hiustenkuivaajalla. Menin katsomaan Disneyn Fantasia 2000 -elokuvaa (oli muuten ihan kuraa verrattuna 1940 versioon), ja aina välillä kävin lämmittämässä päätä hiustenkuivaajalla. Tuntia myöhemmin huuhtelin hiukset. Muovipussin alta kuoriutuessaan hiukset olivat melko koppuran oloiset, hiukan hirvitti että miten tässä käy, mutta liivate huuhtoutuikin helposti pois ja jätti jälkeensä pehmeän oloiset hiukset.

Ensin en huomannut oikein mitään eroa, mutta kun hiukset kuivuivat niihin jäi sellainen hassu muovimainen tunne. Hiukan tuuheammalta ja kiiltävämmältä näytti myös (etenkin blondattu latva), ja pienellä haromisella sai muotoiltuakin melko hyvin. No, yöksi laitoin taas tuttuun tapaan pikkumyynutturan pään päälle, ja äsken kun avasin sen niin hiukset jäivät ehkä aavistuksen enemmän laineikkaiksi kuin yleensä (mulla on sellainen hiuslaatu että kiharaa on aika mahdoton saada pysymään). Tuntuvat myös edelleen tuuheammilta kuin yleensä. Hirveän huomattava muutos ei ole kyseessä, mutta selkeästi positiivinen kokeilu kuitenkin. :)
1b F ii. Oma väri päässä, permanentti 4/18.
Ompelublogini | Hiusvärihistoriaani | @instagram

enkelisilta

 • Vieras
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #54 : 31.01.15 - klo:12:17 »
Onko kukaan käyttänyt laminointivärejä?

Poissa ZEN

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 492
 • kaappikemisti
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #55 : 31.01.15 - klo:13:33 »
^Mikä on laminointiväri?
Cogito ergo doleo.

helini

 • Vieras
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #56 : 22.03.15 - klo:13:03 »
Tein nyt itsekkin tän. :)

Eli sekoitin 7 liivatelehteä n. puoleen desiin vettä ja laitoin nokaree jotain idHair tehistä sinne sekaan.
Aluks meni nii takkusiks pituudet ja limaisiksi, mutta kun pesin niin tuli pehmeiksi.
Suoristin tukan nähdäkseni paremmin tulokset.
En oo nyt ihan 100% varma tykkäänkö tästä, vaikka tällästä tulosta vähän niinkuin hain. :D
Hiuksista tuli siis kiltävämmät ja silkkisemmän tuntuiset, mutta jotenkin luonnottomat.
Tuntuu omaan käteen jotenkin muovimaisilta..

Poissa millamagia

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 108
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #57 : 11.05.15 - klo:22:23 »
Tein itse viikonloppuna ensimmäistä kertaa hiusten laminoinnin. Hiuksista tuli todella sileät ja ilmavat ja hyväkuntoiset. Miten usein tuon laminoinnin voi tehdä? Tykkään enempi kuin öljymuhittelusta kun öljy tuppaa jäämään hiuksiin kiinni pesuista huolimatta.

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4930
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #58 : 25.06.15 - klo:19:02 »
Tein laminointimössön, johon laitoin turauksen violettia suoraväriä ja hoitikseksi Alba Botanica Hawaiian Deep Conditioning Minute Mask Cocoa Butter -naamiota. Naamion tuoksu on niin kaakaoinen, että se peittää tosi hyvin liivatteen ällöttävän dunkkiksen.

Katsotaan mitä tästä tulee tuon suoravärin lisäyksen takia. Jos suoraväri toimii myös laminoinnin ohessa, niin tästä tuleekin helppo tapa saada hiuksille rakennepaikkausta ja keltaisuuden taittoa samaan aikaan.

Edit: suoraväri sopii kyllä tämänkin mössön sekaan oikein hyvin. Nyt vain tuli sen verran paljon violettia suoraväriä, että raidat muuttuivat violeteiksi, mutta muuten homma toimi hyvin.
« Viimeksi muokattu: 25.06.15 - klo:20:40 kirjoittanut ellen »

Poissa Angora

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 331
Vs: Hiusten laminointi
« Vastaus #59 : 04.08.15 - klo:07:33 »
^ellen, millainen vaikutusaika tuossa sun suoravärissä on normaalisti ohjeistettu? Innostuin jo, että laittaisi sekaan Color Maskia, mutta niiden vaikutusaika jää kyllä tuota muuta mössöä huomattavasti lyhyemmäksi kun niitä kehotetaan pitämään päässä vain 5-10minl :-\
Sometimes I'm terrified of my heart; of its constant hunger for whatever it is it wants. The way it stops and starts. -Edgar Allan Poe