Kirjoittaja Aihe: Aurinkosuojat ja -tuotteet  (Luettu 450069 kertaa)

Poissa RockQueen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4197
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #705 : 09.06.08 - klo:16:18 »
Kannatti valittaa paskasta aurinkovoiteesta: LV lähetti ilmaiseksi

-LV Aurinkosuihke SK15
-LV Aurinkoemulsio SK30
-LV Rauhoittava kosteusemulsio After Sun
Mitä oot tykännyt LV:n aurinkosuihkeesta ja aurinkoemulsiosta? Kumpi noista on iholla kevyempi ja vähemmän tahmea? :)
Sori, musta ei ole paljon apua tässä koska en oo korkannut vielä kumpaakaan.. Koitan käyttää yhden aurinkosuojan kerrallaan pois ja viel on entiset käytössä. Mutta voisin kuvitella että suihke ois kevyemmän oloinen..
Kerrostettu kihartuva hennapolkka
www.siameselipstick.com

Poissa Kosmetiikkakissa

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 714
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #706 : 09.06.08 - klo:22:17 »
cinnamate, benzophenone ja camphor derivative.
Lisää tietoa löytyy kun hakee googlella esim. hakusanoilla "coral" ja "sunscreen".

Noi parabeenit jo tiesinkin haitallisiksi ja niitä yritän vältellä, mutta noi muut kolme ainesosaa on mulle ihan outoja. Onkohan niitä miten yleisesti aurinkorasvoissa?

Ovat kemiallisia UV-filttereitä, eli aika monesta tuotteesta löytyy noitakin.

Tuosta, että titaanidioksidi reagoisi auringonvalossa muodostaen vapaita radikaaleja, niin tämä on kyllä totta periaatteessa, mutta siihen vaikuttaa ensinnäkin titaanidioksidityyppi ja toisekseen mahdollinen pintakäittely. Kosmetiikassa käytetään lähinnä joko anataasi tai rutiilityypin titaanidioksidia, joista tuo anataasi reagoi voimakkaasti auringonvalossa, ja rutiilikin kai jonkin verran. Tuota reaktiviisuutta voidaan vähentää pintakäsittelyllä, johon käytetään esim. silikonia. INCIn perusteella on mahdotonta tietää, mitä kidetyyppiä on käytetty, mutta uskoisin, että anataasityypin käyttö on ainakin aurinkotuotteissa aika harvinaista, mutta luulisin, että värikosmetiikassa käytetään edelleen, koska on halvempaa. Mutta, jos on käytetty rutiilityypin titaanidioksidia, joka on asianmukaisesti pintakäsitelty, en usko, että olisi kovin suurta mahdollisuutta, että iholla muodostuisi vapaita radikaaleja aurinkosuojasta johtuen. Tai siis tuosta titaanidioksidista johtuen. Pikemminkin monet muut aineet tuottessa voivat kyllä aiheuttaa vapaiden radikaalien muodostusta, kuten monet kasviöljyt.

Itse en edellä mainitusta syystä oikein lämpene monille mineraalimeikkifirmojen tuotteille, kun käyttävän pinnoittamatonta titaanidioksidia (ja rautaoksideja, jotka myös ovat pinnoittamattomina melko fotoreaktiivisia). Tai siis ainakaan INCI-listoissa ei pinnotteita ole listailtu.

Poissa RockQueen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4197
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #707 : 16.06.08 - klo:20:27 »
Mansikkanetissä on näköjään joku aurinkosuoja-ale, oli vaikka mitä aika edullisesti. Esim. Biothermin SPF50 noin kybällä..
Kerrostettu kihartuva hennapolkka
www.siameselipstick.com

Poissa Sylver

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 497
 • Kissojen ystävä
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #708 : 17.06.08 - klo:19:09 »
Tuola aikaisemmin sanoin, että auringossa pitäisi olla nimenomaan keskipäivällä ilman aurinkorasvoja, että saisi D-vitamiinia tarpeeksi. Ja siispä tässä myös ihan faktaa siitä, ettei ajatella että keksin näitä päästäni :D

Kauneus ja terveys 1/2008 sivu 73

"Aurinko on paras lähde, sillä vitamiinia syntyy UVB-säteilyssä nopeasti ja paljon, eikä koskaan liikaa. Vaikutus kestää kuukausia. Paras aurinkohetki on kesällä keskipäivällä ihon herkkyyden mukaan 10-30 minuuttia ilman aurinkovoidetta, joka estää D-vitamiinin syntyä. Ole auringossa vähintään kolmesti viikossa ainakin raajat paljaina. Vältä palamista ihosyöpäriskin vuoksi. Talvella reissu etelään olisi oiva."

Poissa Heleena

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1059
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #709 : 22.06.08 - klo:21:00 »
Mulla on aurinkovoiteissa tällä hetkellä Lumene-kausi. Sen siitä saa, kun halvalla hamstraa tuotteita.... ::)

Vartalolle käytän Sun Defence suojaavaa aurinkovoidetta, jossa on suojakerroin 45. Olen ollut todella yllättynyt siitä, kuinka hyvin noin korkeasuojakertoiminen voide levittyy ja imeytyy iholle. Ja tuoksukin on tosi miellyttävä, mitä se ei usein (jostain syystä) aurinkovoiteissa ole. Vaikka voide on vedenkestävä, se ei jätä mitään huomattavaa kalvoa iholle, ja peseytyy hyvin suihkussa pois.

Kasvoille olen käyttänyt On the go Sun care for face&lips putkiloa, jossa on huulivoide ja kasvovoide samassa. Siinä suojakerroin on 40. Huulivoide on paksua jankkia, mutta levittyy hyvin huulille. Voidetta täytyy kyllä levittää huolellisesti, muuten siitä jää valkoiset huulet. Hieman se tuntuu myös kuivattavan huulia, jos voidetta joutuu lisäilemään monta kertaa. Kasvovoide taas on ihmeellisen kevyen oloinen (jälleen noin korkeasuojakertoimelliseksi voiteeksi), levittyy ja imeytyy sekin todella hyvin. En ole useamman viikon käytön jälkeen huomannut, että voide tukkisi ihoa millään lailla. Käytän sitä mineraalimeikkien alla, ja sen päälle on ollut helppo levittää mineraalipohja.

Kaiken kaikkiaan nämä voiteet ovat kyllä olleet Lumenelta tosi positiivisia yllätyksiä. Ostin nämä nimittäin alennetun hinnan takia, ja aikaisempia kokemuksia Lumenen aurinkovoiteista ei ollut yhtään.
Meen eteepäi vaik ois pakki pääl!

mitalimies

 • Vieras
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #710 : 23.06.08 - klo:14:56 »
Mistä voi johtua että ihoon jää sitä painaessa jälki, kuin se olisi palanut, vaikkei kahteen viikkoon ole näkynyt aurinkoa juuri ollenkaan. En myöskään ole palanut tai tuntenut mitään kihelmöintiä iholla. "Kestänyt" varmaan nyt kaks viikkoa siitä lähtien kun olin ensimmäisen kesäkuun viikon auringossa.

Poissa Sanna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2519
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #711 : 23.06.08 - klo:21:12 »
Siinä aiemmin mainitussa Kuluttaja-lehden testissä LV aurinkosuihke spf 15 oli se ainoa, jonka suojakerroin ei vastannut ilmoitettua. Todellinen suojakerroin oli 7! Käyn rekkautumassa tuonne Kuluttajan nettipalveluun ja kopioin tänne tarkempia testituloksia kunhan ehdin.

Edit:
Enpäs kehtaa kopioida koko testitulosta tänne, kun käyttöehdoissa se jyrkästi kiellettiin. Sen verran uskallan kertoa, että LV:tä lukuunottamatta kaikissa testatuissa tuotteissa UVB-suoja toteutui varsin hyvin. Eroja oli UVA-suojan suhteessa ilmoitettuun UVB-suojaan. Siinä hyvin pärjäsivät seuraavat:
LV Aurinkosuihke SPF 15    
Garnier Ambre Solaire Clear Protect geeli SK 15
Garnier Ambre Solaire Clear Protect spray SK 20    
L'Oreal Solar Expertise Sun cream advanced protection SPF 20    
L'Oreal Solar Expertise Sun spray advanced protection SPF 20    
Vichy Capital Soleil aurinkosuojaemulsio vartalolle SK 20

Eroja oli myös vedenkestävyydessä, kosmeettisissa ominaisuuksissa ja tuotemerkinnöissä. Kokonaisuudessaan nuo edellä luetellut voiteet olivat testissä varsin tasaväkisiä (paitsi LV tuon UVB-suojan osalta).

Tuolla muuten sanotaan LV:stä näin:
valmistaja Berner Oy haluaa kantaa vastuunsa kuluttajien turvallisuudesta ja poistaa oma-aloitteisesti tuotteen pois markkinoilta, kunnes syy alhaiseen UVB-SPF-arvoon on selvitetty.
« Viimeksi muokattu: 23.06.08 - klo:21:47 kirjoittanut Sanna »

Poissa ZombieQueen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2273
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #712 : 23.06.08 - klo:23:45 »
^Lorkku näköjään loistanut tuossa testissä, nuohan on kaikki, LVtä lukuunottamatta, L'Orealin sarjoja.
why be pretty when you can be gorgeous<br />2b F ii

Poissa Hue

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5049
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #713 : 24.06.08 - klo:00:04 »
^ LV onkin noista ainoa aurinkosuoja, jossa ei ole kemiallisia filttereitä. Grovehan mun mielestä joskus kirjoitti, että testitavasta riippuen aurinkosuojien suojakerroin saattaa heitellä edes takaisin.

LV:n aurinkosuojasuihke on ollut tähän mennessä ainoa aurinkosuoja, jota olen pystynyt käyttämään myös meikin alla. Harmi jos se vedetään pois markkinoilta. :-\

Poissa NarnianQueen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5198
 • Long Live the True King!
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #714 : 24.06.08 - klo:12:11 »
On muuten hyvin yleistä, että ilmoitettu spf on todellista suojaa suurempi, nimenomaan UVA-alueella. Ilmoitettu luku kertoo vain UVB-suojasta. Sen takia spf on hieman harhaanjohtava, vähintäänkin puutteellinen tapa mitata voiteen antamaa suojaa. Uusia mittaustapoja on mm. PPD, (Persistent pigment darkening) ja jotkin firmat ilmoittavat myös tuon PPD-luvun tuotteen pakkauksessa.
Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä korkeampi annettu spf-luku, sitä todennäköisemmin se myös suojaa hyvin. Tosin yksikään luku ei yleensä pidä kirjaimellisesti paikkaansa - spf 50 tuskin antaa 50-kertaista suojaa, mutta voidaan olettaa sen antavan ainakin puolet siitä.
Siinä mielessä tuo LV spf 15 = vain spf 7 on mielestäni turha haloo, sillä sama koskee enemmän tai vähemmän kaikki aurinkotuotteita...

Edit: Yksi mielenkiintoinen infopaketti aiheeseen liittyen:
http://makeupalley.com/account/vn.asp?u=sunscreenFAQ#uva
« Viimeksi muokattu: 24.06.08 - klo:12:13 kirjoittanut NarnianQueen »
"I believe in Christianity just as I believe that the sun has risen; not only because I see it, but because by it I see everything else." -C.S. Lewis

I believe in sunshine, even though I don't always see it. I believe in love, though I don't always feel it.

1b F/M ii Mid-back

Poissa Sanna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2519
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #715 : 24.06.08 - klo:16:11 »
^Tuossa testissä siis nimenomaan LV:n UVB-suoja oli 7, kun se on ilmoitettu 15:ksi. Muiden testattujen tuotteiden UVB-suoja vastasi varsin hyvin ilmoitettua. Joissakin todellinen UVB-suojakerroin oli jopa ilmoitettua korkeampi.

Poissa Mella

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1114
 • Butterfly effect
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #716 : 27.06.08 - klo:09:51 »
^^Minulla on käytössä pari aurinkovoidetta, joihin on merkitty tuo PA-kerroinkin. Taitavat olla aika yleisiä ainakin japanilaisissa aurinkovoiteissa? Omani ovat Shiseidolta.
( ^^)_且~~ Green tea, Anyone?

Ensin opettele tuntemaan itsesi: ja sen jälkeen kaunistaudu sen mukaisesta -Epiktetos-

Poissa billabong

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 290
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #717 : 27.06.08 - klo:12:14 »
Huoh, olen nyt käyttänyt tämän kesän harvoina aurinkoisina päivinä Korresin Watermelon spf 20 naamavoiteena.
Aluksi valkaisee naamaa hieman (ei haittaa ollenkaan, lähinnä mulla tasoittaa sävyä) mutta efekti kyllä häipyy imeytyessä. Jos se siis joskus imeytyisi. Levittyy kyllä hyvin, eikä ärsytä ihoa ollenkaan millään voimakkailla hajusteilla tai väriaineilla, mutta ei se vaan imeydy.
Kerran olen odottanut sen ajan mikä siinä kesti imeytyä, 3,4 h, ja sitten toimi kyllä erinomaisesti meikinkin alla. Mutta tää sama ongelma on mulla ihan kaikkien aurinkorasvojen kanssa naamalle iskettynä, ei mikään muukaan tunnu imeytyvän.

Eli etsintä jatkuu.  :(
The difference between who you are and who you want to be, is what you do

Hiukset: 1b M ii. Vaaleat ja itsepäiset

Poissa Mella

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1114
 • Butterfly effect
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #718 : 27.06.08 - klo:13:11 »
^Shiseidon Anessa -aurinkovoide imeytyy todella nopeasti, yleensäkin kaikki japanilaiset aurinkosuojat imeytyvät ihoon erittäin nopeasti. Ovat kyllä aika juoksevia ja purkkia pitää ravistaa ennen käyttöä. Sopii meikin alle eikä tuki.
( ^^)_且~~ Green tea, Anyone?

Ensin opettele tuntemaan itsesi: ja sen jälkeen kaunistaudu sen mukaisesta -Epiktetos-

Poissa Seela

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 907
Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Vastaus #719 : 27.06.08 - klo:13:54 »
^ Onko tuo Shiseidon voide silikoniton kun se ei tuki ? Itselläni iho menee hetkessä tukkoon silikonista  :-\
On silkkaa ajan ja sielunvoimien tuhlausta kuvitella, mihin kykenisi, jos asiat olisivat toisin.

Ne eivät ole toisin.