Kirjoittaja Aihe: Ihotyyppiketju  (Luettu 208781 kertaa)

Poissa Tuittunen

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 387
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #75 : 02.03.06 - klo:09:35 »
Miulla on erittäin vaalea, auringolle herkkä couperosaiho, vain nenässä tuntuu olevan sadoittain mustapäitä/valkopäitä, yh...niitä vastaan olen taistellut jo 15-vuotiaasta, mutta finnejä tulee todella harvoin. Ihan apteekin kevyitä perusvoiteita käytän ja joskus aloe-öljyä, mutta nyt vasta olen alkanut etsiä ""parempia" tuotteita iholleni, Lumenen Hydra tender naamio on tähänastisista paras löytö  :) Seuraavaksi kosteusvoide..

Poissa Annika

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 419
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #76 : 06.03.06 - klo:18:05 »
Vaikea sanoa tällä hetkellä millainen ihotyyppi on. Kaiketi normaali, sillä se on rauhoittunut ja parantunut hurjasti viimeisen puolen vuoden - vuoden sisällä kun olen lakannut rääkkäämästä sitä vahvoilla aineilla.

Ei se täydellinen kuitenkaan ole, sillä otsassa on vielä epäpuhtauksia, jotka välillä tuntuvat häviävän miltein kokonaan, välillä ovat enemmän esillä. Eivät kuitenkaan enää kovin häiritsevästi.
Nenässä on mustapäitä, leuasta ovat taas melkein hävinneet.

Finnejä tulee kyllä vielä aina välillä erityisesti otsaan, mutta esimerkiksi vanhat poskissa olleet punaiset läikät ovat vaalentuneet huomattavasti.

Ihoni ei myöskään enää ole rasvoittuva kuten aiemmin, vaan se toimii paljon paremmin eikä myöskään juurikaan kuivu, mutta näin talvella välillä on laitettava kevyttä kosteusvoidetta ohuelti kasvoille, ettei iho kuoriudu pois.
Väri on tasainen ja kirkkaampi, mutta kyllähän nuo posket punoittaa.

Uskon ja toivon että nuo viimeisetkin epäpuhtaudet tässä ajan kuluessa helpottavat ja ehkä lähtevät poiskin. Muutos on kuitenkin ollut suuri tähänkin asti, kun iho oli ylituottavan rasvainen ja aiheutti epäpuhtauksia, jolloin hölmönä menin käyttämään aineita joita herkkä ihoni ei kuitenkaan kestänyt.
The greatest battles are fought within oneself.

Poissa Lavendar

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 109
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #77 : 07.03.06 - klo:16:48 »
Ihoni on herkkä, ohut ja auringolle altis ja eritäin herkkä punottamaan. Epäpuhtauksia on T-alueella ja ne ovat tiukassa. Finnejä ilmestyy silloin tällöin, mutta varsinaista ongelmaa niistä ei ole. Silloin kun niitä on, arvet jäävät punottamaan pitkäksi aikaa. Ärsyttävää kun ihon väri ei ole koskaan tasainen (tästä myös pisamia syyttäminen). Suurimpana missionani on löytää aineet, jotka vähentäisivät kasvojeni epäpuhtauksia ja epätasaisuutta. Markettituotteista Dr. Hauschkaan siirtyminen on tuonut helpotusta jonkin verran.

En oikein osaa luokitella ihoani, kun tuntuu että kaikkien ihotyyppien kuvaukset täsmäävät jollain tavalla ???

Poissa Tiahaar

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 468
  • Gently Out Of Time - blog about pretty things
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #78 : 09.03.06 - klo:09:50 »
Täältä löytyy pintakuivuuteen taipuva, rasvoittuva iho. Epäpuhtauksia on koko kasvojen alueella (+kaulassa ja selän alueella silloin tällöin). Itsellänikin epäpuhtaudet ovat tiukassa, joten tuskin koskaan pääsen niistä lopullisesti eroon. Finnejä tulee onneksi harvoin; mutta ne ovatkin sitten sitkeitä ja kipeitä pirulaisia.

Talvella iho on selvästi kuivempi kuin kesällä ja käytän kuivankin ihon tuotteita yövoiteena. Kesällä ihosta tulee melkein öljyisen rasvainen. Täytyy kuitenkin sanoa, että vuosien saatossa iho on rauhoittunut ja parantunut, mutta ilman päivittäistä hyvää puhdistusta iho olisi heti todella huonossa kunnossa.

Ikuista kamppailua oikeiden tuotteiden löytämiseksi. Vielä en ole täysin tyytyväinen mihinkään, vaikka kohta 10 vuotta on eri juttuja tullut kokeiltua.
- What did you dream about?
- Lollipops and candycanes.
http://tiahaar.blogspot.com

Poissa Seela

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 907
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #79 : 16.03.06 - klo:13:47 »
Tilanne ihoni suhteen on nyt hieman toinen lopetettuani e-pillerit 12 vuoden käytön jälkeen:
- t-alue kiiltelee melko helposti/nopeasti
- posket ja ohimot on kuivat
- leukaperissä vähän kylmää couperosaa
- iho on kauttaaltaan herkkä
- mustapäitä tulee lähinnä nenään, joskus joku hormoninäppy leukaan
- en voi käyttää tuotteita jotka sisältävät alumiinisuoloja tai oksibentsonia
On silkkaa ajan ja sielunvoimien tuhlausta kuvitella, mihin kykenisi, jos asiat olisivat toisin.

Ne eivät ole toisin.

Poissa Iiris

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1380
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #80 : 23.03.06 - klo:20:38 »
Minulla taas on hyvin kuiva iho, talvisin äärettömän kuiva. Ei kuitenkaan herkkä, en ikinä reagoi mihinkään tuotteisiin tai stressiin ihollani. Couperosaa kyllä löytyy poskista.
Erityistä huolta talvella ovat aiheuttaneet silmänympärykset, joiden kuivuus oli ylittää käsityskykyni. :o
Ja kesällä tietty ongelmia auringosta, koska ihoni ei sitä hyvin siedä.  :( Lämpimämmällä ilmalla kosteustasapaino on kuitenkin paremmassa kunnossa. :D


Tuotesarjana käytössä Biotherm:
Kuivan tai herkän ihon puhdistusmaito, kesällä myös vedellä huuhdeltava puhdistusvoide (kuivan ihon).
Kasvovetenä kuivan ihon kasvovesi ja rinnakkaiskäytössä myös Lancômen kuivan ihon kasvovesi.
Päivävoiteena Oleo Source kuivalle iholle ja yövoiteena Age Fitness -yövoide kuivalle iholle.

Avenen paikallishoitoon tarkoitettua voidetta käytän couperosa-kohtiin iltaisin.
# 1a F i #
Ohuet ja suorat, hyvin "pohjoismaiset" hiukset.
Lempimuotoilutuote: Label.m:n Texturizing Volume Spray + hiuspuuteri (Redken).

Poissa Lorena

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 773
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #81 : 24.03.06 - klo:08:28 »
-posket normaalit
-t-alue pintakuiva sekaiho, joka varsinkin talvisin kuivuu pahastikin, mutta rasvoittuu päivän mittaan  >:(. "Mukava" meikata sellaista ihoa.

Poissa Tiusku

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 487
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #82 : 01.04.06 - klo:14:48 »
Apuja kaipailisin... Osaako kukaan sanoa, mistä tietää, onko iho kuiva vai kosteusköyhä? Oon käsittänyt että nämä saattavat olla eri asioita; kuiva iho kaipaisi rasvaa ja kosteusköyhä kosteutta. En ymmärrä millä saisin ihoni kuntoon. Kiristää, hilseilee, ryppyilee  :-\ ja silti päivän mittaan otsa kiiltelee...
Ever tried. Ever failed. No Matter. Try again. Fail again. Fail better. ~Samuel Beckett

Poissa Johannah

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 218
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #83 : 04.04.06 - klo:22:48 »
Ihoni on ilmeisesti melko tyypillinen sekaiho.
Posket ovat pehmeät kuin vauvalla, mutta T-alue on hyvin helposti rasvoittuva ja iho on aika paksua. Otsa on mennyt kesän jälkeen huonoon kuntoon, en tietääkseni muuttanut mitään oleellista ihonhoidossa / ravinnossa, outoa... ??? Nenään tulee pieniä mustapäitä ja leukaan ja otsaan enemmänkin pieniä finnejä.

Päivän mittaan saa puuteroida ainakin pari kertaa jos ei halua että naama kiiltää. En selviäisi ilman Body Shopin puuteripaperia. :-*

Käytän puhdistukseen Happyderm sekaihon puhdistusvaahtoa ja L'orealin kosteuttavaa kasvovettä. Kuorin T-alueen n. 3 kertaa viikossa ja käytän Lumenen turvenaamiota silloin tällöin.

Koitan vältellä mineraaliöljyjä koska ne selvästi tukkivat huokosia, silikonit eivät niinkään.

Rusketun todella hyvin, ja kesäisin iho on onneksi yleensä hyvässä kunnossa. :)
2c M ii. Hiukset alaselkään, melko luonnonkiharat, vaaleat ja kuivat. Lempituotteita O&H (ha), K-pak -sarja ja All soft -sarja.

Poissa deko

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 3337
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #84 : 05.04.06 - klo:12:08 »
Niinpä joo, tähänkin voisi vastata ;D

Nykyisin ihoni on ihan perushelppo sekaiho. Olen päässyt pintakuivuudesta eroon karsimalla puunausta ja meikkausta eli annan ihoni olla ihan rauhassa.

Puhdistan erisanin putsarilla tarvittaessa (en mitenkään päivittäin) ja rasvailen erisanin kasvovoiteella jos tuntuu kuivalta. En omista silmänympärysvoiteita enkä muita täsmätuotteita enkä usko että ryppyvoiteet tekevät muuta kuin a) kosteuttavat ja b) mahdollisesti turvottavat rypyt piiloon. Kuorin t-alueen viikottain ja läträän turvenaamion kanssa muistaessani. Välttelen aurinkoa viimeiseen asti, en sauno ja yritän ulkoilla päivittäin. Arkimeikiksi riittää kestovärit.

That's it. Ei pahoja ryppyjä eikä näkyviä värieroja, pari näppyä ilmaantuu satunnaisesti mutta stressiä en niistä ota.
this too shall pass.

Poissa Rory

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2104
 • Jones in the fast lane
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #85 : 05.04.06 - klo:22:33 »
Ihoni on sekaiho. Nenästä, leuasta ja otsasta kiiltelee helposti, talvella pintakuivuutta paikoitellen. Nenään tulee helposti epäpuhtauksia, ilmeisesti mustapäät kyseessä. Olen siirtynyt käyttämään mineraaliöljyttömiä ja silikonittomia tuotteita kasvovoiteissa.
Olen tykännyt The Organic make-up companyn, Vichyn, Dr.Hauschkan ja Weledan tuotteista. Nyt on käytössä Weledan villiruusu-kosteusvoide ja Vichyn silmänympärysgeeli.

Puhdistuksessa on ollut The Organic make-up companylta kasvovesi ja putsari, Happyderm-vaahto, Lush:n kasvovesi ja Dermosilin vaahto. Kasvojen kuorinnassa tällä hetkellä käytössä Freemanin vadelma-kiivi kuorinta ja Cliniquen kuorinta. Naamioina on The Body Shopilta pari kolmea erilaista, vanhoja ostoksia.Yksi on mustaherukka, puhdistava. Elizabeth Ardenin peel-naamio on myös käytössä ja Chanelin rasvaisen ihon naamio. Tykkään myös Lumenen turvenaamiosta. Olen juuri ostanut Garnierin saunanaamion. Löytyy myös Lumenen koivunaamio, jonka voi laittaa saunaan.

petomaani

 • Vieras
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #86 : 16.04.06 - klo:23:06 »
Hmm.. mikähän on "tavallinen" tai "normaali" iho?? Naama ei ole oikeestaan koskaan liian rasvainen eikä nyt oikeestaan rasvotukaan. Ei ole finnejä, joskus aivan teininä ollu viimeksi. Hoidan hyvin kyllä, ryppyjäkään ei ole ;D

Poissa Kameleontti

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 890
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #87 : 22.04.06 - klo:11:24 »
Helposti rasvoittuva mutta silti pintakuiva iho, herkistyy helposti liian vahvoista aineista, kaipaa tasapainoitusta...
Hiukset: Puolipitkät, luonnonkiharat, kuivahkot, käsitellyt.
Lempimerkit: Tigi, L'anza ja Joico.

Poissa Merial

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 837
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #88 : 26.04.06 - klo:12:51 »
Ihoni vaihtelee melko paljon, sanoisin että helppo sekaiho; rasvoittuu otsasta paljon mutta pysyy sitten normina muualla. Epäpuhtauksia ei ole ja niitä tuleekin hyvin harvoin (ennen menkkoja muutama näppy), ihon väri on kohtuu tasainen, joskus harvoin punakkaan vivahtava kuivuudesta. Mustapäitä tulee välillä, nekin lähtevät sormin pois.

Pesurutiineina vesipesu aamuin ja illoin, muuta ei sitten yleensä. Välillä saatan innostua laittamaan tähän naamiota tai rasvailemaan silloin tällöin kuivimpia kohtia, mutta yleensä tämä voi sen paremmin mitä vähemmän häiritsee.

Tämä siis kasvojen ihosta, muualta kropasta iho on kohtuu hyvinvoiva, ainoastaan kädet välillä ärtyvät jos on kosketellut jotain epäsopivaa tai pessyt liikaa, atooppinen iho kun kuitenkin minulla on.
« Viimeksi muokattu: 20.07.07 - klo:14:33 kirjoittanut Merial »
Tukka hyvin, kaikki hyvin!

Poissa Efva

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1052
 • ex-Mirre
Vs: Ihotyyppiketju
« Vastaus #89 : 04.05.06 - klo:07:44 »
Kai tämä jonkinlainen sekaiho on. Ihohuokoset ovat laajentuneet ja couperosaa on, ja (hormoni?)finnejä tulee joskus, joten ei iho mitenkään ihannekunnossa ole, joskaan ei kovin huonossakaan. Talvella tulee myös helposti kuivuusnäppylää otsaan ja poskiin.

Suosikkituotteitani ovat Happydermin kuivan/herkän ihon puhdistusvaahto ja Aqualan Plus -voide.