Seborrea, seborroinen ekseema, taliköhnä

Hiusten hoito ja kaikenlaiset hiushärpättimet
Louna
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 724
Liittynyt: 30 Syys 2012, 14:41

Vs: Seborrea, seborroinen ekseema, taliköhnä

Viesti Kirjoittaja Louna »

Mä epäilen, että mullakin on tämä riesa. Niin kauan kuin muistan, mulla on toisinaan ollut vähän rasvaista hilsettä, joka ei näy muuten kuin aiheuttaa vähän kutinaa ja jää kynsien alle, jos päänahkaa raapii, ja katoaa yleensä tihentämällä pesuväliä ja vähentämällä muotoilutuotteiden käyttöä päänahan lähellä. Nyt kutina on kuitenkin pahentunut ja olen jopa raapinut hiusrajalta pienen kohdan ihoa rikki, samoin korvista, jotka kutisevat myös. Jos päänahkaa koskettelee, sormiin tarttuu vieno, mutta selvästi hiivainen(!?) haju  :-X Myös kulmakarvojen alue kutisee ja hilseilee. Yleensä noita kaikkia oireita ei ole ollut samaan aikaan ja/tai ovat olleet niin lieviä ja ohimeneviä, etten ole tajunnut yhdistää niitä toisiinsa, ennen kuin nyt kun kutina on pahentunut. Kulmakarvojen hilseilyä luulin ensin kuivuudeksi, mutta rasvaisempaan voiteeseen ja hellävaraisempaan pesuun siirtyminen vain pahensi ongelmaa, ja sai pienen hilseilyn muuttumaan epämääräiseksi töhkäksi.

Ostin selukos-shampoota ja simin shale oil-shampoota ja öljyhoidon, ja kutina on selvästi vähentynyt. Mutta huomasin, että parin pesukerran (selukosilla) jälkeen päänahasta alkoi irrota sellaista kuivaa hilsettä, mitä mulla ei ole koskaan aikaisemmin ollut  ??? Onko muilla käynyt samalla tavalla? Tuliko mulle nyt jotain uutta hilsettä, vai olisiko tuo shampoo voinut esimerkiksi kuivattaa sen rasvaisen hilseen tuollaiseksi?
2c F ii
Vivi
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1110
Liittynyt: 23 Huhti 2006, 12:09

Vs: Seborrea, seborroinen ekseema, taliköhnä

Viesti Kirjoittaja Vivi »

^ Mun poikaystävällä on tuota seborreaa ja hänellä tota kuivaa, pölisevää hilsettä ilmenee kun ihottumaksi päässyt iho paranee. Eli siinä on pahimmilalan sellaisia punaisia läikkiä, joissa on vähän hilsettä pinnalla, sitten kun sen hoitaa, paranee se punainen alue ja päälle tulee sellainen kuiva hilselaikku joka sitten irtoaa. Eli saattaa olla että toi kuiva hilse on merkki siitä että toi Selukos tehoaa, kauaa sen ei pitäis jatkua jos se siitä johtuu.
Oma väri takaisin.
maxine
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 60
Liittynyt: 08 Loka 2010, 21:34

Vs: Seborrea, seborroinen ekseema, taliköhnä

Viesti Kirjoittaja maxine »

Oma luottoshampoo on seborrean iskiessä ollut jo vuosia Vichyn Dercos Anti-Dandurff. Ihan mielenkiinnosta tarkistin niin siinä on vaikuttavana aineena sama seleenisulfidi kuin Selukosissa. En löytänyt Selukosin inciä mistään, olisi ollut kiva verrata. Täytyypä ensi kerralla kokeilla Selukosia jos toimii yhtä hyvin, vaikka Vichy onkin hiukan halvempi..
tipson
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1338
Liittynyt: 03 Tammi 2012, 20:04

Vs: Seborrea, seborroinen ekseema, taliköhnä

Viesti Kirjoittaja tipson »

^ Selukosissa on 25mg/g toi seleenisulfidin pitoisuus ja selukos on lääkeshampoo. Vichym shampoo on taas kosmetiikkaa ja pitoisuus on pienempi. Ainakin näiin farmaseutti sanoi kun arvoin eri seleenisulfidituotteiden perään. Jos pienempikin pitoisuus vaivaan auttaa niin ehkei ole tarvetta Selukosille? Kirjoitan puhelimella niin en viitsi nyt naputella inciä. Apteekkituotteet.fi nettisivuilta löytyy ainesosat.
Värjäämättömät, ruskeat hiukset, jotka ylettyvät vyötärölle.
maxine
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 60
Liittynyt: 08 Loka 2010, 21:34

Vs: Seborrea, seborroinen ekseema, taliköhnä

Viesti Kirjoittaja maxine »

ok, pidättäydyn sitten tarvittaessa Vichyssä kun se toimii tosiaan itselläni tosi hyvin. Olen nyt parisen viikkoa käyttänyt Mill Creek Botanicals Dandruff Control Shampoota. Halusin kokeilla jotain luonnonmukaista tuotetta ja tämä toimii tosi hyvin. kuivaa hilsettä on jäljellä enää ihan vähän ja punaiset laikut ovat kadonneet täysin.
Monty
HAIRahtanut
HAIRahtanut
Viestit: 581
Liittynyt: 19 Heinä 2012, 12:10

Vs: Seborrea, seborroinen ekseema, taliköhnä

Viesti Kirjoittaja Monty »

Vanha ystäväni tulehtunut päänahka/follikuliitti on palannut, varmaan sen vuoksi, kun Apocyclin tetralysiini (?) kuuritkin loppui jo kuukausia sitten.  ::)

llöä näppyjä joita ei voi edes olla sorkkimatta.. Onneksi sain maanantaille ihotautitohtorille ajan, niin voisi suunnitella jatkohoitoa tälle iholle ja päänahalle.
Suosikit: XZ Niittyvilla hoitis, Body Shop Aloe vera putsari & voiteet, Paula's Choice BHA:t
Lilli
Pahatukkapäiväläinen
Pahatukkapäiväläinen
Viestit: 197
Liittynyt: 24 Helmi 2014, 08:23

Vs: Seborrea, seborroinen ekseema, taliköhnä

Viesti Kirjoittaja Lilli »

Tänne ei ole kukaan aikoihin kirjoitellut mutta josko joku huomaisi. Kärsin täliköhnästä joka oireilee päänahassa pieninä kiteinä, kauheana kutinana sekä jo yhden päivän aikana ilmestyvällä härskiintyneen talin? hajulla.
Kortisoniliuos ei auta, tertralysal auttoi juuri niin kauan kun sitä söi. Nyt menossa isotretinoin actavis kuuri, mutta oireet vaan jatkuu. Kuinka nopeasti tämän pitäisi auttaa? Jouduin aloittamaan pienellä annoksella jota nostetaan (julmettoman päänsäryn vuoksi). Nyt menee 20 mg (noin 3 vkoa) ja päänahka kutisee ja haisee edelleen. Ahdistaa  :'(
Viimeksi muokannut Lilli, 24 Syys 2018, 21:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
1c/2a M iii waist length. Ikuinen kasvattaja. Kihartuva ja paksu tukka (ponnari 10,5 cm).  Oman värin kasvatus 09/13-17. Omalla värillä mennään.
Kuoma
Haiven
Haiven
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Tammi 2023, 18:36

Re: Seborrea, seborroinen ekseema, taliköhnä

Viesti Kirjoittaja Kuoma »

Vanha ketju, mutta ei haitanne.

Mun päänahalle on toiminut tosi hyvin LV:n prebioottishampoo. Hoidan Nizoralilla seborrooisen ihottuman ja hilseilyn pois, mutta käytän LV:tä tavallisena shampoona. Päänahka pysyy paljon pidempään hyvässä kunnossa ilman lääkeshampoota kuin millään muulla perusshampoolla, mitä oon kokeillut. Helposti menee kuukausia. Lisäksi hiusten rasvoittuessa päänahka ei ala haisemaan ollenkaan samalla tavalla kuin aiemmin. Ja mikä parasta, LV:n shampoot ei edes maksa paljon mitään.

Tavallaan ihan loogista, että prebioottishampoo auttaa, kun Nizoralkin toimii. Nizoralissa on vaikuttavana aineena sienilääke, joka estää päänahan hiivasieniä lisääntymästä. Prebiootit taas on probioottien (ns. hyvien mikrobien) ravintoa. Mun päänahassa on mitä ilmeisimmin ollut mikrobitasapaino viturallaan, hiivasientä liikaa. Prebioottishampoo tukee probioottien kasvua, joten tilanne korjaantuu, mutta vain siksi aikaa, kun tää shampoo on käytössä
bast
Tukkaguru
Tukkaguru
Viestit: 1561
Liittynyt: 10 Helmi 2007, 13:12

Re: Seborrea, seborroinen ekseema, taliköhnä

Viesti Kirjoittaja bast »

^ Täytyypä joskus kokeilla tuota. Tähän mennessä ainut shampoo, joka on pitänyt mun päänahkaa kunnossa on ollut xz koivunmahla.
Kuoma
Haiven
Haiven
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Tammi 2023, 18:36

Re: Seborrea, seborroinen ekseema, taliköhnä

Viesti Kirjoittaja Kuoma »

Ja kuinka ollakaan, tietysti se LV:n prebioottishampoo on poistunut valikoimasta :'( :# tai ainakaan sitä ei ole enää LV:n nettisivuilla. Hilseshampoon inci on aivan eri, joten nimi ei ole muuttunut. Ehkä mä kokeilenkin seuraavaksi tota koivunmahlaa ;D
Vastaa Viestiin