^^Suojateho voi heikentyä säilytyksen aikana, eikä välttämättä enää vastaa pakkaukseen merkittyä suojakerrointa. Kuinka paljon suoja alenee, riippuu säilytysolosuhteista (lämpötilan vaihtelut vaikuttavat) sekä siitä miten stabiili tuote ylipäätään on kyseessä. Tuotevalmistajat rajaavat säilyvyyden avaamisen jälkeen esim. vuoteen, koska heidän pitää taata, että tuotteen suojakerroin todella on se mitä pakkauksessa sanotaan.
^Fysikaaliseen suojaan perustuvan tuotteen suojateho heikkenee säilytyksen aikana, jos/kun fysikaaliset partikkelit pakkautuvat yhteen, eivätkä enää jakaudu tasaisesti iholle. Tämä ei ole silmin havaittavaa, mutta mikroskoopilla nähtävissä. Tällaista tapahtuu vääjäämättä säilytyksen aikana johtuen fysikaalisten filttereiden pintaominaisuuksista ja sitä joko nopeuttaa tai hidastaa tuoteformulan muut ominaisuudet.
Itse en pitäisi tuota vuotta niin kriittisenä rajana, mutta en luottaisi useamman vuoden auki olleisiin tuotteisiin. Erityisesti jos lähtee vaikka lomalle jonnekin missä aurinko paahtaa ja jos oma iho palaa herkästi niin silloin en luottaisi vanhoihin suojiin tai ainakin seuraisin huolella ihoa, että ei pääse palamaan. Ja aurinkotuotteita ei kannata osaa varastoon monen vuoden tarpeisiin vaan ostaa aina "tuoreita" tuotteita tarpeen mukaan.