Kirjoittaja Aihe: Kotitekoiset hiusnaamiot  (Luettu 279323 kertaa)

Poissa Nukkumatti

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 581
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #345 : 05.01.09 - klo:15:35 »
Laittakaas juurekset nyt vikkiä, millanen naamio mahtais sopia rasvoittuville hiuksille?
« Viimeksi muokattu: 05.01.09 - klo:15:43 kirjoittanut Geronimo- »
20 vuotta hiukset päässä!

xyuniex

 • Vieras
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #346 : 11.01.09 - klo:17:04 »
Olen vähän uusi näissä asioissa. Ja päätin etsiä infoa miten pääsen karheista hiuksista eroon!
Luin aika monta sivua tätä ketjua yhtenä iltana. Sain sitten vähän inspiraatiota kokeilla aineksista mitä jo oli eli siinä oli vain Aqualan Lää ja rypsiöljyä. Kivan näköstä puuroa oli kyllä. Koirakin olisi halunnut vähän maistaa :D
Annoinkohan aineen vaikuttaa sen tunnin? Pesin joka tapauksessa sen lorealin marketti shampoolla pois kahteen otteeseen ettei jäisi rasvanen letti ja sen jälkeen laitoin varmaan lorealin re-nutrition hiusnaamion päähän ja annoin sen olla jonkun 30 min. Lopputuloksesta en oikeen osaa sanoa mitään. Vähän lähmänen kait. Vähän semmonen kuin olisi laittanut päähän jätettävän tehiksen.

Koska olen nyt lukenut sen verta että öljyillä ja hunajalla on värejäpoistavia efektejä. Päässäni on nyt tummanmahongin ruskea väri, tai mikä lie. Muutama päivä sitten värjätty joten ei se varmaan niinkään haittaa jos öljyä hiukan laittaa.
sekoitus tänään on:
 - Lorealin R-N naamio
 - Kookoskerma
 - vähän lämmintä öljyä
 - mango on vielä kysymysmerkkinä
Laitan sen seoksen muhimaan kaappiin tunniksi, kun menen lenkille, otan puoleksi tunniksi lämpimään ja sitten lisään vasta lämmintä öljyä siihen. Ehkä se lämpö auttaa jotain ;)

Poissa Magia

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4644
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #347 : 11.01.09 - klo:17:08 »
^ Naamioista on enemmän hyötyä, kun laittaa sitten vaikka lähmääviä ainesosia vähemmän ja ei siis pese enää naamion jälkeen. Minusta ainakin naamioiden askartelu tuntuisi aika turhalta, jos pesisin hiukset vielä sen jälkeen. Lämpö tosiaan edesauttaa vaikutusta, mutta toteuttaminen olisi ehkä helpoin niin, että laitat naamion ihan normaalilämpöisenä päähän, ja menet vaikka saunaan joku suihkumyssy tai vastaava päässä istumaan. Itse toteutan tuon lämmön niin, että pidän suihkumyssyä saunomisen ajan siellä (en siis päässä, vaan kuivaustelineessä), ja sitten kun rupean muhittelemaan, myssy on sopivan lämmin.

xyuniex

 • Vieras
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #348 : 11.01.09 - klo:17:32 »
Tuo sauna ei ole tällä hetkellä mitenkään mahdollisuus. En ole vaivautunut sellasta ottaa, kun en tiedä jaksanko sinne koskaan sitten lähteä.
Jos ehdotat ettei pesisi naamion jälkeen tarkottaa sitä että pitäisi ensin pestä siis shampoolla ja odottaa että hiukset kuivuu sen jälkeen, sillä en pidä ajatuksesta että kosteisiin hiuksiin laittaisi. Sehän valuisi samantien joka paikkaan :D ja kun en edes mitään myssyä omista, niin... kaikkea hankintoja pitäisi näköjään tehdä ;) Joutuu nyt turvautuu elmukelmuun  ::)
Oli taas pikkusen hölmö tuo eka shampoolla -kommentti. Taitaa olla ihan päivän selvä juttu ;)

Poissa Magia

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4644
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #349 : 11.01.09 - klo:17:37 »
^ Täh, siis eihän kuivissa hiuksissa oikein kannata mitään muhittaa? Eihän hiuksissa ole silloin mitään ylimääräistä kosteutta, jota saataisiin hoitoaineiden yms. avulla hiuksiin imeytettyä? Hiustenhan nimenomaan kannattaa olla märät, tai edes pyyhekuivat. Eihän mitään hoitoaineita tai muita kehoiteta kuiviin hiuksiin laittamaan. :o Elmukelmu tai hedelmäpussi käy kyllä suojaksi ihan hyvin, ei niissä mitään vikaa ole. Mutta ei tosiaan ole kyllä minusta ollenkaan järkevää ensinnäkään muhittaa tehiksiä kuivassa tukassa ja sen jälkeen vielä pestä hiukset shampoolla, eihän siitä tosiaan ole mitään iloa hiuksille!

xyuniex

 • Vieras
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #350 : 11.01.09 - klo:17:54 »
No mähän sanoin että olen uusi näissä jutuissa :D
En tiedä oikeestaan paljoa hiusten hoidosta ym. Ehkä kuukausi sitten hirveän tutkimisen jälkeen sain tietää mikä on emugo... mikä lie. Se ku vaahdotetaan pää esim. värjäyksen yhteydessä. Nyt vasta alkanut lukeakin. Eli kosteisiin hiuksiin sitten ;)
btw, enhän ole käynyt kampaajallakaan vähintään 7 vuoteen... Että sillä viisii. Joskus menossa, kunhan tiedän miten hiukset leikataan. Olis aika kiire sillä hiusten leikkuusta on jo joku 6 kk... alkaa latvat jo takkuuntua tai sitten se johtuu hiustenvärjäyksestä.

xyuniex

 • Vieras
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #351 : 11.01.09 - klo:20:38 »
Aloin tässä miettimään että miksi se öljy ei ole hyväksi hiuksille sittenkään. Eikö saippuatkin tehdä öljystä/rasvasta?

"Saippua on kemialliselta koostumukseltaan rasvahappojen natriumsuola, jota tehdään rasvoista tai öljyistä keittämällä niitä emästen (kuten natriumhydroksidin) kanssa 80–100 °C:n lämpötilassa. "

Eivät öljyhoidotkaan ole öljyä, mitä ruokaan voisi edes kuvitella käyttävänsä. Sehän on sellaista kuivempaa. Liian rasvaista > saippuapesu efekti > hiusten kuiviminen?
Tämä on tätä minun ihmeellistä ajatuksen juoksua välillä. Kemiasta en tiedä hölkäsen pöläystäkään.

Poissa Magia

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4644
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #352 : 11.01.09 - klo:20:45 »
^ Mielenkiintoista ajatuksenjuoksua kyllä, mutta öljy ei kyllä ole hiuksille pahaksi, enkä kyllä ihan täysin ymmärtänyt ajatuksenjuoksuasi, miksi näin muka olisi.. Öljy sitoo hiuksissa olevan kosteuden hiuksiin sisään, toimii ikään kuin kalvona siinä päällä. Kaupan valmiissa hiuksiin tarkoitetuissa öljyhoidoissa on useimmiten öljyn lisäksi mm. alkoholia, joka ei taas kyllä ole hiuksille hyväksi, ja tekee ehkä siitä öljystä ainakin nopeammin kuivuvaa.

Edittiä. Palaapa muuten vielä lukemaan tuolta foorumin säännöt, sillä peräkkäisten viestien kirjoittelu ainakaan samana päivänä ei ole tällä palstalla kovin sallittua. :)

Poissa Hermione

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1321
 • "I´m sure we´ll all be great friends."
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #353 : 11.01.09 - klo:22:58 »
"Saippua on kemialliselta koostumukseltaan rasvahappojen natriumsuola, jota tehdään rasvoista tai öljyistä keittämällä niitä emästen (kuten natriumhydroksidin) kanssa 80–100 °C:n lämpötilassa. "

Rasva ei yksinään muutu saippuaksi/peseväksi aineeksi, vaan tuo emäs, esim. lipeä, sen saippuoinnin tekee. Pelkkä lipeä iholle on syövyttävää, joten rasvojen kanssa siitä saadaan ihoystävällisempää. Mitä enemmän rasvaa saippuassa, sitä vähemmän pesevä ja tätä kautta parempi iholle se on. Tämä on saippuan perusidea ;)

Kaupan öljyhoidot eivät sisällä elintarvikkeeksi kelpaavaa öljyä siksi, että kemiallisesti tuotetut rasvat ovat halvempia. Kosmetiikan tarkoituksena on tehdä rahaa, eikä pelastaa maailmaa. Tästä johtuen esimerkiksi mineraaliöljyjä sisältävät voiteet maksavat murto-osan siitä, mitä luonnonöljyistä tehdyt voiteet. Jos kaupan öljyhoidot tuntuvat kuivattavalta, johtuu se juuri tuosta Magian mainitsemasta alkoholista, jonka tehtävä siinä öljyn joukossa on tehdä siitä helpommin poispeseytyvä.
Hiukset keskiruskeat, luonnontaipuisat, 2b/cMii, tarkempaa esittelyä ja kuvia täällä.

Poissa Sistine

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 14
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #354 : 14.01.09 - klo:22:14 »
Mikähän siinä on kun mun tukka ei tykkää yhtään muhittelusta shampoopesun jälkeen :P.. Esim vloppuna (tosin syväputsauksen jälkeen..) lätkäsin päähän kunnon mössön jossa oli Joico K-pak rekkua, O&H hoitista, vähän hunajaa ja ripsaus oliiviöljyä.. Sit vielä jätettäväks vähän O&H+karitea ja Suklaa&Vanilja suihketta. Ja kaiken tämän tulos oli kuiva hamppukasa plus lähmätukka (en tiä miten mahdollista).

Nyt sitten pistin pariks tunniks pyyhekuiviin hiuksiin tuota samaista K-pakkia, loput LV:n tehiksestä ja XZ tyrni-tehiksestä, Lorealin Re-Nutrition naamiota, hunajaa ja jojobaöljyä (tuli tänään eka tilaus Pienestä Tuoksukaupasta  :)). Pesu XZ Anti-Ageing shampoolla ja vielä latvoihin O&H ja muualle pituuksiin XZ Anti-Ageing hoitis. Jätettäväks muutama tippa jojobaa + Suklaa&Vanilja. Ainakin näin puolikuivina hiukset tuntuu pehmeältä ja kiharat heräs henkiin :). Kunpa vaan kokonaan kuivuttua ois samat fiilikset..

Poissa Magia

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4644
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #355 : 14.01.09 - klo:22:51 »
Tänään shampoopalapesun jälkeen tein seuraavanlaisen sekoituksen:

1/3 LV tehistä
1/3 LV hoitista
1/3 kookoskermaa (Kara)

Seoksesta tuli ihanan paksua ja kermaista, tuntui tosi pehmeältä hiuksissa. Pesin kylmällä vedellä noin tunnin vaikutusajan jälkeen pois, ei jäänyt yhtään liikaa hiuksiin tai tullut lähmää. Hiukset ovat tosi pehmoiset, mutta kiiltävyys hävisi ja pörröisyys tuli. Hiukset kihartuvat normaalia enemmän. Yhteenvetona siis oli liian kevyttä hiuksilleni, seuraavan kokeiluun lisään myös öljyä. Hiukset tuoksuvatkin ihanasti kookokselta, tämä jää kyllä vakkarikäyttöön, kunhan löydän sopivan sekoituksen.

Poissa pitkätukka

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1142
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #356 : 15.01.09 - klo:09:36 »
Mulle kävi samalla tavalla kuin Magialle viimeksi tekemäni kosteushoidon kanssa. Se oli TLHC:n foorumilla monien hehkuttama SMT-kosteushoito, johon tulee 4 osaa hoitista, 1 osa hunajaa ja 1 osa aloegeeliä.

Ei vaan toiminut. Pehmeä tukasta kyllä tuli, mutta se ei ole mulla koskaan mikään tavoite, koska tämä tukka ei ole "ylipehmeänä" mitenkään kivannäköinen. Siitä tulee silloin kiilloton ja hapsottava. Tuo ohje toimii paljon paremmin mulla niin, että vähennän hoitiksen määrää huomattavasti ja korvaan hunajan vaikka oliiviöljyllä. Olen havainnut ennenkin, että tukkani reagoi paremmin öljyihin kuin hunajaan.

Ei siis hunajaa enää tähän päähän, uskotaan jo. Kai hiukseni vaativat sitten jatkuvasti "raskaampia" aineita" ja shikakai-amla-pesut taas antavat sitä tukevuutta, mitä kaipaan. Vähän niin kuin tuon ylipehmeyden vastakohtaa  ;).
« Viimeksi muokattu: 18.01.09 - klo:12:49 kirjoittanut pitkätukka »
1c/F/M/ii, oma väri, pituus kohta polviin asti (nyt reilut 130 cm). Hiukseni pitävät silikonista ja hiuspohjani inhoaa sulfaatteja. Siispä sulfaatiton shampoo ja silikonillinen hoitoaine. Merkillä ei ole suurta väliä. Kookosöljy kaikkialle hiuksiin noin tunti ennen pesua.

Poissa Cherry

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 826
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #357 : 17.01.09 - klo:18:00 »
En oikeen tiennyt, mihin ketjuun tämä parhaiten sopisi, joten laitetaanpa nyt sitten vaikka tänne  :) Olen useamman kerran käyttänyt lanzan dry hair-tehistä ja elvital nutriglossia, yhdessä ja erikseen, ja ne ei jostain syystä mun hiuksissa enää toimi, taitavat olla niin kuivat. Eilen sitten tuli kokeiltua sekoittaa noita molempia aineita, ja laittaa lisälsi vähän auringonkukkaöljyä ja hunajaa. Annoin seoksen vaikuttaa viitisen minuuttia, ja eipä ole kyllä aikoihin ollut näin hyvän tuntuiset hiukset :) Ne sai pesun jälkeen selvitettyäkin niin helposti, kun normaalisti niitten kanssa saa tapella että saa selväksi. Tätä sekoitusta tulee kyllä käytettyä jatkossakin :D
Kaikkein vaikeinta on luottaa, mutta ilman sitä ei mitään saa.

Poissa nelma

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1087
  • Sellaisia päiviä-blogi
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #358 : 24.01.09 - klo:19:49 »
Pistin kosteisiin hiuksiin tällaisen seoksen:
1 tl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl manteliöljyä (seassa aavistus kaneliöljyä)
1 kananmunan keltuainen
muutama tippa glyserolia
Annoin olla päässä n. puoli tuntia ennen saunaa, istuin saunassa muutaman minuutin niin että pää lämpeni ja menin sitten pesemään (XZ xylitol sh). Ihan jumalaton pallo! Ihan takussa(normaalisti hiukseni eivät takkuunnu), mutta ei kuitenkaan sellainen kuivan tuntunen takiainen. XZ suklaa & vanilja hoitista meni paljon normaalia enemmän kuontalon selvittelyyn.
Nyt kuivuessaan hiukset tuntuvat vieläkin karheilta, mutta samalla myös jämäköiltä. Mieto kanelin ja oliiviöljyn haju jäi. Hiukset tuntuivat sen verran karheilta että piti pistää vähän sitä sun tätä tököttiä, pääasiallisesti AC perfect endings-muotoilusuihketta ja matrix amplify liquid volumizeria. Föönasin puolisen minuuttia ja annan nyt kuivua itsekseen. Saa nähdä mitä tästäkin tulee.  ::)

EDIT.
Kuivuttuaan hiukset olivat itseasiassa aikasta kivat. Jämäkän tuntuiset ja suht sileät. Varmaan kyllä Matrixin ja AC:n ansiosta...
Mua jäi kyllä vaivaamaan se että miks hiuksista tuli niiiiin takkuset aluks?
« Viimeksi muokattu: 25.01.09 - klo:13:43 kirjoittanut nelma »
1bMii  BSL
<3: Iherb, Tigi OH-ha & öljyt

Poissa deko

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 3337
Vs: Kotitekoiset hiusnaamiot
« Vastaus #359 : 25.01.09 - klo:16:31 »
^ kananmunan kanssa ei kannata käyttää yhtään lämpöä. Tulee herkästi munakokkelia ;D ja poishuuhtominen on sitten lähes mahdotonta. Laitoithan öljyseoksen pyyhekuivaan tukkaan?
this too shall pass.