Kirjoittaja Aihe: Vartalovoiteet  (Luettu 271029 kertaa)

Poissa Seela

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 907
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #285 : 06.03.07 - klo:12:42 »
^ en ole kemisti mutta en usko tuota että se mihinkään häipyy iholta. Muu osa selitystä oli ihan järkeenkäypä. Eipä tuota vastausta voi oikeen hiuksiin yleistää kun tässä oli puhe vain ihosta.
On silkkaa ajan ja sielunvoimien tuhlausta kuvitella, mihin kykenisi, jos asiat olisivat toisin.

Ne eivät ole toisin.

Poissa Luna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2271
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #286 : 06.03.07 - klo:12:53 »
^ niin siis tarkoitin ajatusta että silikoni haihtuu iholta, niin eikö samalla periaatteella se haihtuisi muualtakin joutuessaan kosketukseen esim ilman kanssa... tai sitten minun päättelyketju menee metsään  :)

Euphoria

 • Vieras
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #287 : 06.03.07 - klo:12:56 »
^Miksi iholle sitten jää sellainen silikonikalvo, jos se muka haihtuu iholta? En usko yhtään tuohon selitykseen.

grove

 • Vieras
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #288 : 06.03.07 - klo:18:32 »
^ Eri silikonien ominaisuudet eroaa toisistaan tosi paljon. Cyclomethiconen höyrystymislämpötila on todella alhainen, joten se todellakin haihtuu iholta, ja sitä käytetään juurikin noin mitä Ceridalin puolesta kerrotaan. Syklometikoni helpottaa tuotteen, ja siten sen muiden aineiden leviämistä iholle. Eli esim. Ceridalin kohdalla iholle saadaan annosteltua helpommin ohut kerros paraffiiniöljyä+jojobaöljyä.
« Viimeksi muokattu: 06.03.07 - klo:19:13 kirjoittanut grove »

Poissa Fii

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1344
 • It's only work if somebody makes you do it!
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #289 : 06.03.07 - klo:19:10 »
no mun iholle ainakin silikoneja enemmän haittaa tekee mineraaliöljyt.. mut ei ne silikonitkaa mitää terveystuotteita oo  :P kyl varmaa monen iholle jää niistä semmonen inha kalvo...ei kaikissa tuotteissa mutosassa jää... kuulostaa aika ihme jutulta... tai tietty voin myös olla vähä yksinkertainenkin  :D
hiukset: 2a Fii
"I know that you believe you understand what you think i said, but i'm not sure you realize that what you heard is not what i meant"
-Robert McCloskey

Poissa Luna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2271
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #290 : 06.03.07 - klo:21:16 »
Jotenkin mulla vaan tökkii ajatus laittaa muka-niin-hyvää öljyä iholle, missä sitten on läjäpäin mineraaliöljyä ja silikonia ja vasta kolmantena eli viimeisenä jojobaöljyä. Uskon kyllä tuon groven kirjoituksen että siinä on alhainen höyrystymslämpötila, uutta tietoa minulle, mutta enemmän hoitotehoja olisin Ceridalissa halunnut uskoa olevan.

Poissa Dinky-di

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1043
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #291 : 07.03.07 - klo:03:14 »
Erisanin kosteusemulsio on ollut käytössä jo pidemmän aikaa ja tykkään. Plussaa tuoksuttomuudesta, nopeasta imeytymisestä ja koostumuksesta. Kosteuttaa juuri sopivasti, eikä aiheuta näppyjä :-*
1b M ii

Cerise

 • Vieras
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #292 : 08.03.07 - klo:04:37 »
Poikaystavani aiti lahjoitti minulle vartalovoiteen, jota ei itse kayta. Avaamaton purkki  :)
Kyseessa on OPI:n Mocha Mint Juicie, tuoksuu aivan ihanalle, vahan Patkiksille  ;D
Jattaa ihonkin mukavan pehmeaksi, ja purkki on sopo.

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4881
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #293 : 08.03.07 - klo:17:44 »
Jotenkin mulla vaan tökkii ajatus laittaa muka-niin-hyvää öljyä iholle, missä sitten on läjäpäin mineraaliöljyä ja silikonia ja vasta kolmantena eli viimeisenä jojobaöljyä.

Eikö olisi sitten helpompi ja turvallisempi ostaa vaikka sitä pelkkää jojobaöljyä ja laittaa sitä iholle sellaisenaan? Ihan varmasti jojobaöljy(kin) levittyy iholle hyvin ilman silikonin antamaa liukkautta.

Mulla on nyt kokeilussa kylmäpuristettu manteliöljy: edullista, helppoa, luonnollista ja turvallista. Ja anteeksi, kun nyt kohkaan joka ketjussa tätä uutta tuttavuutta  ;D

BonQi

 • Vieras
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #294 : 08.03.07 - klo:18:15 »
Minäkin palaan tänne kohkaamaan näistä luonnollisista ihonhoitotuotteista  ;) Iho voi pidemmän päälle paremmin mitä luonnollisemmin sitä hoitaa. Kemikaalit saavat ihon tuntumaan hetkellisesti hyvältä, mutta samalla ymmärtääkseni voivat vahingoittaa ihon omaa toimintaa. Propagandaa tai ei, niin kyllä seuraava lukemani lause sai minut ajattelemaan mitä iholleni oikein syötän: "Our skin can absorb up to 60% of what is applied to it and a recent study suggests that an average woman can absorb up to 2kgs of chemicals through her skin every year simply by using everyday skincare products". Mene ja tiedä mitä tämä kilomäärä kemikaaleja kehollemme tekee, mutta vuoden verran olen nyt suosinut luontaisia, kasviperäisiä tuotteita. Tuo manteliöljy on ihanan hellä ja ravitseva tuote vartalolle. Ja tilanteen, fiiliksen ja vuorokauden ajan mukaan usein tipautan joukkoon jotain eteeristä öljyä. Laventelia rauhoittamaan ja antamaan hyvät yöunet, jasmiinia tai ruusua hemmotteluhetkin (molemmat todella ihania ihonhoitoöljyjä), ylang ylangia, nerolia... Ihan pikku vinkkinä, että eteerinen öljy kannattaa sekoittaa pohjaöljyyn vasta käyttöhetkellä, silloin se ei pääse haihtumaan ja on ikäänkuin "parhaimmillaan". Yskänlääken mittakuppi on tähän tarkoitukseen tosi kätevä. Ja öljy kannattaa levittää iholle suihkun täi kylvyn jälkeen kun iho on lämmin ja hieman kostea. Silloin se levittyy ja imeytyy parhaiten. Ja vaikka öljyn imeytymistä joutuu odottamaan hetken, niin kyllä lopputulos on sen arvoinen  :D

Poissa NarnianQueen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5122
 • Long Live the True King!
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #295 : 08.03.07 - klo:18:38 »
Kommentti edelliseen: Luonnollisen ihonhoidon puolestapuhuja minäkin, MUTTa kaikki luonnosta saatava ei automaattisesti ole iholle hyväksi. eteeriset öljyt, mm. luontaissarjojen suosimat laventeli, ruusu, neroli, sitrusöljyistä puhumattakaan, ovat vahvoja ihoa ärsyttäviä aineita, jotka ajan kanssa saattavat aiheuttaa kosketusihottumaa sekä ihon immuniteetin häiriintymistä.

Omakohtaisesti koettu tämä mm. laventelissa  :(

Lavender extract and oil. Primarily a fragrance ingredient, though it may have antibacterial properties. There is no research showing it to have any benefit for skin (Sources: Phytotherapy Research, June 2002, pages 301–308; and Healthnotes Review of Complementary and Integrative Medicine, www.healthwell.com/healthnotes/Herb/). It can be a skin irritant (Source: Contact Dermatitis, August 1999, page 111). It can also be a photosensitizer (Source: Family Practice Notebook, www.fpnotebook.com/DER188.htm). Current research indicates that components of lavender, specifically linalool, can by cytotoxic, meaning topical application causes skin cell death (Source: Cell Proliferation, June 2004, pages 1365-2184).


Täältä löytyy artikkeli sekä hyvistä että potentiaalisesti haitallisista kasviuutteista
http://www.cosmeticscop.com/learn/art.asp?ID=259
"I believe in Christianity just as I believe that the sun has risen; not only because I see it, but because by it I see everything else." -C.S. Lewis

I believe in sunshine, even though I don't always see it. I believe in love, though I don't always feel it.

1b F/M ii

BonQi

 • Vieras
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #296 : 08.03.07 - klo:18:57 »
Ihan totta tuo mitä kirjoitat NarnianQueen. Niinhän se on, että jokaisen täytyy löytää se mikä itselle tuntuu sopivan parhaiten. Jotkut ovat allergisia tai herkistyvät kasviperäisille tuotteille, joillekin taas eivät sovi säilöntäaineet, hajusteet, väriaineet jne. Siksi onkin aivan mahtavaa, että täällä voi lukea muiden kokemuksia eri tuotteista ja sen perusteella vaikka kokeilla jotain uutta  :)

grove

 • Vieras
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #297 : 08.03.07 - klo:19:01 »
"Our skin can absorb up to 60% of what is applied to it and a recent study suggests that an average woman can absorb up to 2kgs of chemicals through her skin every year simply by using everyday skincare products".

No onpa aikamoinen yleistys. Varmasti jostain yksittäisestä aineosasta 60% voi imeytyä ihon läpi mutta suurin osa aineista yleisesti ottaen jää kyllä iholle. Toisekseen, jos 2 kiloa aineita imeytyy ihon läpi vuodessa niin ei se tarkoita että ne jää elimistöön, sillä logiikalla kaikki "average womanit" lihois 2 kiloa vuodessa jatkuvasti pelkästä kosmetiikan käytöstä. Ja jos sanoo että se rasittaa elimistöä kuitenkin (maksaa ja munuaisia jne) niin hui hai, ihminen kuljettaa elimistönsä läpi ruuasta tulevia "myrkkyjä" ja lisäaineita ja ilmansaasteita varmaan 100 x enemmän vuosittain.

Ainesosien minimointi on tietenkin ihan järkevää, mutta ihan yhtälailla juurikin esimerkiksi eteeriset öljyt on "kemikaaleja" kuin jotkin muutkin. Vastikään esim. Amerikassa oli tutkimus jossa havaittiin että hygieniatuotteissa olevat laventeli- ja tea tree -öljyt voivat aiheuttaa kasvuikäisillä pojilla gynekomastiaa, ts. niillä on elimistössä estrogeenia muistuttava vaikutus.

Ceridal Lipolotion ei ole pelkkää jojobaöljyä koska silloin se ei kuivaihoisella todennäköisesti sitoisi kosteutta yhtä tehokkaasti kuin paraffiiniöljyä sisältävänä. (Paraffiiniöljy varsinkaan ei muuten pahemmin ihon läpi imeydy kun se on sen verta suurimolekyylinen)

Kasviöljyjen miksailu on kyllä ihan kivaa ja edullista varsinkin vartalon ihon hoitoa varten. Nuo öljysuositukset eri ihotyypeille on vaan monesti mitä sattuu ja eri paikoista löytyy erilaisia suosituksia eri ihotyypeille. Esim. Jojobaa suositellaan monesti erityisesti rasvaiselle iholle, mutta makeupalleyssa on keskustelua melkein päivittäin siitä kuinka joku sai taas sen käytöstä hirveät paiseet (kärjistettynä) naamaan. Itsekin kokeilin "luontohuumassa" vuosia sitten 100% jojobaöljyä ihonhoidossa sinnikkäästi pitkän aikaa yrittäen ajatella että iho totuttelee erilaiseen hoitoon, mutta pyh, lopputulos oli vaan todella kuivankarhea ja finneistä kirjava iho. Mun iho puolestaan tykkää oliiviöljystä myös tukkeutumaan taipuvaisella otsalla vaikka se onkin periaatteessa "tukkivampaa" näistä kahdesta vaihtoehdosta. Eli kokeilemalla selviää.
« Viimeksi muokattu: 08.03.07 - klo:19:05 kirjoittanut grove »

tigger

 • Vieras
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #298 : 09.03.07 - klo:08:33 »
Anttilassa eilen käydessäni huomasin, että sinne oli ilmestynyt uusia vartalovoiteita sekä saman sarjan (jonka nimeä en muista) kuorinta-aineita. Hinnat alle neljä euroa! En ehtinyt paremmin noihin vielä tutustua mutta tänään meinaan kyllä ostaa pari noista kokeiluun. Vartalovoiteissa tuoksuvaihtoehtoja oli ainakin neljä, tuoksu Mandarin&Apple kiinnostaa eniten, mansikkakin hieman houkuttelee. Voin kertoa kokemuksia enemmän kun saan testattua.

edit. No niin, nyt on voiteet ostettu (merkki Super Silk).Tuoksuina: Mandarin&Apple Blossom, Cherry&Peach, Passionfruit&Grapes ja Melon&Strawberry. Olen vasta kädelle testanut noita ja imeytyivät nopeasti ja iho jäi mukavan sileäksi. Mandarin&Apple Blossom tuoksuu aluksi voimakkaasti muovailuvahalle mutta sitten jättää lopuksi hentoisen mandariinisen tuoksun jälkeensä. Ei kuitenkaan pääse suosikkilistalle tämä. Melon&Strawberry on mustikkajugurtin väristä ja tuoksu sekoitus juuri mansikasta ja melonista. Teennäinen tuoksu, ei kovin miellyttävä mielestäni. Cherry&Peach ei tuoksu ollenkaan siltä miltä pitäisi. Tällaisesta tuoksusta saa helposti päänsäryn, ei ole vahva ollenkaan mutta muovisen oloinen. Passion fruit&Grapes on näistä ehdottomasti paras. Tuoksuu hyvin samanlaiselta Body Shopin Viinirypäle-vartalovoin ja Passionhedelmä-vartalovoin kanssa (siis jos noita sekoittaisi tulos olisi sama kuin tässä voiteessa). Vartalolle otan käyttöön tuon Passion fruit&Grapes-voiteen, muut lahjoitan pois tai käytän jalka/käsirasvana. :)

Hyvänä puolena mainitsen voiteista sen, että hinta on edullinen (3,95€/kpl) ja purkit ovat kooltaan 250ml ja ne ovat aivan täyteen pakattu.
« Viimeksi muokattu: 11.03.07 - klo:12:05 kirjoittanut tigger »

Poissa Carietta

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 394
Vs: Vartalovoiteet
« Vastaus #299 : 11.03.07 - klo:17:39 »
Anttilassa eilen käydessäni huomasin, että sinne oli ilmestynyt uusia vartalovoiteita sekä saman sarjan (jonka nimeä en muista) kuorinta-aineita. Hinnat alle neljä euroa! En ehtinyt paremmin noihin vielä tutustua mutta tänään meinaan kyllä ostaa pari noista kokeiluun. Vartalovoiteissa tuoksuvaihtoehtoja oli ainakin neljä, tuoksu Mandarin&Apple kiinnostaa eniten, mansikkakin hieman houkuttelee. Voin kertoa kokemuksia enemmän kun saan testattua.

edit. No niin, nyt on voiteet ostettu (merkki Super Silk).Tuoksuina: Mandarin&Apple Blossom, Cherry&Peach, Passionfruit&Grapes ja Melon&Strawberry. Olen vasta kädelle testanut noita ja imeytyivät nopeasti ja iho jäi mukavan sileäksi. Mandarin&Apple Blossom tuoksuu aluksi voimakkaasti muovailuvahalle mutta sitten jättää lopuksi hentoisen mandariinisen tuoksun jälkeensä. Ei kuitenkaan pääse suosikkilistalle tämä. Melon&Strawberry on mustikkajugurtin väristä ja tuoksu sekoitus juuri mansikasta ja melonista. Teennäinen tuoksu, ei kovin miellyttävä mielestäni. Cherry&Peach ei tuoksu ollenkaan siltä miltä pitäisi. Tällaisesta tuoksusta saa helposti päänsäryn, ei ole vahva ollenkaan mutta muovisen oloinen. Passion fruit&Grapes on näistä ehdottomasti paras. Tuoksuu hyvin samanlaiselta Body Shopin Viinirypäle-vartalovoin ja Passionhedelmä-vartalovoin kanssa (siis jos noita sekoittaisi tulos olisi sama kuin tässä voiteessa). Vartalolle otan käyttöön tuon Passion fruit&Grapes-voiteen, muut lahjoitan pois tai käytän jalka/käsirasvana. :)

Hyvänä puolena mainitsen voiteista sen, että hinta on edullinen (3,95€/kpl) ja purkit ovat kooltaan 250ml ja ne ovat aivan täyteen pakattu.


^^taisin itsekin nähdä nuita anttilassa..samantyylisissä purkeissa kun tbs:n vartalovoit vai olenko oikeassa?