Kirjoittaja Aihe: Aurinkosuojat ja -tuotteet  (Luettu 452571 kertaa)

rolla

 • Vieras
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #240 : 19.06.06 - klo:22:46 »
Miksi suojakerroin 40 siis? Miksi täytyy mennä noin korkealle, hintakin varmasti isompi..? Uskoisin, että mulle riittäis vaikka spf 20-25.

grove

 • Vieras
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #241 : 19.06.06 - klo:22:56 »
Miksi suojakerroin 40 siis? Miksi täytyy mennä noin korkealle, hintakin varmasti isompi..?

Jaa-ah, sitäpä en tiiä että miksi. Beiersdorfin päättävät tahot ovat kokeneet että sellainen olisi jollain tapaa parempi? Voi myös olla että on reformuloitu sitä vanhaa koostumusta hieman, tehty uudet SPF-kokeet ja havaittu että uus suojaa hitusen paremmin (vajaa 1%) ku vanha. Jotenkin en usko että siinä hinnassa tulee mitään dramaattista muutosta olemaan. Muistaakseni esim. suodatinaineissakaan ei ollut muutoksia.

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #242 : 19.06.06 - klo:23:19 »
Biothermin aurinkovoiteita voin suositella! Ostin kasvoille 15 sk ja kropalle 10sk ("kiinteyttävä ja nestettä poistava")
Kummatkin maksoi 30€ kpl

Poissa Sanna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2519
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #243 : 20.06.06 - klo:09:11 »
Viimeisimmässä Kuluttaja-lehdessä oli tuo aurinkovoide-vertailu, jossa mm. todettiin, että todellinen suojakerroin ei välttämättä ole se, mitä purkissa ilmoitetaan. Siinä kerrottiin myös aika tarkasti, miten tutkimus on tehty. Harmi kun tuota ei taida löytyä netistä, eikä minulla ole nyt tässä sitä lehteä.

rolla

 • Vieras
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #244 : 20.06.06 - klo:10:58 »
Niin minäkään en ymmärrä miksi markkinoidaan alempana suojakertoimena mitä tuote on, ylempänä markkinoidun ymmärrän. Muutamastakin lähteestä olen lukenut kyllä tuon, että alle spf 15 on pelkkää myyntiä ihan sama kuin ryppyvoiteiden kanssa. Eli jos lumene ilmoittaa olevan spf 4 päivävoiteessa, niin oikeasti siinä ei le välttämättä yhtään mitään.

http://www.laaninhallitus.fi/lh/oulu/bulletin.nsf/HeadlinesPublicFin/79A3887975843969C22571860048A479

Tuo juttu tulee kokonaisuudessaan joskus tulevaisuudessa sitten nettiin.
« Viimeksi muokattu: 20.06.06 - klo:11:02 kirjoittanut Rolla »

grove

 • Vieras
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #245 : 20.06.06 - klo:12:57 »
Viimeisimmässä Kuluttaja-lehdessä oli tuo aurinkovoide-vertailu, jossa mm. todettiin, että todellinen suojakerroin ei välttämättä ole se, mitä purkissa ilmoitetaan.

Niin minäkään en ymmärrä miksi markkinoidaan alempana suojakertoimena mitä tuote on, ylempänä markkinoidun ymmärrän.

Ei niitä markkinoida huvin vuoksi eri arvona kuin mitä ne ovat! Yksi kuluttajatesti ei tarkoita että valmistaja ilmoittaa suojakertoimensa täysin väärin!

Sain tuon lehden käsiini ja luin ja ihan kivaahan on että tuollaisia tutkimuksia tehdään mutta jäi ärsyttämään kuinka paljon puuttuu tietoa, enkä kyllä usko että jaksan vaivautua hankkimaan jostain Saksasta (siellä tehty) lisätietoja tästä tutkimuksesta.

Tässä asioita mitkä pistävät heti silmään varmasti kaikilla tutkimustyötä tehneillä:

- testauksista ei kerrota minkälainen määrä tuotetta on käytetty tarkalleen, miten se on mitattu, onko tuotetta ravistettu, onko tuote uutta erää vai vuoden hyllyssä ollutta, missä se on säilytetty jne
- testi on tehty KERRAN
- testi on tehty 11-12 koehenkilöllä, ja vaikka se riittää tilastolliseen merkittävyyteen periaatteessa niin se on kyllä nihkeän vähäinen määrä ihmisiä
- testi on tehty vain yhdellä ihoalueella selässä (6x6cm) kerran, olisi ollut hyvä tehdä se toiseen kertaan samoin selässä mutta eri kohdassa
- tulokset ilmoitetaan keskiarvoina kaikilla saaduista tuloksista mutta ei kerrota että onko joukossa ns. outlyer-mittauksia, eli henkilöitä jotka mahdollisesti saivat merkittävästi suurimmasta osasta poikkeavia tuloksia (ts. niin että esim. 10 henkilöä saa tietyn tuloksen ja 2 henkilöä saa huimasti erilaisen tuloksen, kun näistä katsotaan keskiarvoa niin ne 2 henkilöä vaikuttaa huomattavasti siihen keskiarvoon)

Nämä ovat kaikki sellaisia asioita mitkä liittyvät ylipäätään tutkimusten toistovaikeuksiin. Jos olisi haluttu verrata valmistajan antamaa arvoa ”todelliseen” arvoon, ts. testata valehteleeko valmistaja, olisi kuluttajatestin pitänyt käyttää tutkimuksessa samoja henkilöitä jotka olivat aikanaan valmistajan testissä. Tämä on tietty mahdotonta järjestää ja sinänsä pointti on vaan siinä että biologisia testejä tehtäessä heitto on aina mahdollista tuloksissa, koska ihmiset ovat yksilöitä.

Ja kun puhutaan tästä heitosta, niin muistuttaisin että tässä tutkimuksessa suurin heitto on ollut Vichyn SK 30 geelillä jonka pitäisi suojata 96,7% UVB:stä ja tässä tutkimuksessa saatiin 95,6%. Eli 1,1 %.

Mutta sitten pois tästä UVB-määrityksestä sellaisiin juttuihin joissa oikeasti on enempi heittoa: Testissä määritettiin myös tuotteiden vedenkestävyyttä sekä UVA-suojaa.

Vedenkestävyydestä puhutaan tässä testissä vain uimisen osalta, mutta mitä vedenkestävämpi suoja, sitä paremmin se pysyy iholla myös esim. hikoiltaessa.

Voin tähän laittaa nämä testitulokset niiden saamien ”pisteiden” (1-5) mukaan. Kolme lukua:
1.   Ilmoitetun UVB-suojan toteutuminen
2.   UVA-suojan riittävyys suhteessa UVB-suojaan (ei silti tarkoita että se olisi samansuuruinen kuin UVB-suoja)
3.   Vedenkestävyys

Nivea Sun Moisturising Lotion SK 20: 5 – 5 – 4
Clarins Sun care cream very high protection SK 30 : 5 – 4 – 4
L’oreal Solar Expertise Sun lotion advanced protection SK 20 (milk): 5 – 5 – 2
Garnier Amber Solaire Clear Protect SK 20 (spray): 4 – 5 – 4
Piz Buin In Sun Lotion SK 30: 5 – 2 – 4
Vichy Capital Soleil body lotion gel SK 30 : 3 – 5 – 2

Eli Vichy sai huonoimman arvosanan UVB-suojan paikkansapitävyyden kannalta mutta muistutan yhä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan että se heitto oli vain 1,1% ja tulos ei ole mitenkään järkyttävä. Ja huonoimmin pysyviä vaihtoehtoja tuo Solar Expertisen voide ja Vichyn body lotion –geeli. Ja heikoin UVA-suoja Piz Buinilla.

Mutta. UVA-suojasta vielä olisi hyvä tietää kuinka fotostabiili suoja on kyseessä. Itselleni on hauska havainto että Clarins sai UVA-suojan osalta nelosen, kun muistelen että sen tuossa voiteessa ei ole fotostabiili suoja (ts. se suojateho voi heikentyä nopeasti). Noh, pitäis tarkistaa inci niin voisi varmistua. Mutta siis tätä fotostabiiliutta ei käsitelty ollenkaan tässä testissä.

Muutamastakin lähteestä olen lukenut kyllä tuon, että alle spf 15 on pelkkää myyntiä ihan sama kuin ryppyvoiteiden kanssa. Eli jos lumene ilmoittaa olevan spf 4 päivävoiteessa, niin oikeasti siinä ei le välttämättä yhtään mitään.

Ei pidä paikkaansa. Kaikki nämä jutut viittaavat aina siihen mistä olen toitottanut nyt ehkä kymmenen kertaa tässä ketjussa, eli siihen että jos ei käytetä suojatuotetta tarpeeksi, ei saada ilmoitettua suojaa. Jos Lumene ilmoittaa että päivävoiteessa on SPF 4 niin sitten siinä on, mutta sen saadaksesi sun pitää laittaa sitä n. 2-3 kertaa niin paljon kuin mitä ihmiset normaalisti käyttävät kasvovoidetta. Ja koska ihmiset käyttävät suojaa liian vähän, on parempi että he käyttävät liian vähän korkeampaa suojakerrointa kuin liian vähän matalaa suojakerrointa

Poissa Twinkley

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5346
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #246 : 20.06.06 - klo:13:04 »
grove, ihanaa että jaat tietoutta kanssamme. Itse ainakin toivoisin, että toivottavasti nyt et kuitenkaan päreitäsi polta yhden ainoan tutkimuksen takia.  :) Se nyt on vain yksi tutkimus ja tässä nyt ollaan vain yleisesti juteltu asioista, eikä kukaan täällä ole apteekkeja tai aurinkosuojavoiteita vastaan hyökkäämässä - välillä on kuitenkin ihan hyvä minusta kyseenalaistaa itsestään selvyyksiä ja miettiä kuinka todenmukaisia tuotteiden lupaukset ovat. Minusta ainakin on kiva, että tuollaisia tutkimuksia tehdään kuitenkin. Ei nyt Kuluttaja-lehdellä muutenkaan ole valtion varoja varanaan tehdessään noita tutkimuksia, joten täysin todenmukaista ja "aitoa yliopistotasoista tutkimusta" nyt on aika turhakin odottaa.  ;) Eiväköhän kaikki noihin tuloksiinkin aina suhtaudu pienellä varauksella, aivan kuten kuuluukin.  :)
Käy kurkkaamassa vegaanista ruokablogiani joka sopii ihan kaikille: www.satnamnam.com

Poissa Miracle

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2626
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #247 : 20.06.06 - klo:14:45 »
Kävin eilen apteekissa aurinkorasvaostoksilla ja ostin sitten eucerinin kasvoille tarkoitetun aurinkorasvan suojakertoimella 25. Äsken sitä ensimmäisen kerran testasin ja ihan hyvältä tuntuu kasvoilla. Ensin oli vähän kiiltelyä, koska ei imeytynyt ihan heti. Mutta kun imeytyi, niin ei jäänyt yhtään tahmeaksi iho. Nyt jopa tuntuu siltä, että tuota voisi hieman lisätäkin.. Ainakin ensimmäisen kokeilun perusteella tykkään tästä kovasti :)

rolla

 • Vieras
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #248 : 20.06.06 - klo:15:34 »
Tottakai testeihin pitää varauksella suhtautua. Esim. lasten turvaistuin testejä en edes lue, koska ne on ostettuja niin kuin moni muukin. Kosmetiikkaa taas en itse pysty mitenkään testaamaan, kun ei ole mitään laitteita. Kosmetiikassa kuitenkin itse uskon pelkkään markkinointiin monen tuotteen kohdalla, koska eihän ryppyvoiteellakaan rypyt lähde tai selluliitivoiteella selluliitti. Ne on vaan myyntijuttuja. Onneksi jotkut tuotteet toimivat oikeastikin.

Mutta osa kuluttaja lehden testeistäkin on hyviä, koska olen itse pystynyt niitä testaamaan, esimerkiksi mikä pesujauhe on paras. Sellaisissa on mun mielestä ollut aika paikkaansa pitäviä juttuja. Mutta taas vaikka kestovaippatesti oli aika huono koska siinä oli vain kolme lasta mukana ja jokaiselle lapselle ne vaipat toimii eri tavoin.

Mutta palataan aurinkovoiteisiin. En minä voi millään tietää ostanko sikaa säkissä, koska en pysty millään sanomaan mikä on todellinen suojakerroin. Tosin jos en pala, niin kerroin on riittävä varmastikin mutta en voi tietää mitä aineet aiheuttavat iholleni.

Poissa si3nna

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 742
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #249 : 03.07.06 - klo:23:31 »
Hankin juuri  Erisanin sk 15-voiteen. Olen jo ehtinyt testailla ja vaikutti ihan hyvältä tuotteelta, kasvoille tosin oli liian rasvainen koostumukseltaan. Muuten koostumus hyvin samanlainen kuin aiemmin käyttämissäni suojissa (Nivea ym. "tavalliset"). Hyvin tunti suojaavan, yritin nyt riittävän paksusti levitellä kun siitä on täällä paljon puhuttu. Tuoksuttomuus plussaa, ei aurinkorasvamaista löyhkää. ;D

Euphoria

 • Vieras
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #250 : 06.07.06 - klo:20:28 »
Onko täällä muita, jotka käyttävät Widmerin aurinkosuojaa? Pakkasin tavaroita lomaa varten ja satuin siinä huvikseni lukemaan Widmerin sk 20+ incin paketista. Olen ostanut tuotteen kesäkuussa. Sitten vertasin inciä vanhan paketin inciin ja se oli muuttunut paljonkin. Uudessa ei näyttäisi olevan mineraaliöljyä. Voiko tämä olla totta? Sitähän voisi jopa käyttää kasvoille.

grove

 • Vieras
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #251 : 07.07.06 - klo:00:24 »
Voiko tämä olla totta?

Kyllä se on. Niiden Widmerin All Day -suojavoiteiden koostumukset on muuttuneet tänä kesänä ihan vaivihkaa. Esim. Widmerin nettisivuillakin on vielä vanhat incit.

Euphoria

 • Vieras
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #252 : 07.07.06 - klo:14:53 »
Voiko tämä olla totta?

Kyllä se on. Niiden Widmerin All Day -suojavoiteiden koostumukset on muuttuneet tänä kesänä ihan vaivihkaa. Esim. Widmerin nettisivuillakin on vielä vanhat incit.

Myös Yliopistonapteekin sivuilla on vanhat incit. Tänään laitoinkin tuota kasvoille. Hitaastihan se imeytyi, mutta tuntuu kyllä ihan hyvältä. Nythän pärjää yhdellä tuotteella, kun uskaltaa laittaa kasvoillekin.

Poissa Luomo

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2125
 • Purri
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #253 : 07.07.06 - klo:16:51 »
Ostin tänään L'orealin sun protection lotionin, spf 30. Mietin pitkään tuon ja sen Eucerinin spf 25:n välillä, mutta 9 euron hintaero kallisti tämän puoleen. Ostos joutuu heti todelliseen testiin, sillä olemme menossa festareille pariksi päiväksi. Viime vuonna olin yhden päivän festareilla ja ilma oli tällainen samanlainen. Yläosassa oli vain bikinien yläosa ja läästräsin vähän väliä helpoimmin palaville alueille Nivean kasvoille tarkoitettua spf 20-voidetta, mutta ne paloivat silti reilusti.
Hiukset: 3b M ii, luonnonkiharat, keskiruskeat, puolipitkät, kuivat, päänahka herkkä ja hieman rasvoittuva. Hiuslaatuketju s. 1. Suosikkituotteet: sh: Kérastase Dermo-calm Bain riche hoidot: Tigi O&H, L'anza Healing ColorCare, Tigi Brunette Goddess, K-pak vaahto

Poissa Sandaali

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 449
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #254 : 10.07.06 - klo:14:29 »
Tulin eilen 10pv mökkireissulta, ja koko aika oli järkyttävä helle! 8) Koko ajan käytin joka paikkaan L'orealin spf8-aurinkovoidetta jonka ajattelin riittävän, koska olin valmiiksi jo ruskettunut. Noh, yhden päivän jälkeen sitten tuli aurinkoihottumaa käsivarsiin ja kyynärvarsiin, ja olin sitten lähes koko ajan pitkähihainen paitapusero päällä (huh hellettä...) :( Sitten vielä loppuvaiheessa meinasi tulla säärien etuosaankin ihottumaa, mutta se sitten lähti nopeasti pois. Oli siinä kyllä näky, kun oli päällä anopin HIEMAN liian iso paita ja muita ohuita pitkiä housuja ei mökiltä löytynyt kuin appiukon ikivanhat kuviolliset salihousut  ;D Noh, tietääpä seuraavalla kerralla mitä vaatteita kannattaa mukaan pakata.

Viime vuonna tuli tuota aurinkoihottumaa ekan kerran myöskin käsivarsiin. En nytkään makaamalla maannut auringossa, vaan vähän kerrallaan aina ja sitten varjoon. Täytyisi sinne mennä viikon päästä uudestaan, ja nyt pitäisi ostaa uusi aurinkorasva. Ajattelin vähän Piz Buinin Allergy sk30:a. Onko kokemuksia? Sen pitäisi olla sellaista että nimenomaan ehkäisee aurinkoihottuman syntymistä ja ei sisällä mitään allergisoivia aineita. Hinta on vaan vähän suolainen, n. 20 euroa ei viitsisi maksaa ihan turhasta...