Kirjoittaja Aihe: Ompelupidennys  (Luettu 195661 kertaa)

Poissa Penny

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4510
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #60 : 19.05.06 - klo:15:03 »
Kiitti kaikille kannustuksesta, olette niin ihania. :-* Tosiaan Mustikallakinhan oli ongelmia niiden raitojen kanssa - ja tuo Tuittusen juttu kuulostaa myös niin uskomattomalta toiminnalta, laittaa nyt harjoittelija tekemään moista... siis kaikenlaista tekijää/mainostajaa sitä onkin näemmä liikkeellä asian suhteen. >:(

En oikein tiedä miten kommentoisi tätä lyhyesti, tuntuu että päässä on vieläkin sata ja yksi ajatusta sekaisin... miten ihmeessä onnistuu aina valitsemaan väärät paikat, kyseessä ei siis ollut sama kampaaja jonka kanssa takuttiin siitä värikoodihommasta. Tänään on kuitenkin jo parempi päivä, tukka on siis yhä päässä (pidetään nyt edes hetki kun on kerran maksettu), ja olen pitänyt sitä nyt kuitenkin kiinni nutturatyyliin eilisen + tän päivän, ja tupeerannut päällytukkaa jolloin näyttää ihan suht normaalilta. Nyt on suihkupäivä ja ajattelin leikellä hiuksia vähän lisää - saas nähdä miten käy. Laitan vaikka muutamia kuvia kunhan pääsen kotikoneelle.

Letti on siis tehty yhdeksi pitkäksi letiksi joka aloitettiin päälaelta (ihan jakauksen / pään keskipisteen vierestä) taaksepäin, kiemurtelee kuin käärme kolmeen kertaan laidalta toiselle. Alin kohta on ihan korvan yläpuolella, johon letti siis loppuu, alemmas ei halunnut laittaa kun siitä kuulemma löystyy nopeasti. Tosin tämä tuntuu nyt jo löystyneen... Ei tietoa onko hiusnauhat päätelty vai ei, hieman terävänoloiset reunat niissä ainakin on? Hiuksista törröttää sellaiset omituiset "lankarusetit" (kuin solmitut kengännauhat), joihin kampa jää aina kiinni.

Tuosta maksamisesta, siellähän sanottiin kyllä että veloitus menee tuntihinnan mukaan joka siis oli OK - mutta aiemmin oli puhetta max tunnista, joten en oikein tiennyt miten suhtautua tuohon lopulliseen hintaan.. kuitenkin laitettiin koko nauha joka vie tietty enemmän aikaa kuin esim. puolikas. Maksoin vaikka ketutti, olin vähän pöllähtänyt koko asiasta enkä oikein ymmärtänyt/tiedä vieläkään, olenko suostunut siihen että aikaa voisi mennä vaikka 8 h kampaajan taidoista riippuen - siis suostumalla tuohon tuntiveloitusperiaatteeseen?

Mieltä ei kohentanut ainakaan kampaajan sanomiset, että häntä ainakin alkoi kutittaa vastaava pidennys heti, ja että se sivulle jäänyt letinpää painaa sitten ikävästi tyynyä vasten. Viimeinen kommentti siltä oli toivotaan nyt, että pysyy päässä. ::)
« Viimeksi muokattu: 21.05.06 - klo:16:11 kirjoittanut Penny »
Juurikasvu on nyt rekisteröity yhdistys, liittymällä yhdistyksen jäseneksi voi tukea Juurikasvun toimintaa.

ulysses

 • Vieras
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #61 : 19.05.06 - klo:15:23 »
penny hei, mä lähtisin ainakin soittamaan tosta kuluttajansuojaviranomaisille ja kysymään et  mitä mieltä ne on-ensinnkin jos kampaajalla ei ole mtn taitoa tollasten laittamiseen ja lopputulos on aivan päinvastasta niin rahallisesti ku tulokseltaankin kuin mitä olette sopineet, hyvitys olisi aika paikallaan.
sanotaan et mulla olisi tollasessa tilanteessa sen verran kusetettu olo etten kyllä lähtisi täyttä hintaa maksamaan (mitäs jos mun tatuoija sanois et oho vähän lipasahti!?)

Poissa Mustikka

 • Yleisvalvoja
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 3679
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #62 : 19.05.06 - klo:15:44 »
Tuli tuosta tuntitaksasta mieleen, kun mulla se oli 45 euroa tunnilta. Kampaaja aloitti hitaasti: se ihmetteli ja räpelsi minun mukana tuomia sinettejä ja kyseli mistä olen ne hankkinut ja kysy osoitteen jne jne. Pystyin päässäni kuulemaan taksamittarin raksutuksen. ::) Mulle ei laitettu kuin 5 sinettiraitaa ja hiukset pestiin shampoolla ennen sitä.
Tuntu, että siinä jossain vaiheessa kampaaja tajusi, ettei saa sinettien laittamiseen kulumaan tuntia enempää ja lopetti turhan kuhnimisen.
Roses are red, Violets are blue. Some poems rhyme But this one doesn’t

rolla

 • Vieras
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #63 : 19.05.06 - klo:17:06 »
Hyvähän se on hitaasti tehdä niin saa rahaa, mutta noissa tosiaankin kannattaa sopia aika ennen kuin mitään tehdä. Pennyn tapauksessa ainakin näin oli ilmeisesti tehty, joten hae oikeutta.

mangomeloni

 • Vieras
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #64 : 19.05.06 - klo:17:12 »
Letti on siis tehty yhdeksi pitkäksi letiksi joka aloitettiin päälaelta (ihan jakauksen / pään keskipisteen vierestä) taaksepäin, kiemurtelee kuin käärme neljään kertaan laidalta toiselle. Alin kohta on ihan korvan yläpuolella, johon letti siis loppuu, alemmas ei halunnut laittaa kun siitä kuulemma löystyy nopeasti. Tosin tämä tuntuu nyt jo löystyneen... Ei tietoa onko hiusnauhat päätelty vai ei, hieman terävänoloiset reunat niissä ainakin on? Hiuksista törröttää sellaiset omituiset "lankarusetit" (kuin solmitut kengännauhat), joihin kampa jää aina kiinni.

Tuosta maksamisesta, siellähän sanottiin kyllä että veloitus menee tuntihinnan mukaan joka siis oli OK - mutta aiemmin oli puhetta max tunnista, joten en oikein tiennyt miten suhtautua tuohon lopulliseen hintaan.. kuitenkin laitettiin koko nauha joka vie tietty enemmän aikaa kuin esim. puolikas. Maksoin vaikka ketutti, olin vähän pöllähtänyt koko asiasta enkä oikein ymmärtänyt/tiedä vieläkään, olenko suostunut siihen että aikaa voisi mennä vaikka 8 h kampaajan taidoista riippuen - siis suostumalla tuohon tuntiveloitusperiaatteeseen?

Jos tuosta nyt vielä yhden ison mokan löytää niin pidennyksiä ei koskaan aloiteta laittamaan ylhäältä-alas, vaan ensin niskasta tai vaihtoehtoisesti puolestavälin (alaspäin ja) ylöspäin. Toisekseen epäilen että ylimmäinen letti"rivi" on liian ylhäällä joten kampaajasi on joutunut antamaan tupeerausohjeen.

Arvioiko tuon tunnin sama kampaaja, siis joka myös teki työn? Totta on, että koskaan ei voi tarkalleen arvioida käsityönä tehtävän työn kestoa, mutta kyllä tuo on jo niin pahasti pieleen arvioitu. Kyllä ammattilainen pystyy arvioimaan melko tarkasti isoissa, monien tuntienkin töissä. Kyllä minä sinuna silti vaatisin lähipäivinä rahat takaisin tuollaisesta työstä, myöhemmin et niitä voi vaatia. Luulempa että tuohon työn kestoon ja arviointiin ei voi vedota, mutta työn laatu on kaikkea muuta kuin ammattitaitoista.

rolla

 • Vieras
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #65 : 19.05.06 - klo:17:24 »
Niin ja jos se kampaaja on itteki vielä epäillyt tekosiaan  ::) Se ei vaan ole osannut, mutta kuka sen on sinne laittanut niitä tekemään?

Poissa Silver

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 692
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #66 : 20.05.06 - klo:08:42 »
Tuosta olisi kyllä hyvä vetää rahat takaisin/ainakin osa rahoista.Mua ainakin ketuttais melkeen maksaa penniäkään tollaselle!
Ennemmin vaatisin korvauksia tuollaisesta käsittelystä!
Koska on eri asia antaa päänsä aloittelijan käsiin kuin se että kokenut kampaaja joka tietää mitä tekee osaa hommansa.Ja ottaa siitä myös sen mukaisen hinnan.
Mut tuolla ei näköjään oo ollu hajua hommasta vaan on lähdetty tekemään ihan aloittelijan näkökantista koko juttu.
Käsittämätöntä miten se on edes voinut suostua tuohon laittoon kun on ihan ulalla hommasta  ::)

On se vaan että kaikki ei noita pidennyshommia taida.
Mullakin sillon kun irrotettiin sinetit niin siinä otti välillä kaksikin ihmistä niitä pois niin toinen oli selvästi jokin aloittelija niissä hommissa siltä se sujui paljon vaivalloisemmin kuin tältä toiselta ja tuntu myös sen selvittäessä hiuksia että joo sama se on kuinka multa paljon hiuksia lähtee/katkee.Ärsyttävää tuollainen rääpiminen omissa hiuksissa.Ja vaikka asiasta sanookin niin silti.

Nyt kun laitoin yhteen kampaamoon viestiä niin kysyin että kuinka paljon heillä on kokemusta hiusnauhan kiinnittämisestä.Ja jos ei sitä ole niin ei kiitos.Ennemmin maksan enemmän,kun pilaan hiukset.
« Viimeksi muokattu: 20.05.06 - klo:08:44 kirjoittanut Silver »
Sometimes
The sound of goodbye
Is louder
Than any drumbeat

rolla

 • Vieras
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #67 : 20.05.06 - klo:12:14 »
Niin ja jos vastaavat, että on kokemusta eikä todellisuudessa löydykään sitten paikan päällä, niin valittamaan vaan!

Poissa Penny

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4510
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #68 : 21.05.06 - klo:16:05 »
No niin, ajatukset on vieläkin vähän sekaisin asian takia... tukka oli sitten pakko ottaa eilen pois, painoi tosi ikävästi päätä reunoilta koska hiusnauha oli kaksinkerroin ja reunat oli melkoisen terävät pidemmän päälle, ei olisi pystynyt olemaan enää päivääkään se päässä. Poisottamiseen meni kaverillani aikaa samanverran kuin kampaajalla laittamiseen, langat ja ompeleet oli niin totaalisen sotkussa keskenään ja omaa tukkaa vielä siellä välissä sotkussa, joka vaikeutti poisottoa.

Yhä mietin mitä tekisi, soitanko sinne huomenna ja sanon etten ollut todellakaan tyytyväinen tulokseen ja hinta/laatusuhteeseen, otin letin pois ja tahdon jotain hyvitystä - vai annanko asian olla. Järki sanoo (kuten te kaikki) että moista ei voi hyväksyä mitenkään ja tottakai asia pitää selvittää, mutta ei tiedä onko tällä hetkellä henkistä kanttia alkaa taistelemaan, ja onko mulla edes mitään mahdollisuuksia kun olen suostunut aikaperusteiseen veloitukseen (joka tosiaan tuntuu juuri tuolta Mustikan kuvailemalta "taksamittarin raksutukselta" ::) ).

Toisekseen epäilen että ylimmäinen letti"rivi" on liian ylhäällä joten kampaajasi on joutunut antamaan tupeerausohjeen.
Arvioiko tuon tunnin sama kampaaja, siis joka myös teki työn?

Ylimmäinen letti oli tosiaan ihan liian ylhäällä, siksi oli pakko tupeerata. Ja sama kampaaja arvioi ja toteutti työn. Oma tukka on onneksi suht ok kunnossa yhä poisoton jälkeen, pahempaa damagea ei näyttäisi tulleen kaikesta huolimatta. Sanoivat muuten nettisivuillaan että pidennyksistä tehdään aina kirjallinen sopimus etukäteen, mutta tästä ei tehty jostain syystä..?


Kuvia pelkästä letistä: (poistettu)
Loppuosa letistä roikkuu korvan vieressä sivulla, kiinnityksenä kuminauha: (poistettu)
« Viimeksi muokattu: 24.08.06 - klo:20:35 kirjoittanut Penny »
Juurikasvu on nyt rekisteröity yhdistys, liittymällä yhdistyksen jäseneksi voi tukea Juurikasvun toimintaa.

Poissa Zessa

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 880
 • Miten niin pieni voi olla niin ihmeellinen?!
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #69 : 21.05.06 - klo:16:16 »

Yhä mietin mitä tekisi, soitanko sinne huomenna ja sanon etten ollut todellakaan tyytyväinen tulokseen ja hinta/laatusuhteeseen, otin letin pois ja tahdon jotain hyvitystä - vai annanko asian olla. Järki sanoo (kuten te kaikki) että moista ei voi hyväksyä mitenkään ja tottakai asia pitää selvittää, mutta ei tiedä onko tällä hetkellä henkistä kanttia alkaa taistelemaan, ja onko mulla edes mitään mahdollisuuksia kun olen suostunut aikaperusteiseen veloitukseen (joka tosiaan tuntuu juuri tuolta Mustikan kuvailemalta "taksamittarin raksutukselta" ::) ).

Voi, että..harmillinen takaisku, kun kuitenkin niin kauan mietit tota pidennyksen laittoa.. :-\ Tuosta lainatusta pätkästä mulle tuli mieleen, että vaikka suostuitkin hinnoittelu-systeemiin mukaan, niin silti sun ei tarvii olla tyytyväinen työhön. Eli hinta voi pysyä samana, mutta työnkin pitäisi olla sellainen, että siihen on tyytyväinen. Ja tuosta hinta-arviosta..meidän auton huoltomies antoi hinta-arvion huollosta ja sanoi, että arvio voi heittää korkeintaan 30 euroa ja jos tulee enempi hintaa, niin ei sitten veloita sitä. Eli heidän työhönsä kuuluu antaa arvio ja yrittää pysyä siinä, miksei kampaaja arvioinut aikaa pidemmäksi jos tiesi, että ei osaa kunnolla...Eli mun käsityksen mukaan voit saada hyvitystä. ja työn jälki....hmm... näkeehän sen, että se ei voi olla niin, että se letin pää roikkuu korvan juuressa ja sitä tarviis alkaa kätkemään jollain tavoin...En oo ainakaan koskaan sellaista ennen nähnyt.  ??? Mutta tylsää, että se nyt jouduttiin poistamaan... :-\
Ihmisellä on yksi suu puhuakseen, mutta kaksi korvaa kuunnellakseen

rolla

 • Vieras
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #70 : 21.05.06 - klo:16:18 »
Taistele vaan, mutta en tiedä miten onnistuu kun menit ottamaan todisteaineiston pois. Mukava kampaamohan tekisi hyvityksen, mutta jos se kampaamo on muutenkin niin veemäinen, niin ehkä tarvitaan kuluttaja-asiamiestä.

Poissa maarit

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 308
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #71 : 21.05.06 - klo:16:59 »
Tuo pennyn letti näyttää kyllä tosi oudolta.  :o Ihan liian paksu ja liian ylhäällä ja kiemurtelee kummalisesti. Tosi kurjaa ettei pidennys onnistunut.  :-\

Poissa Mindela

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1366
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #72 : 21.05.06 - klo:18:18 »
Juu, siis tuo lettihän on AIVAN liian paksu. Tosi epäsiisti ja oudon kiemurteleva. Pakko sanoa, mutta näyttää kun kuka tahansa olisi peukalo keskellä kämmentä vääntänyt tuon. Soita Penny heti huomenna kampaamoon ja sano että vituilleen meni, niin saat varmasti rahasi takaisin. Leikattiinko sun hiuksia ollenkaan jälkeen pidennyksen? Kun pitäähän sitä porrasta lyhyen ja pitkän välillä reippaasti siistiä veitsellä. Toivottavasti saat vielä kauniin pitkän tukan!

Lilly Missy

 • Vieras
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #73 : 21.05.06 - klo:18:38 »
Mites usein tuota ompelupidennystä voi pestä? Tai siis päänahkaa? Kovasti innostaisi laittaa, mutta ei taida tohtia kesäksi ku rasvoittuu päänahka nopeammin.

Niin, ja tuolla Hairiumissa kävin katselemassa vaihtehtoja. Värikartoissa oli kolme todella vaaleaa sävyä, mutta tilauslomakkeen alasvetopalkissa ei ollut vaihtoehtona kuin kullanvaalea jokaiseen aitohiusnauhaan. Onkohan mitään mahkuja siis saadakkaan niitä kahta vaaleampaa sävyä ??? Niistä jompi kumpi voisi olla hyvä...

Poissa Stationery

 • Kosmetiikkafriikki
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4503
 • Kosmetiikkaholisti- Kauneus on asenteesta kiinni.
Vs: Ompelupidennys
« Vastaus #74 : 21.05.06 - klo:19:04 »
Minkä hemmetin kokoisen mötikän se meni sinulle Penny oikein vääntämään?!?  :o Eihän sen kuulu olla yhtään tuollainen, äkkiä kinuamaan rahoja takaisin! Omat lettini olivat MAKSIMISSAAn hieman alle puolet siitä, mitä sinulle on laitettu yhden letin yhdeksi kolmasosaksi... Ei herranjumala tuollaisia saa edes laittaa, ei kyllä ihme, että painoivat. Äkkiä valittamaan!  >:(


Edit. Lilly Missy, oikein tehtyä voi pestä ihan niin usein kuin haluaa, otse pesin joka toinen tai joka kolmas päivä ilman ongelmia ja letit olivat niin ohuet, että kuivuivat nopeasti eivätkä jääneet kosteina muhimaan (kuten tuo Pennyn letti olisi varmasti tehnyt).

Mutta suosittelen oikeasti kokeilemaan hiusnauhaa klipsujen kanssa, todella luonnollinen lopputulos ja kätevä.
« Viimeksi muokattu: 21.05.06 - klo:19:06 kirjoittanut Stationery »
20-vuotiaana sinulla on kasvot, jotka luoja sinulle loi,
40-vuotiaana kasvot, jotka olet hankkinut ja 60-vuotiaana kasvot, jotka olet ansainnut.