Nyt mun olo on aivan huijattu.
Jos kerran
Sodium Coco Sulfate on
samaa ainetta (ehkä hiuksen hienolla erolla?) kuin Sodium Lauryl Sulfate, niin
Laveran kaikki shamppoothan ovat tavallisia sulfaatillisia shampoita. Myös monet Urtekramin shampoot sisältävän Sodium Coco Sulfatea (Aloe Vera, No Perfume, Orapihlaja, Ruusu, Tea Tree, Nokkonen, Kamomilla, Rosmariini). Toisaalta taas Sodium Lauryl Sulfate (SLS) (eli myös Sodium Coco Sulfate) on turvallisempi vaihtoehto kuin miedommaksi kehitelty Sodium Laureth Sulfate (SLES), joka voi sisältää epäpuhtautena karsinogeenista ainesosaa.
Tavallisissa shampoissa pesevänä aineena käytettävä natriumlauryylisulfaatti kuivattaa ihoa ja herkkäihoisilla se voi pahentaa ihon oireilua. Natriumlauryylisulfaatti on anioninen tensidi, joka aiheuttaa tuotteen vaahtoamisen ja pienentää veden pintajännitystä helpottaen puhdistamista. Sen ei ole todettu olevan karsinogeeninen, mutta hammastahnoissa käytettynä sen on todettu aiheuttavan monille aftahaavaumia. Natriumlauryylisulfaatin herkistävyyden vuoksi sille on yritetty kehittää miedompia vaihtoehtoja, joista yksi yleisesti käytössä oleva on on natriumlauryylieetterisulfaatti (sodium laureth sulfate), joka itseasiassa on yhtä ärsyttävä mutta mahdollisesti vielä vaarallisempi, koska sen valmistuksen yhteydessä joukkoon voi jäädä epäpuhtautena 1,4-dioksaania, joka puolestaan on karsinogeeni. http://altereko.wordpress.com/------------------------------------------------
Entäs sitten
Cocamidopropyl Betaine, jota käytetään monissa tuotteissa korvaamaan SLS/SLES-ainesosia (esimerkiksi Nubian Heritagen Body Washeissa, Mill Creekin Keratin Shampoossa, Urtekramin Hennashampoo ja No Perfume Baby Shampoo).
Cocamidopropyl Betaine on kookosöljystä saatavien rasvahappojen amidien ja trimetyyliglyseenin sekoitus ja tensidi. Cocamidopropyl Betaine ei ole juuri sulfaatteja turvallisempi, vaan voi myös aiheuttaa ärsytystä ja allergiaa, mutta on sulfaatteja hellävaraisempi sekä luonnonmukainen.
Tämä on aivan pohjaton suo!