Kirjoittaja Aihe: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä  (Luettu 339343 kertaa)

Poissa Roksane

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 790
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #165 : 05.02.08 - klo:11:25 »
Onko kukaan teistä käynyt täällä ottamassa hiusten tuuhennosta/pidennystä?

http://www.koulutusta.net/oppilastyot.htm

Tuuhennoksen hinta ainakin halpa, 94 €, mutta miten paljon massavemman hiuksen 25 sinetillä saa? Kannattaako ottaa?

Mun ystävä käy aina laittamassa tuolla hiuksensa. Silläkin on pitkät hiukset ja laittaa vaan sen 25 sinettii. Mutta ystävä tekee hiuksistaa vieläkin pidemmät niiden sinettien avulla. Tulee kerrostettu vaikutelma ja hiton hyvältä sen hiukset näyttää. Kyllä sen mielestä on ainakin sen väärti. Enempää ei kuulemma laittaisikaan.
Siellä mun mielestä vaan ammattilaiset tekee pidennykset et on edullista hinta siihen nähden.

Riippuu varmaan siitä, miten määrittelee ammattilaisen. Moni hyväkään kampaaja ei kaikkien täältäkin kuultujen kokemusten perusteella silti osaa laittaa pidennystä, mites sitten vielä oppilastyönä...

Tai ehkä mulla on vaan asennevamma tuota paikkaa kohtaan, kävin siellä kerran kulmat nypityttämässä ja värjäämässä. Palvelu oli todella töykeää, oikeasti jopa v*ttumaista ja lopputulos oli aivan kamala - kulmakarvojen korkein kohta, se siiven alkamiskohta, nypittiin kokonaan pois niin, että kulmani olivat muodottomat, "pyöreät". Ja ne värjättiin ensin mustalla, mutta koska se ei kuulemma näkynyt kauheasti, niihin laitettiin vielä sinimustaa väriä päälle. No, se kyllä näkyi... Kyseessä ei ollut oppilastyö vaan ihan normaali palvelu.

Pahoittelen asian vierestä höpöilyä. Mutta tuon kokemuksen jälkeen en ikimaailmassa antaisi sille poppoolle hiuksianikin tuhottaviksi.

Poissa Jippii

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 61
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #166 : 06.03.08 - klo:22:43 »
Neuvokaas joku paikka Helsingistä, mistä sais joko halvalla ostettua pidennystarvikkeet tai halvalla ihan sen työnkin siihen? Olis kiire, ruhtinaalliset 8 päivää aikaa, tulossa tärkeä tapahtuma ja olis kiva saada pitkät hiukset takas siihen mennessä. Eli ulkomailta ei tähän hätään ehditä tilailla.  :'(

Ja jos ite alkaa säätää (tai kaveri siis), niin mikä olis tälläisille amatööreille helpoin tapa? Vai meenkö ihan suosiolla teettämään ammattilaisella ja jätän tän kuun laskut maksamatta?  ;D Suht paljon ollaan kyllä kaverin kaa molemmat hiusten kanssa "pelleilty", mutta pidennyksistä ei kummallakaan oo tosiaan mitään kokemusta.

Poissa Roksane

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 790
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #167 : 07.03.08 - klo:11:50 »
^ Helsingissä Hämeentien varressa vähän Kurvin jälkeen Hakaniemeen päin tultaessa on The Look Salon -niminen liike, joka myy pidennystarvikkeita ja myös tekee pidennyksiä. Laajensivat juuri liikettään, toisella puolella pidennyskama ja toisella puolella kampaamo. Olen itse ostanut sieltä mm. keratiiniliimaa. Hiukset halpoja, laadusta en osaa sanoa. Mutta muistaakseni joku yksi puntti, jota katselin, oli n. 50-60 euroa. Laadusta en tiedä, se ostamani keratiiniliima on ollut ok. Ja tuo arvio siis aitohiukselle, kuitu on halvempaa tietenkin. Paikkaa pitää ulkomaalaiset naiset, tiedä sitten johtuvatko halvat hinnat kehnosta veronmaksuhalusta...

Jos itse haluaa laittaa, helpoin tapa on varmasti klipsit. Omasta mielestäni seuraavaksi helpoin tapa on sinettitekniikka ja hankalin ompelupidennys. Sinettien laitossa ei vaikeaa ole niinkään saada hiuksia luonnollisen näköisesti päähän, vaan se, että ammattitaidoton laittaja laittaa sinetit todennäköisesti hiuksia enemmän rasittavasti kiinni (väärän kokoiset sinetit, väärän verran omaa hiusta, väärän muotoinen tupsu omasta hiuksesta, väärän "suuntainen" kiinnitys jne.) ja sinetit myös tuntuvat ikävämmiltä. Sen huomasin itsekin, kun olen noita sinettejä päähäni tunkenut, niin tuntuvat paljon selvemmin ja ikävämmin kuin kampaajan laittamat. Asiaan vaikuttaa myös se, että on tosi hankala laittaa itselleen sinettejä hyvin kiinni tuonne taakse.

Ompelutekniikassa hankalinta on saada tarpeeksi ohuet ja tarpeeksi kireät letit, jotka myös pysyvät kireällä. Olen ymmärtänyt, että tätä ei edes kaikki kampaajat taida, on harvinainen taito ja vaatii aikamoista sorminäppäryyttä :)
« Viimeksi muokattu: 07.03.08 - klo:11:58 kirjoittanut Roksane »

Poissa Jippii

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 61
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #168 : 07.03.08 - klo:12:12 »
Kiitos... mua on  alkanut nyt epäilyttää, että saadaankohan kaverin kaa tehtyä luonnollisen ja mukavan tuntuinen pidennys, eli voi olla että käännyn ammattilaisen puoleen sitten kuitenkin. Ainakin näin ekalla kerralla, että tietää sitten tulevaisuudessa ees vähän, miten sen homman pitäis toimia.  ;) Tuolla The Look Salonissa voisin kuitenkin pyörähtää katsomassa noita hiuksia, ei pahan hintaisilta vaikuta.

mic

 • Vieras
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #169 : 12.03.08 - klo:16:30 »
Hei voisiko joku suositella jotain muotovaahtoa ja lakkaa clip in pidennyksille, ovat aitoa hiusta.

Poissa Firestarter

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 441
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #170 : 12.03.08 - klo:17:08 »
^
Itse käytän mitä vain alkoholittomia muotoilutuotteita esim tigin big&bigger

Poissa MinnieMouse

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1264
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #171 : 13.04.08 - klo:23:16 »
Onko kukaan tilannut tältä sivustolta: http://www.connect-2-hair.co.uk/80375/info.php?p=2
(minkälaiseen pidennykseen nämä hiukset sopivat?)

nita

 • Vieras
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #172 : 14.04.08 - klo:11:54 »
Apua! Yritin etsiä ongelmaani ratkaisua, mutta koska en löytänyt (saatan olla sokea) niin päätin kysyä.

Mulla on nyt tasan kaks viikkoa ollu sivutukassa pidennykset, ihan kuumaliimalla laitettiin. Yks osio irtosi tuossa aamulla, se liima oli vaan "kadonnu" johonkin. Muiden osioiden liimat on muuttunu kovista semmosiksi.. pehmeiksi ja tahmeiksi. Voiko tälle tehä mitään, onko tää normaalia, iikapuamitätapahtuu? :)

Poissa Amilo

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1659
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #173 : 15.04.08 - klo:21:00 »
^osioita saattaa irrota, se on ihan normaalia. Liimaa ei ole siinä kohdin tarpeeksi. Jos otit osion talteen, voit varmasti käydä laitattamassa sen uudelleen. Jos irtoaminen ei vaikuta lopputulokseen älä huolehdi   :)

Liimasinetit muuttuvat pesujen myötä pehmeämmiksi ja tahmeiksi. Vältä niiden repimistä ja pyörittelyä ja muista kuivata aina pesun jälkeen heti viileällä ilmalla. Muhiva kosteus haurastuttaa sinettiä.
Pehmentyminen ei varsinaisesti vaikuta pysyvyyteen, liima vaan hiljalleen kuluu pois. Siksi tämä pidennys onkin yleensä lyhyt ikäisempi, kuin sinettipidennys.
Voit toki tarkistuttaa onko liimaa tarpeeksi.
« Viimeksi muokattu: 15.04.08 - klo:21:02 kirjoittanut Amilo »

Poissa Amy

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 749
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #174 : 20.04.08 - klo:11:46 »
Minä olen nyt ihan sekaisin luettuani tämän ketjun! Mulle ei hahmotu yhtään mitä nuo kiinnitystavat on; nuo sinetit kyllä käsitin mutta mikä ihme on microring?? Entä ompelupidennys, mihin ihmeeseen se ommellaan? *näkee jo itsensä tikkaavan päänahkaan peruukkia kiinni*

Mulla on pitkät hiukset mutta ne tuntuu jymähtäneen kasvun puolesta, ne ei vaan kasva tätä nykyistä mittaa pidemmäksi! Lisäksi ovat vähän ohentuneet joten ajattelin ottaa pidennyksiä niin että hiukset olisivat kerrostetut niin että omat hiukseni olisivat lyhyempää kerrosta ja pidennys vain vähän pidempi.

Kannattaako pidennyksiä ottaa jos hiukset on hyväkuntoiset, voiko ne pilata hiusten kunnon? Aion siis ehdottomasti ottaa ne kampaajalla, en rupea itse söhräämään.

Poissa Amilo

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1659
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #175 : 20.04.08 - klo:14:48 »
^Ompelupidennyksestä on oma ketjunsa, josta löytyy myös kuvia. Samoin microringistä. Microringistä löytyy kuvia esim. Hairiumin sivuilta.

Poissa Amy

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 749
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #176 : 20.04.08 - klo:22:07 »
Minä en pääse näköjään käsiksi kuviin kun kyselee jotain tunnussanoja.  ??? Ja taitaa noissa ketjuissa olla pääasiassa sellaisten juttuja jotka jo tietää asiasta joten turhaan lueskelin. Olkoon sitten se sinettijuttu varmaan sopivin mulle.

Osaisiko joku vastata tuohon toiseen kysymykseeni että voiko ne sinetit pilata hyväkuntoisen hiuksen? Vai voiko olettaa että hyväkuntoinen hius on hyväkuntoinen senkin jälkeen kun sinetit poistattaa?

Poissa Roksane

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 790
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #177 : 28.04.08 - klo:12:38 »
^ Löysin tällaisen linkin, josta näkee aika hyvin tuon ompelupidennyksen kiinnitystavan: http://www.rastatukka.net/ompelupidennys.html. Eli tiukasti päänahkaan, vaakasuoraan, tehdään ohuen ohuita ranskanlettejä, joihin se lisäkehiusnauha sitten ommellaan langan kera kiinni.

Ja siihen toiseen kysymykseesi - varmaan riippuu hiuslaadusta ja päänahan herkkyydestä, mutta kyllä mulla sinetit rikkoivat hiusta enemmän kuin ompelupidennys. Omistan ohuet hiukset ja sinettien jälkeen huomasi, että päässä oli katkennutta hiusta monessa kohtaa sinettien jäljiltä, varsinkin pään sivuilla, jossa hius on mulla ainakin hentoisempaa kuin esim. niskassa. Ei niitä katkenneita hiuksia huomannut, kun hiukset olivat ihan normaalisti eikä mulla sentään mitään pälvikaljulänttejä ilmaantunut, mutta itse huomasin kyllä hiusten kunnon huonontuneen. Sitten taas yhdellä kaverilla on ollut sinetit päässä melkein vuoden putkeen (käynyt niitä aina välillä korjauttamassa) enkä huomaa sen hiuksissa mitään kunnon huonontumista. Olen siis sen päätä tonkinut huolella joka kerta, kun sinettejä on uusittu :) Mutta hän omistaakin vahvat ja luonnostaan paksut hiukset, jotka varmasti kestävät enemmän rasitusta kuin omani. Varman päälle jos haluaa pelata ja pidennyksen kuitenkin haluaa, kannattaa mielestäni laitattaa ompelupidennys.

Poissa Amy

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 749
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #178 : 29.04.08 - klo:23:16 »
Kysäisin alustavasti kampaajaltani pidennyksestä, tai tuuhennoksesta tähän jo valmiiksi pitkään tukkaani ja kampaaja ehdotti kahta punttia, miltä se teistä kuulostaa? Saako sellaisella näyttävän tukan jos omat hiukset on perus-paksut/ohuet?

Mulla ei ole aavistustakaan mitä yksi puntti sisältää, mutta te varmaan tiedätte. Merkki on Simply Natural. Onko teillä hyviä kokemuksia merkistä?

Pystyykö tuuhennoksen kanssa pitämään tukkaa hyvin myös kiinni (osittain) vai näkyykö sinetit helposti jos nostaa hiuksia kiinni?

Saako noita Simply Natural-hiuksia muuten itse tilattua jostain ulkomailta jos kampaaja suostuisi tekemään vain työn?

Poissa tiiti2

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 527
Vs: Sekalaisia kysymyksiä pidennyksistä
« Vastaus #179 : 29.04.08 - klo:23:29 »
^Oiskohan tuo brändikohtainen juttu? Silloin kun mulla oli hiustenpidennys, koko pään pidennykseen laitettiin 120 sinettinippua (satakin olisi varmaan välttänyt) tai yksi puntti hiusta. Myöhemmin mulla oli tuuhennoksia, joihin laitettiin puoli punttia.

Sinetit kyllä näkyvät lyhyistä hiuksista vähän väkisinkin. Jos sulla on pitkät hiukset, tuota ongelmaa tuskin on. Hiusten päällysosaan kannattaa jättää riittävästi omaa hiusta, jotta omat hiukset pystyy kampaamaan sinettikohtien päälle. Ihan huolimatonta ponnaria tai nutturaa ei voi tehdä vaan tulos täytyy aina tarkastaa peilistä! Taitava pidennysten laittaja osaa ottaa tuon näkymisen huomioon pidennysten kiinnityskohtaa valittaessa. Liian ylös sinettejä ei siis kannata laittaa, ennemmin kannattaa tinkiä pidennyshiusten määrästä kuin kiinnityskohdan korkeudesta.

Ainakin mun kampaajani laskutti vain työstään ja pidennyshiukset myytiin tuotemyyntinä ilman voittoa eli samalla hinnalla, mitä kampaaja oli niistä tukkuun maksanut. 
2bFii, olkapäille, tyvessä oma väri ja raitoina 9.0