Kirjoittaja Aihe: Luonnonmukaiset hiustuotteet  (Luettu 550112 kertaa)

Peeb

 • Vieras
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #165 : 16.07.07 - klo:14:58 »
Mietin tässä, kun puolipitkät hiukseni ilmeisesti on leikattava ihan lyhyiksi (tai sitten hankin pidennyksen tai peruukin!) niiden huonon kunnon takia. Haluaisin sitten kasvattaa hiukseni taas ja tietysti tosi hyvänkuntoisiksi. Saako luonnonmukaisilla hiustuotteilla yhtä mahtavan hyväkuntoiset hiukset, kuin ei-luonnonmukaisilla, varsinkin, kun kyseessä on tällaiset luonnontaipuisat/kiharat hiukset ja siksi varmasti hieman kuivat luonnostaan? Täällä suurin osa tuntuu käyttävän H&O:ta, K-pakkia ym tuotteita.

(Suunnitelmissa olisi, että kun hiukset olisivat kasvaneet tarpeeksi, alkaisin kokeilemaan kiharanvirkistäjiä, jotta luonnonkiharuuteni korostuisi, toivottavasti hiukset olisivat sitten tosi helpot laittaa. Ellei tuo onnaa, niin sitten permis on kokeiltava. Föönaukseen ei ole halua, eikä aikaa.)

Poissa Bembo

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 439
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #166 : 16.07.07 - klo:17:03 »
Käytössä nyt Ole hyvä -sarjan turve-mäntyöljy-sampoo. Pitäisi estää päänahan hikoilua ja rauhoittaa. No, eipä ainakaan ärsytä. Hiuksia ei rasita myöskään, mutta jättää aika luiruksi. Haisee aika voimakkaasti pihkalle. En ole vielä korkannut Urtrekramin Punahennaa, josta Ryövärintyttärellä oli kokemuksia...voimakkaasti pesevää...hm...tarkoituksenani oli pestä tuolla hennauksen jälkeen...toivottavasti ei sitten pese kerralla hennoja pois... :)

Lilja

 • Vieras
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #167 : 18.07.07 - klo:14:50 »
Saako luonnonmukaisilla hiustuotteilla yhtä mahtavan hyväkuntoiset hiukset, kuin ei-luonnonmukaisilla, varsinkin, kun kyseessä on tällaiset luonnontaipuisat/kiharat hiukset ja siksi varmasti hieman kuivat luonnostaan?

Ilman tieteellisiä lähdeviitteitä uskon, että kyllä. Jonkin verran varmaan vaikuttaa hiuksen laatu ja mistä omat hiukset tai iho sattuu pitämään. Luonnontuotteiden valikoima ja vaihtoehtojen määrä on rajallisempi. Sanoisin, että paljon riippuu omista elämäntavoista, minkälaista ainetta tarvitsee. Harva ihminen tarvitsee hyvin vahvoja saippuoita, vaikka olisikin rasvoittuva iho. Poikkeuksena ovat he, joilla todellinen akne ja ja joilla on öljyinen työ autokorjaamolla. ;)

Permis kuluttanee hiuksia. Föönaus ei myöskään ole hyväksi kuiville hiuksille. Henkilökohtaisesti välttelisin hiusten leikkaamista pelkästään kunnon takia viimeiseen saakka, jos latvoja ei ole oikeasti tuhottu esim. vahvalla vaalennuksella. Toisaalta jo vain parin sentin leikkaaminen saattaa saada hiukset näyttämään paremmilta ilman merkittävää menetystä pituudessa.


Täällä suurin osa tuntuu käyttävän H&O:ta, K-pakkia ym tuotteita.

Moni käyttää myös ihan tavallisia, syötäväksikin kelpaavia öljyjä hiustenhoidossa. Uskoisin, että ne kosteuttavat valtaosalla ihmisistä kuten kemiallisesti tuotetut vastineensa, sillä periaatteessa samoja yhdistelmiä ne kait suunnilleen sisältävät. Omasta mielestäni luonnontuotteiden ero on lähinnä koostumuksessa, koska moniin niihin ei ole lisätty yhtä paljon "turhia" aineita tekemään tökötistä pehmeämpää, satiinisempaa, silkkisempää tai kivan väristä.

Lopuksi: Millään poppakonstilla ei saa hiuksia tai ihoa pysymään koko ajan tip top -kunnossa.

Peeb

 • Vieras
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #168 : 18.07.07 - klo:16:26 »
Kiitos, Lilja. Minun latvani ovat kuin ovatkin tuhottu rankalla vaalennusaineella. Koskaan ennen ei sitä oltu tietenkään laitettu kahta kertaa saman hiuksen päälle, mutta tuolla kertaa kampaaja teki kämmin ja tosi rankkaa ainetta jouduttiin laittamaan kaksi kertaa samalle alueelle. Ja sitten vielä myöhemmin kestoväriä, kun hänen värjäyksestään tukka jäi keltaiseksi. Että nyt sitten tukka katkeaa oman hiuksen ja tuon värjätyn hiuksen kohdalta. Tästä lähin värjään vain kasviväreillä ja silloinkin vain omanväriseksi tai tummemmaksi. Kunhan saan kasvatettua tuon huonon latvan pois, laitan varmaan heti jonkun kasvivärin, olen kuullut, että ne hoitavat hiusta ihan mielettömästi.

Luonnonystävä

 • Vieras
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #169 : 18.07.07 - klo:16:30 »
Itse olen käyttänyt Elokuu -sarjasta minttu- ja kamomillashampoita, puna-apilahoidetta sekä suihkugeeliä. Meillä täällä Oulussa on maailmankauppa, Juuttiputiikki. Heillä toimii elokuu -sarjaan täyttöpalvelu. Eli voit käydä ostamassa mihin tahansa purkkiin (jossa näkyy tilavuus) elokuu -sarjan tuotteita normaalia litrahintaa edullisemmin. Säästyy siis samalla rahaa ja tulee vähemmän purkkeja. Ja vielä kun tuotteet ovat luonnonmukaisia, niin mitä muuta voi vielä toivoa?!  :D

Peeb

 • Vieras
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #170 : 18.07.07 - klo:16:33 »
Ja vielä kun tuotteet ovat luonnonmukaisia, niin mitä muuta voi vielä toivoa?!  :D

Sitä, että hoitaisivat tarpeeksi tällaista luonnontaipuisaa/kiharaa ja kuivahkoa ja "frizziä" hiusta ;)

Luonnonystävä

 • Vieras
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #171 : 18.07.07 - klo:16:59 »
Tuo kamomillashampoo on kuiville ja käsitellyille hiuksille. Se on varmaan ihan hyvä vaihtoehto.

Poissa Hue

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5049
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #172 : 18.07.07 - klo:17:14 »
Tuo kamomillashampoo on kuiville ja käsitellyille hiuksille. Se on varmaan ihan hyvä vaihtoehto.

Mulla on ollut tuota Elokuun kamomilla shampoota. Se oli aivan järkyttävän pesevää ja kuivattavaa shampoota, vaikka olikin tarkoitettu kuiville ja käsitellyille hiuksille. En voinut käyttää shampoota kuin 1/3 pullosta ja laitoin kiertoon.

Poissa Vivi

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1260
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #173 : 18.07.07 - klo:18:04 »
Urtekramin shampoot on todella paljon miedommin peseviä ja kosteuttavampia, kuin Elokuut ja myös luonnonmukaisia. Miinuksena se, etteivät ole kotimaisia, eikä täyttömahdollisuutta ole. Elokuu-sarjaa ei muuten edes valmisteta enää.  :( Uusi kotimainen luonnontuotesarja on Ole Hyvä. Itselläni on siitä vielä shampoot kokeilematta.

Kuivien ja kärsineiden hiusten hoitoon kannattaa kokeilla valmiiden luonnontuote-hoitoaineiden ja shampoden lisäksi öljyjä ja ehkä esim kookosmaitoa/kermaa. (Tohon Leija jo viittasikin. :))Kannattaa tämän ketjun lisäksi siis lukea ainakin Kotitekoiset hiusnaamiot-ketju ja Öljyt hiustenhoidossa-ketju, sekä jos kasvivärit kiinnostaa niin värjäyspuolella niistä on juteltu ainakin Henna hiusvärinä-ketjussa.
« Viimeksi muokattu: 18.07.07 - klo:18:06 kirjoittanut Vivi »
Oma väri takaisin.

Annie

 • Vieras
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #174 : 18.07.07 - klo:20:06 »
Muutaman kerran olen olen käyttänyt Urtekramin tea tree-shampoota ja olen tykännyt kovasti. Tukka on tosi pehmeä muttei mitenkään lättänä shampoopesun jälkeen. Shampoo kuitenkin peseekin kunnolla. Jos hiukset on oikein likaiset olen tavannut vaahdottaa kahdesti. Tuo Tea tree-versio on tarkoitettu ärtyneelle päänahalle(varsinaisesti miehelleni hankittu shampoo) mutta koen tuon ihan hyväksi näin kesällä suht nopsaan rasvoittuvalle päänahalleni ja hennoille hiuksilleni. Kaunis ja käytännöllinen pullo ja tuotteen raikas tuoksu on myös plussaa. Aine on kyllä aika juoksevaa joten pitää annostella vähän kerrassaan, vaahtoaa kyllä kiitettävästi kuten joku muukin jo raportoi.

Varmasti jatkossa kokeilen muitakin urtekramin shampoita ja varmaankin täällä mainostettua aloe vera-hoitista jota himoitsin valmiiksi muutenkin. Harmi vaan kun paikallisessa hippikaupassa ja sokkarillakin valikoima on aika suppea. Pitänee tilata bce-Europesta jos ei muualta löydy.

Ostin Sokokselta tänään Frantsilan hiustenhoitoaineen, pitää tänään testailla sitä pesulla. Aika tuju tuoksu tuossa on mutta jospa siihen tottuisi. Tosin ihan eri lailla miellyttävä kun suurin osa tuoksuttamistani esim. Tigeistä ::)

Luonnonystävä

 • Vieras
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #175 : 23.07.07 - klo:12:48 »
Kysyin oululaisesta maailmankaupasta tuon elokuu -sarjan valmistamisesta, he sanoivat että sarjan tuotantoa ei ole lopetettu! Epäilen, että myyjällä ei ollut tietoa, vaan oletti vain näin... Niin monesta lähteestä on kuitenkin kuullut huhuttavan ettei elokuuta enää tuoteta. :(

Mä oon ihan höyrähtänyt kaikkeen luonnonmukaiseen ja luontaiskosmetiikkaan yleisesti ottaen. Ole hyvä -sarja on kokeilematta vielä! :)

Poissa -j-

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2615
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #176 : 23.07.07 - klo:13:09 »
^
näin eilen yhden "ekokaupan" ikkunassa joitain elokuu-tuotteita, mutteihan se tietty todista, että valmistaisivat edelleen...

en nyt mitenkään pysty lukemaan koko ketjua taas läpi, mutta voisiko joku suositella hyvää shampoota, joka olisi hellävarainen hiusvärille? hinta saisi olla mahd pieni.
2c ii. Kasvatusprojekti käynnissä...

Poissa Nienna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1383
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #177 : 23.07.07 - klo:14:29 »
Olen nähnyt muutamassa Ikivireässä kaapit täynnä Elokuuta, sen perusteella olisi vaikea uskoa. Tai ehkä menekki on huono ja jokaista sarjan shampoota ja hoitoainetta on jäänyt myyntiin paljon. Näh, pitänee ostaa kiilto + punahiusten shampoota muutama purkki varastoon. :/

Poissa Vivi

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1260
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #178 : 23.07.07 - klo:14:47 »
Lähetin mailia Bioteekkiin koskien Elokuu-sarjan valmistusta. Eli saadaan varmuus tähän asiaan, eikä tarvitse arvailla.  ;)

Edit: Vastauskin tuli jo ja Elokuu-fanit voi huokaista helpotuksesta. :)

Hei!

Elokuu -tuotteita valmistetaan edelleen mutta Bioteekin
markkinoima valikoima on hieman supistunut.

Terveisin

**
« Viimeksi muokattu: 23.07.07 - klo:19:13 kirjoittanut Kikka »
Oma väri takaisin.

Poissa Kalinka

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 326
Vs: Luonnonmukaiset hiustuotteet
« Vastaus #179 : 23.07.07 - klo:21:35 »
Mietin tässä, kun puolipitkät hiukseni ilmeisesti on leikattava ihan lyhyiksi (tai sitten hankin pidennyksen tai peruukin!) niiden huonon kunnon takia. Haluaisin sitten kasvattaa hiukseni taas ja tietysti tosi hyvänkuntoisiksi. Saako luonnonmukaisilla hiustuotteilla yhtä mahtavan hyväkuntoiset hiukset, kuin ei-luonnonmukaisilla, varsinkin, kun kyseessä on tällaiset luonnontaipuisat/kiharat hiukset ja siksi varmasti hieman kuivat luonnostaan? Täällä suurin osa tuntuu käyttävän H&O:ta, K-pakkia ym tuotteita.

Omasta kokemuksestani voin sanoa, että kyllä saa! En ole kaipaillut sitten yhtään enää O&H:ta löydettyäni Aubrey Organicsin hoitoaineet. Olen nyt käyttänyt Honeysuckle Rose -shampoota ja -hoitoainetta, ja niillä tukka on ihanan pehmeä vielä seuraavassa pesussakin - oikein tuntee, miten aiemmin niin kuivat latvat kiittää;) Uusia tuttavuuksia ovat sarjan jätettävä hoitoaine ja GPB Conditioner, jotka nekin ovat taattua tavaraa. Eikä mikään noista sisällä tukkaa kuivattavaa alkoholia!

Odottelen nyt vain, että kemiallisista käsittelyistä (raidat + kestoväri)  kärsinyt osa tukkaani kasvaa kokonaan pois. Sitten, jos vaihtelua kaipaan, voin vaikka hennailla tukkaani tummemman ruskeaksi (ah niin luonnonmukaisesti:).

Santet ym. Urtekramit kokeilleena luotan kyllä täysin näihin tuotteisiin, että ne pitävät tukkani hyväkuntoisena.